מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אשרת שהייה בישראל עבור ידועה בציבור

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, היא עבדה כמטפלת במשך ארבע שנים עם אישור עבודה ואשרת שהייה זמנית בישראל.
לטענת התובעת, נידרש הנתבע לטפל בבצוע חתונה אזרחית של התובעת וקבלת אישור שהייה בישראל עבור התובעת ושכר טירחתו של הנתבע עבור הטיפול המשפטי עמד על 30,000 ₪ בתוספת מע"מ. לטענת התובעת, לא ביצע הנתבע את תפקידו ואף לא עשה דבר מהדברים עליהם הוסכם בין הצדדים.
לטענת הנתבע, ציינה התובעת בפניו כי היא שוקלת להתחיל בתהליך מדורג כידועה בציבור של אחד מבני הזוג הישראליים הפוטנציאליים אשר עימם היא נימצאת בקשר.
...
סבור אני כי יש לקבל את טענת הנתבע בענין זה. הנתבע בעל משרד עורכי דין.
לאור כל האמור סבור אני כי התובעת לא הרימה את נטל הראיה להוכחת תביעתה ועל כן אני דוחה את התביעה.
התובעת תשלם לנתבע הוצאות התביעה בסך 700 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העותרים טענו עוד, כי הם אכן מנהלים משק בית משותף וכי העותר רכש בעבור העותרת מכונית מכספו וכי העותרת, מצדה, משלמת את החשבונות השוטפים, אלא שבשל אילוצים, נאלץ העותר במשך תקופה של כחצי שנה לשהות בדירת עובדים בנתניה, סמוך למסעדה ששם הועסק שעות ארוכות מדי יום, כאשר פעמיים בשבוע הגיע לבית המשותף של בני הזוג.
ביום 17.2.13 היתקיים דיון לגוף העתירה שבסופו הורתי, כך: "עתירה זו הוגשה כיוון שהמשיבה סירבה בכלל לאפשר לעותרת להגיש בקשה להכנס להליך המדורג להכרה בחייה עם בן זוגה בשל העובדה שהיא שוהה בארץ באשרה א/5. בעקבות הסכמות בין הצדדים נבחן הקשר בין העותרת לבן זוגה בוועדה הבינשמרדית. בהיעדר פרוטוקול או החלטה של הוועדה לא ניתן להסיק מכך האם המשיבה מוכנה לבדוק את היחסים בין בני הזוג ולאפשר לעותר להגיש בקשה להכנס להליך המדורג, אם לאו. לאור האמור, תודיע המשיבה בתוך 10 ימים מהיום האם המשיבה מסכימה לאפשר לעותרת להגיש בקשה להכנס להליך המדורג במסלול הרגיל. אם המשיבה תודיע כאמור תוגש בקשה מחודשת להכרה בעותרים כבני זוג במסלול המדורג, בקשה שתטופל ככל בקשה אחרת, ואז ורק אז תמחק העתירה. אם המשיבה לא תודיע כאמור, יינתן צו לסיכומים בעתירה שלפני." ביום 26.2.13 הודיעה המשיבה, כי היא אינה יכולה לקבל את הצעת בית המשפט, שלפיה יתאפשר לעותרת להגיש בקשה להכנס להליך המדורג במסלול הרגיל, וזאת משום שהעותרת שוהה בארץ ברישיון ישיבה אירעי מסוג א/5 ואילו "נוהל הידועים בציבור" חל רק על בני זוג של אזרחים ותושבי קבע ישראליים ומשום שלא ניתן להעניק מעמד לאנשים נוספים מכוח מעמד שניתן על פי החלטת ההמשלה בעיניין ילדי השוהים הבלתי חוקיים.
...
מאחר שהעותרת אינה זכאית לכך שיוענק לבן זוגה מעמד מכוח היותה תושבת ארעית ומאחר שלא נפל כל פגם בהחלטת הועדה הבינמשרדית לעניינים הומניטריים שנדרשה לבקשה לפנים משורת הדין, דין העתירה להידחות.
סוף דבר לאור כל האמור, העתירה נדחית.
בנסיבות העניין החלטתי שלא לחייב את העותרים בהוצאות בגין ההליך.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לטענתו, ביצע את המוטל עליו ואף מעבר לכך, כאשר על סף קבלת אשרת שהייה ועבודה בישראל מסוג ב/1, התגלה במשרד הפנים תיק חקירה פלילי שהיה לתובע, ולכן הליך קבלת האשרה נעצר.
בסעיף 4 נקבע: "סיום ההליך הנו בקבלת אשרת שהייה ב/1." הנתבע התחייב, איפוא, להעניק לתובעים שירות שמהותו הסדרת מעמדם כידועים בציבור מול משרד הפנים, עד לקבלת אשרת שהייה מסוג ב/1 לתובעת.
אשר להקף העבודה, מהתעוד שהגיש הנתבע עולה כי הנתבע ביצע פעולות כדלקמן: 16.9.2018 מכתב עו"ד גד (ממשרד הנתבע), ובו בקשה למשרד הפנים לפתיחת הליך הכרה כידועים בציבור עבור התובעים (נספח ב' לכתב ההגנה).
...
הצדדים חתמו על הסכם שכר טרחה מיום 9.8.2018 (מוצג נ/1), על פיו התובעים ישלמו לנתבע תמורת שירותיו סך של 20,000 ש"ח בצירוף מע"מ. התובעים שילמו לנתבע את מלוא שכר הטרחה.
כמפורט להלן, דין הטענה להידחות גם משום שאינה מהימנה.
סוף דבר הנתבע התחייב להסדיר לתובעת אשרת שהייה מסוג ב/1.
הנתבע ישלם לתובעים, בתוך 30 יום, את הסך של 23,400 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה, ובצירוף הוצאות בסך של 1,000 ש"ח. בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 15 ימים.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2004 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

העותרים טוענים כי לאור האמור לעיל דחיית בקשתם לקבל אשרה עבור גב' נגויאן מכוח חייהם המשותפים אינה עולה בקנה אחד עם תכלית של התקנת הכללים באשר למתן אישורים כאמור.
להלן החלטתנו סעיף 1(ב) לחוק הכניסה לישראל, קובע כי "מי שאינו אזרח ישראלי, או בעל אשרת עולה, תהייה ישיבתו בישראל על פי רשיון ישיבה לפי חוק זה". הלכה פסוקה היא כי אין לשום אדם שאינו אזרח ישראל, או עולה לפי חוק השבות, תש"י-1950 כל זכות להיכנס לישראל או לשהות בה ללא אשרה כדין שניתנה על-ידי שר הפנים, או מי שהוא הסמיך לכך (בג"ץ 740/87 בנטלי נ' שר הפנים בעמ' 445-444).
גם בסיכומיהם המשיבים היו מודעים בעיקרון לכך שהמדינה מכירה במעמדם של ידועים בציבור מקום שבו לא ניתן לסיים את קשרי הנישואין הקודמים (כך בסעיף 23 לסיכומיהם), ואולם, הם טענו כי אין הם רואים מניעות מדוע לא השלים מר פרי את פרידתו מאישתו במתן גט. לא מקובל עליי ניסיונם של המשיבים להתנות את מתן האשרה לגב' נגויאן בגירושיו של מר פרי ברבנות, כשברור שבכך יש משום הפעלת לחץ בלתי סביר על מר פרי והעמדתו במצב שבו הוא עלול להיות נתון ללחצים מצד אישתו להטבת תנאי הגירושין, כאשר על ראשו מרחף האיום בגירושה של גב' נגויאן מהארץ והפרידה ממנה.
...
טענות המשיבים כי דין העתירה להידחות על הסף מחמת חוסר תום-ליבם ואי-ניקיון כפיהם (סעיף 8 לסיכומים מטעם המשיבים) אינן מקובלות עליי.
אין זה המקרה של חוסר תום-לב, וגם אם היו סתירות כלשהן, עליהן הצביעה באת-כוח המשיבים, לא היו אלה סתירות משמעותיות, וקשה להסיק מתוכן מסקנה חד-משמעית של אי-ניקיון כפיים.
סוף דבר, אני מוצא כי יש מקום להורות למשרד הפנים ליתן אשרה זמנית קצובה בזמן, שבה תנתן שהות למר פרי להסדיר סופית את גירושיו ולמסד את קשריו עם גב' נגויאן, כפי שהביעו רצונם לכך במסגרת הסכם הממון שחתמו ביניהם.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הנציבה קבעה, כי תיקון נוהל תושבי הקבע הקודם, שהתייחס גם בכותרתו וגם בתוכנו בכפיפה אחת הן לבני זוג נשואים והן לבני זוג ידועים בציבור של תושבי קבע וצמצום תחולתו לבני זוג נשואים בלבד, מלמדים על קביעת עמדה של המשיב, כי הוא אינו מכיר בזכותם של תושבים לבקש מעמד עבור בני זוג, שלא נישאו להם.
באותה תקופה, נמצא כי יש לתת מענה לתמורות ולשינויים הנוגעים לשוהים הבלתי חוקיים, עקב שהייתם המתמשכת בישראל והמשיב נאלץ לסייג את האפשרות לקבל מעמד בישראל בשני אופנים: (א) החלת הנוהל על בני זוג של אזרחים בלבד (ב) מתן סוג האשרה הנחות יותר שניתן לבן הזוג הזר, אשר אינו מאפשר לו לקבל זכויות סוציאליות בישראל, אלא רק לעבוד בה. לטענת ב"כ המשיב, השינוי בשני פרמטרים אלה חידד את האבחנה בין אזרחי ישראל לבין תושבי הקבע שהיא נגזרת של השוני בין המעמד של אזרח שמקנה חוק אזרחות, תשי"ב-1952, לבין המעמד של תושב, שמקנה חוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952.
לאור מציאות זו, ספק בעיניי אם קביעה גורפת שאין להעניק מעמד לכל בן זוג זר שהוא ידוע בציבור, אכן משרתת את התכלית שנועדה למנוע רכישת מעמד בישראל של שוהים בלתי חוקיים על סמך מצג פקטבי.
...
לא יכול להיות חולק כי בענייננו, הזכות להקים תא משפחתי היא זכות יסוד חשובה ולפיכך גם אם מתחייבת, מבחינת המשיב, הכבדה מסוימת בשל הצורך לפקח על כנות הקשר בין בני אותה קבוצה, במסגרת הסדר פרטני, עליו לשאת בנטל זה. באשר לטענת המשיב, כי יש לדחות את העתירה גם מן הטעם שהעותרים יכולים למצוא פתרון חלופי לעניינם, בין אם בדרך של קבלת אזרחות ישראלית על ידי העותרת ובין אם בדרך של יציאה לחו"ל לצורך נישואין, הרי שאין בידי לקבלן.
בנוסף, אינני מקבל את טענת הסף של המשיב בעניין חוסר ניקיון כפיים והפרת חוק מצד העותר, הן בשל אי גילוי העובדה שהעותר, הסתנן, כנטען, לישראל באופן בלתי חוקי ואף פתח בקבלת הליך של קבלת מעמד של פליט, אותו זנח, ואף הפר את תנאי הצו בגדרו שוחרר ממשמורת.
סוף דבר לאור כל האמור, הדרישה הקיימת בנוהל תושבי הקבע ,לפיה צריכים להתקיים, לצורך הכניסה לנוהל, קשר נישואין בין תושב הקבע לבין בן הזוג הזר או לחלופין הודעה של בני הזוג על רצונם לצאת את ישראל על מנת להינשא וכן קיום טקס נישואין בחו"ל בעקבותיה , היא דרישה בלתי חוקתית , בלתי מידתית ובלתי סבירה , שטמונה בה גם אפליה דתית וכלכלית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו