כאמור, לא עלה בידי התובעים להוכיח, שעמדת הכניסה בירושלים ובחיפה זהה לחלוטין, מה גם, שהנתבעת בהתאם לשיקול דעתה ולפררוגטיבה הניהולית שלה, קבעה הגדרת תפקיד לאחמ"ש שונה בשני המתקנים, והיה בסמכותה לעשות כן, על פי הוראות הפק"מ.
על פי דין, איסור של הבדלים בשכר ובתנאי ההעסקה קם רק היכן שבבסיס השוני האמור עומדים שיקולים פסולים של אפליה על רקע אחד השיקולים המנויים בסעיף 2 לחוק שויון הזדמנויות בעבודה (והרשימה אינה סגורה).
סעיף זה מבחין בין עובד חדש לעומת עובד ותיק, אולם אין כלל איבחנה בין מאבטח לאחמ"ש בדרישות להכשרה, או בדרישות ביחס למתקנים השונים.
...
התובע לא הביא ראיה לכך שהיה זכאי לתעריף שטוען לו. נזכיר נטל ההוכחה והשכנוע מוטל על התובע, לא די בכך שיטען שנעשתה הפחתה בתשלום החזר הוצאות נסיעה כדי לחייב את הנתבעת לשלם לו מעבר הסכומים ששולמו לו. היה על התובע להציג את התעריף החודשי/היומי הזול ביותר בתחבורה הציבורית במסלול הנסיעה מביתו לעבודה, על מנת שנוכל לערוך בדיקה לטענת החסר בהחזר הוצאות נסיעה אשר שולמו לו.
לפיכך, התביעה לחסר בהחזר הוצאות נסיעה- נדחית.
לסיכום:
תביעת התובעים מתקבלת בחלקה - המעסיקה תשלם לידי כל אחד מהתובעים, בתוך 30 ימים מיום שיומצא לצדדים פסק-דין זה, את הסכומים הבאים:
לתובע מס' 1 – אסף זהר
פיצוי בגין הפרת חוק הודעה לעובד על סך 6,000 ₪
פיצוי בגין אי הפרשת כספים לקופת גמל –פנסיה בסך 4,090.79 ₪.
בהתחשב בכך, שתביעותיהם של 7 מתוך 9 תובעים התקבלו בחלקן, ובכך שסך כל תביעות התובעים הגיעו לכדי סכום כולל של 1,808,839 ₪ ולאחר דיון והכרעה בכל מרכיבי התביעה, נפסק לזכות התובעים כולם, סכום כולל של כ - 100,000 ₪, אנו קובעים כי המעסיקה תישא בתשלום הוצאות ושכ"ט התובעים מס' 1,2,4,5,7,8, ו-9 בסך 1,000 ₪ לכל אחד מהם.