עגון חקיקתי נוסף של חובת הרישום והשמירה על הרישום נמצא גם בתקנות בריאות העם (רישום מרפאות) תשמ"ז 1987 (להלן: "תקנות בריאות העם"), סעיף 11ד (א) ו(ב), כלהלן:
(א) מרפאה תנהל לגבי כל מטופל, רישום הכולל את אלה: שמו, פירוט הבדיקות והטיפולים שנעשו, תאריך ביצועם, שם המבצע והממצאים.
יפים לעניין זה דברי כב' השופטת נתניהו, בע"א 789/89 עמר נ' קופת חולים, פ"ד מו(1) 721:
"אילמלא היתקיימו כאן כל שלושת היסודות של סעיף 41 הנ"ל, הייתי מגיעה למסקנה, כי על המשיבה מוטלת חובת הראיה - חובת הבאת הוכחות המעלות הסבר סביר בדבר קרות הארוע ללא רשלנות (להבדיל מנטל השיכנוע כי לא חלה התרשלות עליה היא חבה). טעמיי לכך הם בכך שהעובדות הקשורות בבצוע האינטובציה הן כולן בידי צוות הרופאים והאחיות שלה ושהרישומים שנעשו לוקים בחוסר ואינם מגלים את העובדות הדרושות לבירור שאלת הרשלנות.
לאור האמור קבע ד"ר גלייטמן בחוות דעתו כי "הבדיקה הקלינית וצילומי הרנטגן מעידים על שקום לקוי בגלל חוסר התאמה גדול מאוד. עוד צוין, כי חוסר ההתאמה של הגשר למבנים והמבנים הקצרים גורמים לגשר להשתחרר בקלות, לדלקות חניכיים, חוסר נוחות בשל היצטברות מזון וחוסר אפשרות לתחזוקה של השקום כל זאת בנגוד למצופה מרופא סביר". לסיכום, קבע המומחה, כי "הרשומה והשיקום אותו מסר ד"ר מז'ריצקי אינם עונים על הדרישות מהרופא הסביר, ויש צורך בהחלפתו" (סוף סעיף 4 לחוות הדעת, עמ' 22 למוצגי התובע).
כך למשל, אמנם לא הכליל המומחה את סיפורו של התובע בחוות הדעת אולם מקובלת עלי תשובתו כי אמנם סיפורם של האנשים הוא חשוב, אך בחוות דעתו הוא מסתמך רק על ממצאים אובייקטיביים, כמו צילומים, כעובדה ולא כפרשנות (עמ' 41 לפרוטוקול, שורות 15-23).
...
מתוך כל האמור לעיל, מצאתי לאמץ את קביעת ד"ר גלייטמן ולהשית על נתבע 4 את מלוא עלות הטיפול המתקן.
סוף דבר
אני מחייבת את נתבע 4 לשלם לתובע פיצויים בסכום של 209,000 ₪ בתוספת הוצאות שכר טרחת עורך דין בשיעור של 23.4%, וכן החזר אגרה כפי ששולמה בתוספת הצמדה מיום התשלום.
התביעה כנגד נתבעים 2, 3, 5 ו- 6 נדחית.