העותר מסווג כמלכ"ר.
העותר הקים בתחום המוניציפאלי של המשיבה מתקן לטפול בשפכים (שיקרא להלן: "המט"ש"), אליו מוזרמים שפכים של המועצות, לרבות של המשיבה.
בהתאם להודעה שמסרו, הוסכם כי השטח המוחזק על ידי העותר הנו 64,322 מ"ר והוא מחולק כדלקמן:
29,702 מ"ר - בריכת מים
42.04 מ"ר - חדר מתוג, חדר שומר וחדר נוסף
1,326.45 מ"ר - מתקן טיהור
66.42 מ"ר - סככה
24 מ"ר - מחסן ושירותים
33,161.09 מ"ר - קרקע תפוסה
בתאריך 24.6.12 הגישו הצדדים הודעה על הסכם דיוני כדלקמן:
המשיבה חוזרת מכל חיובי הארנונה ביחס לתקופה שלפני 31.12.07.
ב"כ העותר טענה, כי בין העותר ובין המשיבה קיימים יחסים מיוחדים וכי העותר לא חוייב בארנונה עד סוף שנת 2008 והמשיבה גם יצרה כלפיו מצג ממשי, פוזיטיבי, עליו הסתמך העותר, לפיו לא יושתו עליו חיובי ארנונה (במיוחד כאשר תקציב העותר נקבע על ידי דירקטוריון העותר, שיו"ר הדירקטוריון שלו הוא ראש המועצה של המשיבה ובמסגרת תקציב זה לא נילקח בחשבון חיוב ארנונה על העותר).
...
גם בעת"מ (חיפה) 1123/03 ברבור נעמן בע"מ נ. עירית עכו נקבע על ידי כבוד השופט י. גריל כי :
"נראה לי שראוי לחלק את מודל ההשוואה לעניין בחינת סבירות המס, לשני מעגלים אשר שונים, לטעמי לפחות, לא רק בפרמטרים שראוי שייבדקו לפיהם, קרי- ההשוואות העובדתיות, אלא גם במישור הנורמטיבי, ובטענות המשפטיות הרלוונטיות. נהמעגל הראשון הוא מעגלה הפנימי של הרשות נשוא הדיון. במסגרת מעגל זה יכול שתיבדקנה שאלות משפטיות בדבר אפליה או אולי שקילת שיקולים זרים..... המעגל השני לעומת זאת הינו מעגלן של הרשויות האחרות, שקביעות שיעורי הארנונה שלהן מובאות לצורך השוואה. במסגרת זו תבחן הערכאה השיפוטית את מידת סבירותה של החלטת הרשות אל מול רשויות אחרות הדומות מבחינה מהותית לרשות נשוא הדיון. עיתים יכול שתהא אבחנה זו מטושטשת במקצת, אך נראה לי שאבחנות אלה חשובות בכל זאת לסיווג הקריטריונים.כך, למשל, יכול שטענות כנגד מדיניות מסוימת שנוקטת רשות בתחומה תיתמכנה בהשוואות לרשויות אחרות הנוהגות בצורה שונה, אך השוואה זו תהיה רק אחד
לפיכך אין מקום להתערב בתעריף שנקבע ל"קרקע התפוסה לעסק" דהיינו – 6.20 ₪ למ"ר.
התוצאה:
מכל האמור אני קובעת כדלקמן:
66.1 העותר יהיה חייב בתשלום ארנונה למשיב החל מ- 11.11.08 ואילך.
המשיבה תשלם לעותר שכ"ט עו"ד בסכום של 10,000 ₪ ומע"מ.
ניתן היום, יי"א אלול תשע"ג, 17 אוגוסט 2013, בהעדר הצדדים.