גרימת אשפוזים, ניתוחים, סיבוכים, סבל, כאבים, לקויות וירידת איכות חיים, בעקבות גילוי הגידול בשלב מאוחר יותר.
המומחה מציין כי נכותו של התובע היא בשיעור 100% וכי הוא "כנראה ינפק נשמתו לבורא די מהר".
הנתבעים ביקשו מספר ארכות להגשת כתב הגנתם ואלה ניתנו להם, למרות היתנגדות התובע, בעיקר בשל כך ש"התביעה מתייחסת לאירועים שאירועו לפני שנים רבות" (ראו החלטותיה של כב' הרשמת מ-18.12.17, מ-19.2.18 ומ-22.2.18).
בהפנייה נאמר: "הנ"ל בן 58, עישון כבד, ירידה במשקל, נמצא במעקב פסיכיאטרי, נורולוג, מטופל קבוע, ירידה במשקלו במעקב. נא לייעוצך + קולונוסקופיה. בדיקות מעבדה בתיקו הרפואי".
באותו יום היה התובע גם אצל הפסיכיאטרית ד"ר ט' דובינסקי (הנ"ל בסעיפים 14-13, 16).
בהערת אגב אציין כי כך הוא אפילו לא אביא בחשבון את דבריו של פרופ' ר' קטן בחוות דעתו (בע' 3) כי גם ב-30.9.13 סרב התובע לבצע בדיקת קולונוסקופיה (שלא מצאתי להם ביסוס בתעוד השוטף).
...
הנתבעים טוענים בכתב הגנתם כי יש לדחות את התביעה על הסף בשל התיישנות או שיהוי או מחמת שלא צורפו חוות דעת רפואיות מתאימות.
בפרק "לסיכום" שבחוות הדעת האונקולוגית נכתב בנוגע לאחריות ולחבות כהאי לישנא:
"לא הייתה כל התרשלות של הגורמים הרפואיים בשב"ס. בהעדר שיתוף פעולה מצד מר שלוש, לא ניתן היה לאבחן את מחלתו מוקדם יותר, וגם לא לטפל בה כדי להפחית את הסיכון להתפרצותה בהמשך. לו היו מאבחנים את המחלה מוקדם יותר היו סיכויי ההחלמה משתפרים בכעשרה אחוז בלבד".
שני המומחים מטעם הנתבעים אינם חולקים על שיעור הנכות הרפואית (100%) שציין המומחה מטעם התובע ועל תוחלת החיים הקצרה שנותרה לו. המומחה האונקולוג מציין בקשר לעניין האחרון כי "לאור מצבו כיום, תוחלת חייו הינה של מספר חודשים בודדים".
בסמוך לאחר המהלך האחרון הנ"ל הוגשו מספר בקשות כדלקמן:
ב-17.10.18 עתרו הנתבעים להגשת תצהיר עדות ראשית נוסף ולמתן ארכה להגשת הודעה לצד שלישי.
מכל מקום, משהתביעה נדחית לגופה, אין עוד נפקות לאפשרות שדינה להידחות גם מטעמי סף.
הערה חמישית – בהינתן כל שנאמר, אין צורך להיזקק לטענות נוספות של התובע, אשר ברור כי אין בהן להביא לשינוי התוצאה הסופית שנקבעה.
הערה ששית – מקובלת עליי טענתם החלופית של הנתבעים כי אפילו היה מקום לייחס להם רשלנות כלשהי, הרי שהיה זה לכל היותר בגין האפשרות של גילוי הסרטן באמצעות קולונוסקופיה שהייתה נערכת בסמוך לביקור אצל הנתבע 2 ואצל הרופאה הפסיכיאטרית ב-18.7.12.
עם זאת, בשל כך שגם לאחר מכן התובע מנע מעצמו את הריפוי האפשרי – בסירוביו לטיפולי כימותרפיה בתקופה שבה היה בכוחם לרפאו ובסירובים נלווים אז – הרי שגם בכך אין להביא לתוצאה סופית שונה בפסק דין זה.
סוף דבר
כאמור, התביעה נדחית.