העובדות העיקריות הרלוואנטיים לעתירה:
העותרת, "עמותת אלה – מרכז לסיוע נפשי חברתי ליוצאי הולנד וקרוביהם", היא עמותה רשומה, ללא מטרת רווח, אשר נוסדה בשנת 1984.
בשנים האחרונות החל האירגון לפעול, עבור משרד העבודה והרווחה, גם במתן סיוע נפשי לנפגעי עבירות המתה.
ביום 4.1.2018 נקבע כי:
"אני מקבלת את העתירה במובן זה שההליך יוחזר לממונה על מחוז תל-אביב במשרד הפנים לבחינה מחודשת, על בסיס כל הנתונים שהציגה העותרת, ולקבלת החלטה מחודשת בעיניין בקשת הפטור של העותרת בגין השנים נשוא העתירה".
ביום 20.2.2018 ניתנה החלטתה של הממונה על מחוז תל אביב, לאחר בחינה מחודשת, ובה נקבע כי:
"הריני להודיע כי לאחר שבחנתי מחדש את בקשת מרשתך מיום 29.3.15 לאישורה כ'מוסד מיתנדב לשירות הציבור' ביחס לנכסים אשר מוחזקים על ידה בעיר תל אביב-יפו ואשר פורטו בבקשה, ולאחר שנדרשתי להמלצתה השלילית המחודשת עריית תל אביב... החלטתי לדחות הבקשה לאחר שמצאתי, שאינה עונה, בין היתר, על הקריטריונים הבאים מתוך חוזר מנכ"ל משרד הפנים 2/99" (נספח 2 לעתירה).
בהערה לקריטריונים נקבע כי "מוסד המבקש לקבל פטור מתשלום ארנונה חייב לעמוד בקריטריונים המפורטים לעיל". לאור זאת מובן, וכך נקבע בפסיקה ענפה, כי המדובר בקריטריונים מצטברים, ולכן אי עמידה בקריטריון אחד פוסלת את בקשת המוסד (בג"צ4725/07 מרכז משען בע"מ נ' שר הפנים, פס' 9 (פורסם בנבו, 7.8.2008)).
...
בענייננו, סבורה אני כי החלטת המשיבה לדחות את הבקשה לפי קריטריון מס' 3 כדין ניתנה, ועל כל דין העתירה בעניין זה להידחות.
לפיכך סבורה אני כי גם בקשה זו נדחתה כדין על ידי המשיבה 1 , בשל אי-עמידה בקריטריון מס' 3 של חוזר המנכ"ל.
סוף דבר:
העתירה נדחית.
וכדברי כב' השופט רובינשטיין (כתוארו אז):
"בדיון שקיימנו היתה תמימות דעים, לרבות מאת בא כוחם של גורמי המדינה, באשר לאהדה לעותרת ולפעלה. עם זאת, סעיף 5(י) לפקודת הפיטורין ונוהל משרד הפנים קובעים קריטריונים, שכפי שציין חברי, אושרו בפסיקתו של בית משפט זה (ראו במיוחד פרשת משען), ואין מנוס מעמידה קפדנית עליהם, שאם ייפרצו גדריהם אין לדבר סוף והדלת תיפתח לרווחה. יש להניח כי לפעולתה הברוכה של העותרת, מלבד היותה מוכרת כ"מוסד ציבורי" לעניין פקודת מס הכנסה, ניתן ביטוי גם על-ידי רשויות הציבור באפיקים אחרים, אך חוששני כי הנתיב שביקשה לצעוד בו אינו פתוח בנסיבותיה דהאידנא.