מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ארנונה טיעונים למרות שלא הוגשה השגה

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעניינינו לא מתקיימים החריגים הואיל וכלוף לא העלה נגד שומות הארנונה טענת "אינני מחזיק" ואין מדובר בשאלה בעלת חשיבות ציבורית.
נטען, כי נמצא שטענותיו בנוגע לעצם הגשת השגות לפני שנת 2002 היו אמת, למרות שלא עלה בידיו להוכיח זאת בהליך שהתקיים בפני כב' השופטת ר' רונן.
זאת ועוד; התוצאה של אי הגשת השגה או אי הגשת ערעור על ההחלטה בהשגה, בנסיבות בהן זו הדרך המתאימה היחידה בה היה על כלוף לנהוג, היא שיש להתייחס לחובות הארנונה עד שנת 2002 (כולל שנת 2002) כחובות פסוקים וסופיים (ראה בעיניין זה: עע"מ 8832/12 עריית חיפה נ' סלומון בע"מ, סעיף 17 לפסק דינו של כב' הש' א' גרוניס (15.4.15) לאור האמור לעיל, משנתקבלה עמדת הערייה ולא של כלוף, דין התביעה בתיק קמא להדחות.
...
ז) לסיכום: עסקינן בעילת תביעה מוגדרת בסעיף 3 (א) (2) לחוק הערר.
זאת ועוד; התוצאה של אי הגשת השגה או אי הגשת ערעור על ההחלטה בהשגה, בנסיבות בהן זו הדרך המתאימה היחידה בה היה על כלוף לנהוג, היא שיש להתייחס לחובות הארנונה עד שנת 2002 (כולל שנת 2002) כחובות פסוקים וסופיים (ראה בעניין זה: עע"מ 8832/12 עיריית חיפה נ' סלומון בע"מ, סעיף 17 לפסק דינו של כב' הש' א' גרוניס (15.4.15) לאור האמור לעיל, משנתקבלה עמדת העירייה ולא של כלוף, דין התביעה בתיק קמא להידחות.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין ערעור העירייה להתקבל ודין ערעור כלוף להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

רוצה לומר, אין המדובר במקרה חריג של מי שגילה, להפתעתו, ביום בהיר אחד, כי הנו מחזיק נכס המחויב בארנונה ועל כן לא היה בידו לנקוט בהליכי השגה וערר, נהפוך הוא; המדובר במי שהיה ער לכך כי הנו מחויב בארנונה וחרף האמור לא הגיש השגה.
...
סוף דבר לאור כל האמור לעיל הגעתי לכלל מסקנה, כי הבקשה אינה מגלה הגנה אפשרית מפני תביעת העירייה.
אשר על כן, אני דוחה את בקשת הרשות להתגונן ומחייבת את המבקשים לשלם לעירייה את הוצאות ההליך לפני בסך 2,500 ₪.
המזכירות תואיל להמציא החלטתי לב"כ הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

כל אחד מהרכיבים הללו מובא על דרך ו/או. תדפיס החשבון שצורף כנספח א' (שום מיסמך שצורף לכתב התביעה אינו מסומן בא' ב' או ג' כאמור בכתב התביעה –ש.ר), כך נאמר בכתב התביעה: "ככל שברצון הנתבע/ת לקבל העתק מלא של תדפיסי החוב י/תהא מוזמן/ת לפנות לב"כ התובעת". מיסמכי התובעת נטען בסעיף 6, הם רשומה מוסדית ביחס לשעורי הארנונה נטען כי הם עפ"י חוק.
הערה: סעיף 81א1(ב1) מציין כך: "המבקש לבצע תביעה על סכום קצוב לפי הוראות סעיף זה, ימציא לנתבע, בדואר רשום עם אישור מסירה, התראה בדבר כוונתו להגיש את התביעה כאמור לבצוע בהוצאה לפועל... לא הצליח המבקש להמציא לנתבע את ההתראה באופן האמור, ...יוכל עו"ד להמציא את ההתראה באמצעות מסירה אישית... ויחולו לעניין זה הוראות תקנות 489 ו-490 לתקנות סדר הדין". סעיף 9 של כתב התביעה מציין, כי הנתבע לא הגיש השגה או ערר על החיובים נשוא כתב התביעה או שהשיג והגיש ערר אך אלו נדחו ולכן, החוב הוא חוב מס סופי.
היא אף מציינת, כיצד מתעדכנים שעורי הארנונה שכלל לא נתבעו מהמבקש, "חרף דרישות תשלום שוטפות" שאף אחת מהן לא צורפה לכתב התביעה.
...

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהקשר זה, מוסיפה הערייה וטוענת שאמנם במסגרת ההלכה הפסוקה נקבע כי בנסיבות מסוימות ניתן להעלות בפני בית המשפט, למרות אי הגשת השגה במועד, טענת "אינני מחזיק" ואולם, במקרה דנן ממילא לא טוען העותר כי אינו מחזיק ומשכך, אין עתירתו באה בגדרי חריג זה. עוד נטען כי בהנתן שהעתירה הוגשה בחלוף 14 שנים מהמועד בו נודע לעותר על החובות הנטענים וההחלטות בעיניינו, הרי שיש לדחות את העתירה על הסף מפאת שהוי ניכר בהגשתה, זאת לאור הוראת תקנה 3 לתקנות בתי המשפט לעניינים מינהליים (סדרי דין), התשס"א-2000 (להלן:"התקנות"), אשר בהתאם לה היה על העותר להגיש את עתירתו לא יאוחר מ-45 ימים מהמועד בו נודע לו לראשונה על המעשה המינהלי עליו הוא מבקש לעתור.
כך, לא מוזכרת במסגרתה שומה קודמת, מפורט כי השומה מוצאת מש"בחינת חיוב שנערכה בנכס נמצא כי קיימים שטחים שלא מחוייבים בארנונה", נקבע מועד תחילת החיוב (1/1/1999), מוסבר הבסיס לגביה רטרואקטיבית של הארנונה וכן העותר מופנה לאפשרותו להגיש השגה על שומה זו. לכך יש להוסיף כי עיון בתדפיס הפעולות אשר צורף על ידי הערייה כנספח 6 לתשובתה, מלמד כי באשר לפעולה הראשונה בתדפיס זה שהיא "דרישת תשלום", מופיע כי בוצעה בתאריך 20/12/2006 ואולם, תאריך היצירה שלה מופיע כ 30/1/2009.
...
לאור זאת הנני קובעת כי מתקיים בענייננו גם שיהוי אובייקטיבי.
לאור כל האמור, הנני קובעת כי דין העתירה סילוק אף מפאת שיהוי בהגשתה.
סוף דבר; משהעתירה כנגד המשיב 2 נדחתה על הסף ומשנדחו טענותיו של העותר באשר לחוקיות השומה והתיישנותה מזה ומאידך התקבלו טענות העירייה ולפיהן דין העתירה דחייה הן הואיל ולא ננקטו על ידי העותר הליכי השגה כדין והן מפאת השיהוי רב השנים אשר חל בהגשתה – הנני מורה על דחיית העתירה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביחס לחברה טוענת התובעת כי החברה החזיקה בנכס ולא שילמה את מיסי הארנונה, למרות התראות חוזרות ונישנות.
החברה לא הגישה השגה כנגד החיובים ומשכך החוב הנו חלוט ובר גביה.
טענות נישום כנגד חיובי הארנונה והליכי ההשגה בגינם חוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית), תשל"ו-1976 (להלן: "חוק הערר") מורה כי נישום המבקש להעלות טענות בעילות מסוימות, רשאי לעשות כן תחילה באמצעות הגשת השגה למנהל הארנונה, ובהמשך לכך על-ידי הגשת ערר על החלטתו של מנהל הארנונה לפני ועדת הערר.
...
נוכח האמור לעיל, לא שוכנעתי כי הוברחו נכסים, ונראה כי החברה נקלעה למצב כלכלי קשה ביותר עקב נסיבות שאינן תלויות בה, כאשר בד בבד נפתחו כנגד הנתבע תיקי הוצאה לפועל בסכומים משמעותיים ביותר, וננקטו כנגדו פעולות אכיפה בהוצאה לפועל.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעת 1בתשלום סך של 16,542.75 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית בהתאם לחוק הרשויות המקומיות (הפרשי הצמדה וריבית על תשלומי חובה), תש"מ- 1980 מיום הגשת התביעה (23.9.2019) ועד למועד התשלום בפועל.
אני דוחה את התביעה כנגד הנתבע 2.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו