מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אפליה בתעסוקה על רקע גיל: תביעה

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לנוכח כל האמור, דוחים אנו טענת התובע כי פוטר בחוסר תום לב או על רקע אפלייה מחמת גיל, ואת תביעתו הכספית לתשלום פיצוי בגין כך. האם נפל פגם בהליך פיטורי התובע? לטענת התובע, נפל פגם בהליך פיטוריו שכן, לא ניתנה לו זכות שימוע טרם קבלת ההחלטה על פיטוריו, ולא נעשה ניסיון למצוא חלופה אחרת לעניין הפיטורים.
הנתבעת שיבצה את התובע באופן זמני בתפקיד חלופי שנימצא לו, וממכתב הפיטורים עולה שטרם פיטוריו אף שקלה שיבוצו בתפקיד פנוי שיהווה תעסוקה חלופית עבורו - אולם כזה לא נמצא.
...
אשר על כן, התביעה לתשלום שעות נוספות - נדחית.
התביעה לתשלום הפרשי הצמדה וריבית בגין "עיכוב שחרור הפיצויים": אומנם, הוכח בפנינו, כי מכתבי השחרור וטופס 161 נחתמו ע"י הנתבעת רק בחודש 11/09, יחד עם זאת, התובע הודה כי כלל לא שחרר את פיצויי הפיטורים מהקופה: "אני השארתי את הכספים שצבורים בקופות ולא משכתי אותם. אני מקבל פנסיה מתוך הכספים הללו." מכאן, שאין ממש בטענתו כי לנוכח העיכוב, הפיצויים "לא שולמו לו במועד". בנסיבות אלו, אין מקום לחיוב הנתבעת ברכיב זה. לסיכום תביעת התובע על כל ראשיה, נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 7,500 ₪ תוך 30 יום, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשיחה טלפונית בין התובעת לבין נציגת הנתבעת, מנהלת המחלקה לטפול בפרט במנהל החינוך הנוער והצעירים בעריית גבעתיים, גב' מירב איליה (להלן: "מירב"), נימסר לתובעת כי תתכן בעיה בהעסקתה על רקע גילה.
ההליך המשפטי התובעת עתרה לבית הדין ביום 14.11.16, בטענה כי פיטוריה פסולים מחמת הפלייה ובתביעה לפצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 50,000 ₪, ולפצוי בהתאם לחוק שויון ההזדמנויות בעבודה תשמ"ח- 1988 (להלן: "חוק שויון ההזדמנויות"), בסך 50,000 ₪.
נוכח מקומה המרכזי של העבודה בחיי האדם מחד, ותופעות של הפליה מטעמים שונים בתחום התעסוקה מאידך, נחקקו חוקים רבים שתכליתם הטמעת עיקרון השויון בתעסוקה ומיגור האפליה, וביניהם: חוק שויון ההזדמנויות בעבודה, תשמ"ח - 1988; חוק שכר שווה לעובדת ולעובד, תשנ"ו - 1996; חוק עבודת נשים תשי"ד - 1954; חוק גיל פרישה שווה לעובדת ולעובד, תשמ"ז - 1987; פרק ד' לחוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, תשנ"ח - 1998; סעיף 15א לחוק שירות המדינה (מינויים), תשי"ט - 1959.
...
סיכום לאור כל האמור, מתקבלת התביעה ברובה.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות, בסך 50,000 ₪.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובעת פיצוי בסך 20,000 ₪ בגין פיטורים ללא הליך שימוע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, פיטוריה אך ורק מחמת גילה מהוים הפרת הזכות לשויון, בנגוד לחוק שויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988 (להלן – "חוק השויון"), אשר מעגן את עיקרון השויון בתחום התעסוקה ואוסר על הפליית עובד או דורש עבודה, בין היתר, מחמת גילם.
עוד טענה כי להוצאתה הכפויה לגימלה, רק מחמת גילה הביולוגי, יש השלכות ניכרות על רווחתה וזכויות היסוד שלה, במיוחד עת עסקינן בפרישה כפויה לפני גיל הפרישה הקבוע בחוק וכי על מעסיק לנהל את העסק שלו על רקע התפיסה החברתית שמצאה את ביטויה בחוק השויון ובפסיקת בתי המשפט בישראל, היינו, שיקוליו צריכים לעלות בקנה אחד עם האיסור להפלות בין עובדים בעילות שאינן ענייניות, וביניהן, שקולי גילנות.
לאור האמור לעיל, תבעה את הסעדים הבאים: פיצוי בשל אובדן הכנסה עד למועד הפרישה הקבוע בחוק – ינואר 2016; השלמת פצויי פיטורים, בהתאמה לגיל הפרישה החוקי; פיצוי בגין נזק שאינו ממוני בגין אפלייתה ופצוי בגין העדר שימוע כדין.
...
משכל זאת לא נעשה בענייננו, הגענו לכלל מסקנה כי נפל פגם של ממש, היורד לשורשו של עניין, בהליך השימוע שקוים לתובעת.
הסעדים להם זכאית התובעת לאור קביעותינו דלעיל, נבחן להלן את הסעדים שהתובעת זכאית להם: אובדן הכנסה עד למועד פרישתה של התובעת בגיל 67, היא היתה זכאית לתשלומים הבאים במכפלת 14 החודשים שנותרו לה עד למועד פרישתה: שכר עבודה חודשי (8,750 ₪) וסה"כ – 122,500 ₪; בונוס תלת חודשי בסך (4,187 ₪) וסה"כ 20,935 ₪; פיצויים (195 ₪) וסה"כ – 2,730 ₪; לגבי יתר תוספות השכר שתבעה, כגון: דמי הבראה, סיגריות, מתנות לחג, ארוחות חמות, קרן השתלמות וביטוח שיניים, לא מצאנו שהיא זכאית להן, מן הטעם שאלה זכויות הנלוות לעבודה, קרי משולמות לעובד רק אם עבד בפועל והן אינן ניתנות לפדיון.
נזק לא ממוני בשל הפרת חוק השוויון, בנסיבות העניין, מצאנו לפסוק לתובעת את הפיצוי המקסימלי ללא הוכחת נזק בסך 50,000 ₪; היעדר שימוע משקבענו כי הליך השימוע שנערך לתובעת היה ריק מתוכן, שכן ההחלטה בעניינה התקבלה עוד בטרם השימוע החל, ובשים לב לתקופת עבודתה הארוכה של התובעת אצל הנתבעת, מצאנו לפסוק לתובעת סכום השווה ל- 6 משכורות חודשיות בסך כולל של 52,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

העסקתו הסתיימה בפיטוריו, שלגירסתו נעשו בנגוד לדין, ללא עריכת הליך שימוע, ותוך אפלייתו הפסולה על רקע גילו.
נסיבות פיטורי התובע – האם אפליה מחמת גיל? בכתב התביעה טען התובע כי במהלך משמרת עבודה מר עזגד ומר עינן קראו לו להיכנס למשרד ואמרו לו שבגלל שהוא מבוגר מדי לעבודה שהוא מבצע הם נאלצים לפטרו ובאותו מעמד מסרו לו מכתב פיטורים (סעיף 2).
מתוה נורמאטיבי: חוק שויון הזדמנויות בעבודה, תשמ"ח – 1988 (להלן: חוק השויון) הוא החוק המרכזי למניעת אפליה ולקידום שויון בתעסוקה.
...
גם אם לא הוברר לפנינו מהו אותו פיצוי נוסף, אנו סבורים שזהו חוסר הבהירות היחיד בתלושי השכר של התובע וככזה אינו מצדיק פיצוי לפי חוק הגנת השכר.
סוף דבר - לנוכח כל האמור תביעת התובע מתקבלת בחלקה בלבד.
לנוכח הפער הניכר בין סכום התביעה (132,779 ₪) לבין הסכום שנמצא התובע זכאי לו דעתנו היא כי נכון יהיה לקבוע שכל צד יישא בהוצאותיו וכך אנו מורים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הפלייתו של האדם המבוגר בתחום התעסוקה באה לידי ביטוי לאורך כל שלביו של הקשר בינו לבין המעסיק או המעסיק הפוטנציאלי, החל משלב הקבלה לעבודה .
העידר ההתייחסות לתרומת העובדת למקום העבודה, לרבות הותק שצברה (דבר שהיה אמור לשקול לטובתה) ומידת הצלחתה בתפקיד עלול להוות הפליה על רקע גיל.
בע"ע (ארצי) 30585-09-12 חברת יישום פיתרונות אנושיים בע"מ – אורית בוסי (4.8.2013) נקבע כי: "עגמת הנפש היא סוג של נזק לא ממוני, שככלל אין מניעה מלפסוק עבורו פיצוי וזאת במקרים המתאימים, כגון פגיעה בזכויות חוקתיות, ובכלל זה פיטורים על רקע של אפליה". לגבי פסיקת פיצוי בגין עוגמת נפש נפסק בבשא (ארצי) 205/07 אוניברסיטת תל אביב – רבקה אלישע (27.2.2008): "אשר לפצוי בגין עוגמת נפש עילת תביעה זו שייכת לעילות הפצוי בגין נזק לא ממוני בשל פיטורים בחוסר תום לב. שיעורו של אותו פיצוי בגין עוגמת נפש צריך להיקבע גם כן, כפי שנקבע הפצוי בגין הנזק הממוני, על פי מידת חוסר תום הלב בפיטורי העובד. ככל שמדובר בפיטורים שרירותיים יותר על פי עילתם ובהליך לקוי יותר; כך ראוי להניח, שנגרמה לעובד עוגמת נפש רבה יותר, בחינת - "לפום צערא האגרא", שעל המעביד לשלם לעובד.
...
שעה שהנתבעת לא הציגה תחשיב נגדי, אנו מקבלים רכיב זה. מעבר לאמור, התובעת זכאית לפיצוי בגין הפקדות לפנסיה שלא כללו את שכר התפוקה בשכר הקובע לחישוב ההפקדות.
משכך שוכנענו כי יש לקבל את תחשיב התובעת, ולחייב את הנתבעת בגין הפרשים אלו בסך של 9,013 ₪.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת, בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין את הסכומים כמפורט: פיצוי שאינו ממוני בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה ופגמים בשימוע: בסך 70,000 ₪, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו