מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ארכת מועד להגשת כתב הגנה עומס חריג

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת המבקשת, היות ובקשת הביטול הוגשה במועד, בקשה זו, לא כללה נימוקים בכל הנוגע למועד הגשתה, אלא נימוקים לגופו של פסק הדין, דהיינו להעדר הגשת כתב הגנה במועד.
עוד טוען המשיב, כי הטענה לפיה, עקב ירידה בהקף העסקים בשל משבר הקורונה, מזכירת המבקשת אוספת דואר פעמיים בשבוע, אינה עומדת בהלימה לנימוק לפיו, עקב עומס עבודה חריג לא הוגש כתב הגנה במועד.
עוד נקבע בעיניין אלבז כי "ידו של בית המשפט אינה קלה ביישום הדרישה לקיומו של טעם מיוחד להארכת מועד." הוסיף בית המשפט בעיניין אלבז וציין, כי ככלל טעמים הנמנים כטעמים מיוחדים הנכנסים בגדרי תקנה 528 הם אלה שאינם בשליטת בעל דין "ולעומת זאת סיבה שכל כולה בתחום שליטתו ובחירתו של בעל הדין (או בא-כוחו) אינה מהוה בדרך כלל טעם מיוחד". בעניינינו, עסקינן בבקשה להארכת מועד להגשת בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות.
...
דיון והכרעה; לאחר עיון בטענות הצדדים, מוחלט להיעתר לבקשה, זאת מהנימוקים שיפורטו להלן.
עם זאת, בהתחשב במשבר החירום שפקד את המדינה, בעובדה כי לא ניתן לומר שהמבקשת ישבה בחיבוק ידיים ממועד המצאת פסק הדין (אף אם נניח, כי פסק הדין הומצא לידיה ביום 17.6.20), שכן זו פעלה לצורך ביטול פסק הדין, וכן נוכח העובדה כי טענות המבקשת לא עמדו בפני בית משפט קמא במועד מתן פסק הדין, מוחלט להיעתר לבקשה.
אולם, נוכח התנהלות המבקשת, תשלם המבקשת למשיב הוצאות משפט בסך 2,000 ₪ (כולל מע"מ), עד יום 22.10.20.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בנצרת ת"א 64391-09-19 סיון נ' עמוס תיק חצוני: מעטפה בפני כבוד השופט אלעד טל תובע יהושע סיון נתבע שמעון עמוס החלטה
ואולם, כפי שניתן להווכח מתאור השתלשלות האירועים שפורטה לעיל, מצאתי כי עניינינו הנו המקרה החריג בו אין מנוס מנקיטת אותה סנקציה חריפה, וזאת לאחר שבית המשפט נאות להעניק לנתבע אורכות חוזרות ונישנות, ותוך כדי כך עיכב את בירורו של ההליך המשפטי התלוי ועומד לפניו, כאשר הנתבע מצדו ,מיתנהל תוך זילזול בהליך המשפטי ובחוסר תום לב מופגן.
סעיף 122 לתקנות, הוא הסעיף הרלוואנטי לענייננו, קובע: "בעל דין שאינו מקיים צו להשיב על שאלון, צו לגילוי מסמכים, צו לעיון במסמכים או צו למתן פרטים נוספים לפי תקנה 65, הרי אם הוא התובע ימחק בית המשפט או הרשם את תובענתו, ואם הוא הנתבע ימחק בית המשפט או הרשם את כתב הגנתו ודינו כדין מי שלא הגיש כתב הגנה, אלא שרשאי בית המשפט או הרשם להאריך את המועד לקיום הצוו." כאמור, הבקשה מוגשת בתיק אשר ההליכים המקדמיים בו מתנהלים במשך למעלה מחמשה חודשים, בשל היתנהלותו הדיונית הבעייתית (לשון המעטה) של הנתבע.
...
נוכח האמור, אין מנוס אלא מלהגיע למסקנה כי עניין לנתבע במשיכת זמן סתמית במסווה של קיום החלטתי, מסווה נטול אחיזה.
למקרים כגון דא נועד סעיף 122 לתקנות (למקרים בהם נעתר בית המשפט לבקשות למחיקת כתבי טענות של מי שלא קיימו צווים ראו: א' גורן, עמ' 246-247, 283-284 ; ע"א 628/99 בנק לאומי נ' עמנואל חברה לסחר עצים, פ"ד נו(4) 817 (2002)).
מן המקובץ, אני מורה על מחיקת כתב ההגנה של הנתבע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

יוזכר כי הנתבע טרם הגיש כתב הגנה בהליך, שכן התקבלה בקשתו להארכת המועד לעשות כן, בהתאם להחלטת כב' הרשמת מיום 4.4.22, בה נקבע כי "המועד להגשת כתב הגנה ייקצב לאחר שתינתן החלטה בבקשה לדחיית התביעה בשל העידר סמכות לבית משפט בישראל לידון בה". בתגובת התובע לבקשה המתוקנת לסילוק התביעה על הסף, טען התובע כי במקרה זה קיימות סמכויות מקבילות, הן בפורום המקומי והן בפורום הזר, וכי אין כל מניעה להגיש ולברר את התביעה בפורום הזר.
בהתאם, התפתחות פסיקת בתי המשפט בעיניין טענת הפורום הלא נאות, מצביעה על מעבר מזיקות "פרטיות" הנוגעות לבעלי הדין ובראשן שקולי נוחות, לשיקולים "צבוריים", בין היתר שקולי יעילות, וזאת גם בהיתחשב בשקול שעניינו בעומס המוטל על בתי המשפט [ראו: עניין אלצר הנ"ל, פסקה כ"א, והאסמכתאות שם].
ההנחה לפיה אם לא יוחל החריג, ייצא המערער וידיו על ראשו בלא יכולת לקבל פיצוי בגין נזקיו (בשל כך שלפי הדין הניו-זילנדי "חסומה לחלוטין דרכו של המערער כתייר ששב לארצו לקבל פיצוי בגין ניזקי הגוף שנגרמו לו בתאונה" מחד גיסא, ובשל כך "שהדין הניו זילנדי הרלוואנטי למועד התאונה (Accident Insurance Act 1998) חוסם הגשת תביעה נגד המשיבה 1 לתשלום פיצוי בגין ניזקי המערער, בהתבסס על עוולה נזיקית ועל הוכחת אשם", מאידך גיסא) אינה מצדיקה בנסיבות המקרה הזה סטייה מכלל בררת הדין הרגיל שאומץ בעיניין ינון והחלת החריג של טעמי צדק" [שם, פסקה 26].
...
לסיכום סיכומם של דברים - גם אם יש ממש בטענת התובע לעניין הכבדה מסוימת על הצדדים, הכרוכה בבירור התביעה בפורום הנאות במולדובה, אין בכך כדי לשנות מן המסקנה שהפורום הישראלי אינו הפורום הנאות.
לפיכך, אני סבור כי הנתבע עמד בנטל המוטל עליו והוכיח כי הפורום הישראלי אינו הפורום הנאות לדון בתביעה שהוגשה.
לאור כל האמור לעיל, אני נעתר לבקשה, ומורה על מחיקת התביעה על הסף [לעניין מחיקת התביעה חלף דחייתה, ראו הערות כבוד השופטת חיות בעניין תיקו הנ"ל, פסקאות 19 ו- 21].

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים ע"ר 44885-09-22 גבעון נ' ג'עבר בפני כבוד השופט אביגדור דורות המערער: עמוס גבעון ע"י ב"כ עו"ד סתיו גבעון המשיב: אמג'ד ג'עבר ע"י ב"כ עו"ד עמוס ון-אמדן פסק דין
כב' הרשמת מצאה להכריע בהחלטתה בבקשת הארכת המועד להגשת כתב הגנה עד להכרעה בבקשת הפקדת הערובה וקבעה כי לא השתכנעה שנסיבות המקרה נמנות עם המקרים החריגים ויוצאי הדופן שנימנו בהלכה הפסוקה, בהם ראוי להענות לבקשת ארכה מסוג זה. נקבע כי טענותיו של המערער, כפי שפורטו בבקשתו, גם אם יש בהן כדי לבסס את טענתו הדיונית המקדמית בדבר הצורך בחיוב בהפקדת ערובה, אין בהן כדי להצדיק את אי הגשת כתב ההגנה וזאת מאחר שאינן מלמדות על ייתור הצורך בניהול ההליך ובבירור טענות הצדדים.
...
החלטת בית המשפט המחוזי מיום 7.12.2020 קובעת כי התביעה נדחית מחמת התיישנות וזאת משלא הוגשה תגובת המשיב.
לאור האמור, לא מצאתי מקום להתערב בהחלטת כב' הרשמת נויבירט והערעור נדחה בזאת.

בהליך ער"א (ער"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ער"א 169/23 לפני: כבוד השופט ד' מינץ המערער: עו"ד עמוס גבעון נ ג ד המשיב: עו"ד אמג'ד ג'אבר ערעור על החלטת הרשמת ל' משאלי שלומאי ברע"א 8253/20 מיום 6.11.2022 בשם המערער: עו"ד סתיו גבעון בשם המשיב: עו"ד עמוס ון-אמדן; עו"ד שלומית הראל-שוורץ ][]פסק-דין
על כך יש להוסיף את העובדה שבהתאם להלכה הפסוקה, העתרות לבקשה להארכת מועד להגשת כתב הגנה עד לאחר הכרעה בבקשות מקדמיות שמורה למקרים "חריגים ויוצאי דופן" בלבד (רע"א 10227/06‏ בובליל נ' עו"ד חיים אינדיג, פסקה 9 (5.2.2007)).
...
בפסק הדין האמור נדחה ערעורו על החלטת רשמת בית המשפט המחוזי שלא להיעתר לבקשתו להגיש כתב הגנה רק לאחר הכרעה בבקשתו לסילוק תביעתו של המשיב נגדו על הסף.
על רקע האמור הגיש המערער לבית משפט זה בקשה למחיקת בקשת רשות הערעור, וזו נמחקה ביום 9.12.2020.
המשיב מצדו סמך את ידיו על החלטת הרשמת והוסיף כי משנמחקה בקשת רשות הערעור לא ניתן לחדשה אלא היה על המערער להגיש בקשה חדשה בסמוך למתן פסק הדין בערעור, ולחלופין להגיש בקשה להארכת מועד להגשתה, אולם הוא לא עשה כן. דין הערעור להידחות.
הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו