מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ארנונה על גגות ומרפסות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע כללי: במהלך שנת 2011 ביקש התובע לבצע שינויים בדירתו, בין היתר, ביצוע הרחבה בדירה ובניית תוספת לחדר יציאה על הגג, מרפסת גג ו-2 פרגולות בשטח הגג (להלן: "עבודות ההרחבה" או "השפוץ בדירה").
דמי שימוש ראויים, תשלומי ארנונה ונזק לא ממוני: באשר לדמי השמוש הראויים, נטען כי מדובר בטענה חסרת תום לב. לטענת הנתבעים, הוכח שלמרות שהתובע רכש את הדירה בשנת 2008, במשך שנים הדירה עמדה ריקה (אסמכתא 56 לסיכומי הנתבעים).
...
התייחסות לטענות הנתבעים: הטענה בדבר "עסקת השוחד" של התובע ומשפחות כהן ורוב: לטענת הנתבעים, בין התובע לבין משפ' כהן ורוב נרקמה עסקת שוחד, לפיה התובע ישלם למשפ' כהן ורוב את מלוא עלות בניית החיזוקים, שנדרשים לצורך הרחבת שלושת הדירות, ובתמורה משפ' כהן ורוב' (יו"ר ועד הבית בבית המשותף) יקדמו ויעבירו מול הדיירים את מהלך הבנייה לשדרוג דירת התובע.
הערעור לביהמ"ש המחוזי על תוצאת פסק דינה של המפקחת נדחה וכך גם נדחה הערעור בגלגול נוסף לביהמ"ש העליון.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה באופן חלקי ומורה, כי הנתבעים ישלמו לתובע, בגין הפיצוי ששולם לקבלן החיזוקים, סכום של 29,712 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הוצאת צו המניעה ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרישום בלישכת רישום המקרקעין הראה כי שטח הדירה הנהרסת הנו 65 מ"ר. לשיטת התובעים, יש להוסיף לנסח הטאבו את שטחן של שתי מרפסות מקורות, ולהיזקק אף לצוו הבתים המשותפים, להיתר הבנייה שניתן לתוספת בנייה, לעובדה כי על פי דרישת הרשות המקומית שילמו ארנונה לפי שטח של 90 מ"ר, ולחוות דעת שמאי- ולקבוע כי שטחה עמד על 99 מ"ר. עוד טוענים התובעים כי הובטח להם ששטח הדירה הנבנית יהא 126 מ"ר בתוספת מרפסת בשטח של 52 מ"ר. המומחה מטעם בית המשפט הצביע על ההפרש בשווי הנכס, בעת שקטן שיטחו.
כחלופה לאי האפשרות לבניית חדר על הגג, הציע נציג התובעת לתת לנתבעים דירת פנטהוז במקום התמורה המוסכמת כאשר בבסיס ההצעה הנדונה עמד הרציונל שלא רק שיקבלו התובעים את דירת ארבעת החדרים שהייתה בבעלותם קודם לעסקה הנדונה ואת יחידת הדיור שהגיעה להם בעת הנוכחית ע"פ הסכם המכר, הם יקבלו אותם במחובר כדירת פנטהוז חדשה ומרווחת בת חמישה חדרים עם מרפסת רחבת ידיים בגג הבניין שיבנה ע"י הנתבעת.
...
לגרסת מנהל הנתבעת, פנתה אליו התובעת בדרישה לשינוי נוסף של תכנון הדירה, ואולם בטרם הספיק להיעתר לבקשתה, הוגשה תביעה זו. עם הגשת התביעה הוגשה גם בקשה לצו מניעה, שבגינו נעצר משא ומתן שניהלה הנתבעת עם צד ג'.
לטעמי, הוכחה הכדאיות הכלכלית בעסקה, וטענותיהם של התובעים כנגד מה שקיבלו- נדחות.
כאמור לעיל במקובץ, הנני דוחה את תביעת התובעים.
הנני קובעת כי התובעים יישאו בהוצאת הנתבעת בסך 45,000 ₪.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת ועדת ערר לעינייני ארנונה כללית שליד עריית תל אביב מיום 3.9.18 אשר דחתה את ערר המערערת על חיובה בארנונה לפי סיווג בניינים שאינם משמשים למגורים, בעוד שלטענתה מדובר בגג שאינו בר חיוב בארנונה, ולחילופין משמש כ"שטח משותף" הפטור מארנונה.
עוד נקבע, כי הראיות שהוצגו בפני וועדת ערר מלמדות על השמוש שנעשה בנכס וגם הן מובילות למסקנה כי מדובר במרפסת ולא גג. הגישה לנכס הנה משטח אחד המשרדים ומלובי הבניין, והוא משמש לאירועים.
גם הטענה החילופית בדבר סיווג מוזל לחיוב בארנונה על פי תעריף קרקע או מלאכה דינה להדחות.
...
אשר לטענת המערערת כי יש לקבל את הערעור ביחס לערר לשנת המס 2016 בשל דחיית ההשגה ללא נימוקים, הרי שגם בסוגיה קיימת מחלוקת עובדתית.
לטענת המשיב הערר נדחה לאחר שלא ניתן היה לתאם עם המערערת מועד לביקור במקום ואילו המערערת טוענת כי לא יתכן שהמשיב ניסה לתאם מועד ולא הצליח.
גם הטענה החילופית בדבר סיווג מוזל לחיוב בארנונה על פי תעריף קרקע או מלאכה דינה להידחות.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

4.7 כאמור, בעוד מרפסת נחשבת כחלק משטח הדירה ומחויבת בארנונה על 100% משטחה, הרי "שמרפסת גג" מחויבת בתעריף מופחת של 25% משטחה.
...
מכל מקום, מבלי להמעיט מכל האמור לעיל ומבלי להתיימר לקבוע מסמרות בהעדר נתונים מספיקים - נדמה שההפניה אל ההגדרה הנ"ל אינה מסייעת בהכרח לטיעונו של המשיב.
יש להפנות בעניין זה לפסק הדין בעניין אורט הנ"ל שעליו התבסס המשיב: "כאן ראוי להדגיש, כי גישת הפרשנות הדווקנית לדיני המס (במובן של פרשנות מצמצמת) איננה נוהגת עוד בשיטתנו. אמור מעתה: פרשנות מצמצמת איננה כלל פרשנות – פירוש מצמצם עשוי להיות תוצאתו של תהליך פרשנות תכליתית. "כאשר חוק מתפרש על-פי תכליתו, יש שהפירוש המתקבל הוא מצמצם ויש שהוא מרחיב..." ועוד נאמר בהמשך כך: "אף בעניין פירוש דיני המס לטובת הנישום יש לדייק: כאשר לשון החוק משתמעת לשתי פנים, יש להתמיד בתהליך הפרשני עד לגיבושה של תכלית החקיקה הסופית. רק בסוף תהליך פרשני זה, כאשר מוצו כל האמצעים לגיבוש תכלית החקיקה, ונותר ספק לגבי התכלית הסופית – "ככלל של ברירת דין מתירים את הספק לטובת הנישום". 4.13 סופו של דבר, לאור כל האמור אני מקבלת את הערעור וקובעת כי יש לסווג את השטח שבמחלוקת כ"מרפסת גג".
המשיב ישלם את הוצאות המערערים לרבות שכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 25,000 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

הנתבעים היקשו על התובע בדרישות שונות להוכחת בעלותו, לרבות דרישה להצגת "...מיסמך המעיד שהוא משלם ארנונה על חנייה זאת" (הודעת דוא"ל מיום 23/09/17).
שם, הנתבעים עשו שימוש בגג המוצמד באופן בלעדי לדירת התובעים ומנעו מהתובע להנות מהנוף לים, לקדם בנייה ולהשתמש בגג כמרפסת פתוחה.
...
מכאן, שדין התביעה לתשלום דמי שימוש ראויים להידחות.
למרות שלא הוכח היקף השימוש, שוכנעתי שהתנהלות הנתבעים לאחר העלאת דרישת התובע להפסקת השימוש במקום החניה, הייתה בלתי סבירה ופוגענית במידת מסוימת.
סוף דבר ממכלול האמור ישלמו הנתבעים לתובע סך של 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו