לפנינו בקשה לביטול צו אנטון פילר שניתן על ידינו ביום 13.9.16.
ברע"א 11356/05 דף רץ שירותי הדפסה בע"מ נ' דן אנג ברדסטריט (ישראל) בע"מ, 10.4.2007 (להלן: "עניין דף רץ") נאמר מפי השופט אשר גרוניס כדלקמן:
"צו זמני לכנוס נכסים ולתפיסתם הנו צו חמור במיוחד...צו תפיסת נכסים זמני טרם נדון בהרחבה בבית משפט זה...צו מסוג זה מאפשר חדירה לחצריו של בעל דין, ובכך מאפשר פגיעה בפרטיותו. הוא מאפשר תפיסת נכסיו (ולו באופן זמני) ובכך מאפשר פגיעה בקניינו. כאשר הצוו ניתן על פי צד אחד, ועל פי מטרתו כך אכן נעשה דרך כלל, טרם ניתנה לבעל הדין המשיב היזדמנות כלשהיא להציג עמדתו בפני בית המשפט. מתן צו שכזה מחייב, על כן, זהירות רבה ומיוחדת מצדו של בית המשפט".
מהאמור עולה, כי מגמת בית המשפט הנה לנקוט זהירות עת מובאת לפניו בקשה למתן צו מסוג "אנטון פילר", אך לא בזהירות רבה מדי שעלולה לגרום לפגיעה בתכלית ההסדר.
בהתאם להילכת חכמון, במצב זה:
"על בית הדין האיזורי היה לשמוע בדיון במעמד שני הצדדים את עמדתם לגבי הפריטים שנתפסו, ולקבוע אילו מהם יש להעביר למשיבות ואילו לאו. זאת, תוך איזון בין הזכות לפרטיות, להגנה על הקניין, ולהגנה על חופש התחרות של המערערים, לבין הזכות לשמירה על הקניין וסודותיה המסחריים של המשיבות".
הדבר עולה גם מתקנה 18 לתקנות עוולות מסחריות (סעדים וסדרי דין), התש"ס-1999:
"היו בין הנכסים שנתפסו או שהועתקו, מסמכים, מחשב, חומר מחשב או פלט כהגדרתם בחוק המחשבים..., או נכסים שבעת החיפוש טען מי שנגדו ניתן הצוו כי הם סוד מסחרי, יישארו נכסים כאמור בידי כונס הנכסים, והוא ישמור בסוד את תוכנם, ולא יגלה אותו אף למבקש, עד לקיום דיון במעמד כל הצדדים, שבו יכריע בית המשפט מה ייעשה בהם...".
לפיכך ובהתאם לנסיבות המתוארות, היותו של הצוו רחב בהקשר זה אינו מהוה, לדעתנו, טעם לביטול הצוו.
...
בסעיף 23(ב) להחלטה מיום 13.9.16 נכתב:
"שנית, שוכנענו כי מדובר לכאורה ב"סודות מסחריים" של טריגו, שהושגו על ידה במהלך עבודתה מרובת השנים, וכי זהו נכס ממשי מוגן.
ביום 14.9.16 הוגשה בקשת המשיבה להארכת מועד לביצוע הצו, בכפוף לאישור משטרת ישראל, עד ליום 19.9.16 ובית הדין נעתר לבקשה.
סוף דבר
הבקשה לביטול צו הכינוס - נדחית.