מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אמת דיברתי וחובה מוסרית בפרסום לשון הרע

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות הנתבע והתובע שכנגד הנתבע טען שיש לדחות התביעה כנגדו וכן שעומדות לו הגנות המצויות בחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965, לרבות הגנת אמת דברתי (סעיף 14 לחוק), הגנת החובה המוסרית והחברתית ( סעיף 15(2) לחוק), הגנת עניין אישי כשר (סעיף 15(3) לחוק), הגנת הבעת דיעה בתום לב על איש ציבור (סעיף 15(4) לחוק), הגנת הבעת דיעה על היתנהגות (סעיף 15(5) לחוק), הגנת הבקורת על פעולה בפומבי (סעיף 15(6) לחוק), ובנוסף טען כי לנוכח פירסומה של התובעת כנגדו וכנגד אביו עומדת לו הגנת פירסום לשון הרע קודם (סעיף 15(10) לחוק).
...
ביחס לתביעה שכנגד – כפי שפורט בחלק השלישי לפסק הדין –התביעה שכנגד נדחית.
אשר על כן אני מחייב את הנתבע בתשלום הסך של 40,000 ₪.
בנוסף אני מחייב את הנתבע בתשלום הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בגין התביעה העיקרית בסך של 20,000 ₪ ובגין התביעה שכנגד, למרות היקפה, בסך של 10,000 ש"ח בלבד וזאת בשל העובדה שחלק ניכר מעובדות התביעה שכנגד נדונו והוכרעו גם במסגרת התביעה העיקרית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבעים טוענים כי עומדת להם הגנת אמת דברתי, הגנה של חובה מוסרית לפרסם את המידע וכן ההגנות שחלות על עיתונאים שביררו את המידע כראוי.
איני סבורה כי היתנצלות במקרה זה תהא כנה, נוכח ניסיונות פשרה בתיק שלא צלחו, אך אני כן מורה לנתבעים לפרסם בעמוד הפייסבוק ובאתר שלהם כי הם חויבו בפיצויי התובעים בגין לשון הרע בסכומים האמורים לעיל, וזאת בתוך 7 ימים מיום מתן פסק הדין.
...
על כן אני דוחה את כל טענות ההגנה של הנתבעים.
גובה הפיצוי: הנתבעים טוענים כי אם יגיע בית המשפט למסקנה שיש לחייב אותם בפיצוי הרי שהפיצוי צריך להיות נמוך הן מהטעם שהתובע 1 הוא איש ציבור והן מהטעם שהפרסום לא היה בזדון.
נוכח שיקולים אלו, ובשים לב לתפוצת הפרסום לכמה אלפי גולשים, מועד הפרסום במהלך בחירות לכנסת, ותוכן הפרסום הרי שאני קובעת כי הנתבעים יפצו את התובעים ביחד ולחוד בסכום של 25,000 ₪ וכן ישאו בשכר טרחת בא כוח התובעים ביחד ולחוד בסכום של 7,000 ₪ כולל מע"מ. התנצלות ופרסום מסקנת פסק הדין: התובעים דורשים כי אורה לנתבעים להתנצל על הפרסום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

הנתבע טוען כי האמור לעיל, ביחס לשלושת המקרים מוגן מכח הגנות חוק איסור לשון הרע – מדובר באמירות בתום לב, בחוג משפחתי מצומצם ותוך שמירה על גדר הסביר, וכולם בגדר "אמת דברתי". הפרסומים מאחר שאין מחלוקת באשר לעצם קיומם של הפרסומים (לצורך הדיון כעת הם ייקראו "פרסומים", והשאלה אם אכן מדובר בפרסומים אם לאו תבחן בהמשך), וכי הנתבע הוא שכתב אותם, אך יש מחלוקת אם דברים ומשפטים הוצאו מהקשרם – מצאתי להביא את נוסחם המלא של הפרסומים להלן, לנוחות הקורא.
בנוסף, לטענת הנתבע קמה לו הגנת תום הלב מכח ס' 15(2) לחוק איסור לשון הרע – חובה מוסרית וחברתית לפירסום (להגן על משפחתו ולהרגיע את בנותיו), וכן מכח ס' 15(3) לחוק – כי נעשה לשם הגנה על עניין אישי כשר ולאחר שהנתבע האמין באמיתות תוכנו של הפירסום ונקט באמצעים שברשותו כדי לוודא שאכן התוכן אמיתי (ס' 22, 23 ו-29 לסיכומי הנתבע).
...
לא שוכנעתי כי עלה בידי הנתבע להרים נטל זה. הפרסום הראשון התייחס, כאמור, לכך שהתובע הוא האחראי "להוצאתה" של מירי מביתה (דהיינו, לפירוק נישואיה עם הנתבע) ולאינטרס כלכלי גרידא בקשר עמה.
לאור המקובץ, יש לבחון את שאלת הסעדים ואת שאלת הפיצוי הראוי לתובע.
נוכח כל המקובץ, ובאיזון שבין האינטרסים והשיקולים שלעיל, אני מקבל את התביעה ביחס לשני הפרסומים הראשונים ודוחה אותה ביחס לשלישי, ומחייב את הנתבע לשלם לתובע פיצוי בסך 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2002 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבעים אינם טוענים להגנת "אמת דברתי" ביחס לפרסום השני (פיסקה 89 לסיכומים).
ודוק: העניין שהציבור מגלה בתוכן הפרסום, כשהוא לעצמו, אינו מטיל חובת פרסום; אמת-המידה היא מידת התועלת שתצמח מן הפרסום, וממנה יכול שתיגזר חובה מוסרית או חברתית לפרסם, גם דברי לשון הרע.
...
עם זאת, יש לזכור, כי בסופו של דבר מדובר במדור רכילות, ומטבע הדברים, מרבית הקוראים אינם מפליגים בחשיבות ובמהימנות שהם מייחסים לפירסומים שבמדור מעין זה. בהתחשב בכלל נסיבות העניין, החלטתי להעמיד את שיעור הפיצוי על סך של 45,000 ₪ בגין כל אחד משני הפירסומים.
סוף דבר 62.
הנתבעים ישלמו לתובעת פיצוי כספי בסך של 90,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, אילנה לא עמדה בחובת הפרוט של כל מרכיבי "הפירסום" המהוים לשון הרע, בכלל זה – לא הוצגו המילים המדויקות שנאמרו, מועד הפירסום, המסגרת בה נאמרו האמירות וכו'.
] מעבר לכך, לטענת הסוכנות, הוכח כי אילנה מעלה בתפקיד שלה ועל כן עומדת לסוכנות ההגנה בדבר "אמת דיברתי", משהוכח כי היא העבירה סודות מסחריים לידי מתחרים של הסוכנות.
(2) היחסים שבינו לבין האדם שאליו הופנה הפירסום הטילו עליו חובה חוקית, מוסרית או חברתית לעשות אותו פירסום; (3) הפירסום נעשה לשם הגנה על ענין אישי כשר של הנאשם או הנתבע, של האדם שאליו הופנה הפירסום או של מי שאותו אדם מעונין בו ענין אישי כשר; .
(ב) חזקה על הנאשם או הנתבע שעשה את הפירסום שלא בתום לב, אם נתקיים בפירסום אחת מאלה: (1) הדבר שפורסם לא היה אמת, והוא לא האמין באמיתותו; (2) הדבר שפורסם לא היה אמת והוא לא נקט לפני הפירסום אמצעים סבירים להווכח אם אמת הוא, אם לא; (3) הוא נתכוון על ידי הפירסום לפגוע במידה גדולה משהייתה סבירה להגנת הערכים המוגנים על ידי סעיף 15".
...
סוף דבר התביעה לפיצוי ללא הוכחת נזק מכוח חוק עוולות מסחריות – מתקבלת.
התביעה לפיצוי בגין אבדן עמלות בהווה ובעתיד וכן התביעה לפיצוי מוסכם כאמור בהסכם הסודיות, נדחות.
התביעה שכנגד בגין אי תשלום הפרשי עמלות וכן התביעה לתשלום פיצוי ללא הוכחת נזק מכוח חוק איסור לשון הרע ועגמת נפש – נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו