מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אמבולנס רשאי לחצות צומת באור אדום תקנה 94

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

כאשר המופע ברמזור התחלף לירוק, החל רכב התובעת בנסיעה לפנייה שמאלה, כאשר אמבלונס הנתבעים הגיח מימינו כשהוא חוצה את הצומת באור אדום מכיוון נסיעתו ופגע בו. כתוצאה מהתאונה האמורה, הוכרז רכב התובעת כאובדן מוחלט.
תקנה 94 לתקנות התעבורה מורה כי: "נוהג רכב ביטחון רשאי בשעת מילוי תפקידו –
ודוק, נהג הנתבעים נסע במהירות שאינה תואמת את הדרך, ואף לא העיד בשום שלב שהוא האט את מהירות נסיעתו טרם כניסתו לצומת באור אדום, כפי הוראת תקנה 94(2) לתקנות התעבורה או כי נקט בכל אמצעי הזהירות הדרושים המוטלים עליו.
סבורני כי בכך תימוכין הן למהירות הנסיעה הגבוהה של האמבולנס והן להעדר ניסיון להאט בכניסה לצומת כפי מחויבותו של רכב בטחון שניכנס לצומת באור אדום, באופן היוצר סכנה של ממש לכלל משתמשי הדרך.
...
אבהיר שאין בידי לקבל גרסה זו שכן כאמור לעיל נהג התובעת אישר שהוא לא הבחין באמבולנס ולא היה מודע אליו עד לרגע הפגיעה (עמ' 3, שורה 1).
ממכלול טעמים אלה, הגעתי לכלל מסקנה שנהג התובעת לא פעל בהתאם לחובת הזהירות המוטלת עליו ולא בחן את הצומת בזהירות הנדרשת טרם כניסתו לצומת, כך שיש להשית עליו אשם תורם לקרות התאונה, בשיעור של 30%.
אוסיף ואציין שלאחר שמיעת העדויות וצפייה בסרטון אין בידי לקבל את טענות הנתבעים בכתב ההגנה הן באשר למהירות נסיעת רכב התובעים, שעמד קודם לכן בעצירה מוחלטת ברמזור אדום, והן באשר לגלישת האמבלונס בכניסה לצומת, שהוכחה כלא נכונה.
אשר על כן, הנתבעים ישלמו לתובעת, באמצעות הנתבעת 2, סך של 34,006 ₪ בתוספת אגרה כפי ששולמה, הוצאות משפט בסך 1,400 ₪ ושכר טרחת עו"ד בסך 4,637 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כן אין חולק כי רכב הנתבעים, נהוג ע"י הנתבע 1 (להלן: "הנתבע") הנו אמבולנס, שבעת התאונה חצה את הצומת בחסות אור אדום בנתיב נסיעתו, משמאל לנהג.
ב"כ התובעת טען כי הנתבע חצה את הצומת באור אדום מלא ואין לייחס רשלנות תורמת לנהג אלא , לכל היותר , בשיעור 15% ולא בשיעור 50%, כפי שעשתה הנתבעת 2 על דעת עצמה.
לפי תקנה 94 לתקנות התעבורה, נוהג רכב ביטחון (ובכללו האמבולנס) רשאי, בשעת מילוי תפקידו, לעבור על פני תמרור או רמזור המורים על עצירה, בלי להעצר, ובילבד שהאט את מהלכו במידה שהבטיחות מחייבת זאת.
...
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ונספחיהם, בעדויות שבפני, במוצגים שהוגשו ובסיכומי ב"כ הצדדים, להלן החלטתי: הנתבע הצהיר כי הנסיעה היתה נסיעת חירום.
בנסיבות האמורות, סבורני כי יש לחלק את האחריות לתאונה לכל אחד מהנהגים בשיעור 50%.
לפיכך, ומאחר שאין חולק כי הנתבעת שילמה סכום המהווה 50% מנזקי התובעת, אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

אמבולנס הנתבעת ניכנס לצומת באור אדום בעת הסעת חולה לבית החולים.
" במקביל, בתקנה 94 נקבעו חובות רכב הביטחון: "94.  נוהג רכב ביטחון רשאי בשעת מילוי תפקידו –
מאחר והנהגת לא התייצבה לעדות, והעד הניטראלי לא זוכר את אמצעי הבטיחות שהופעלו באמבולנס, בעוד שני העדים האחרים מציינים כי אכן הופעלו אלה, יש לקבל את הטענה שבאמבולנס הופעלו אמצעי הבטיחות הנדרשים לצורך חציית הצומת ברמזור אדום.
...
ככל ולא פעלו ב"כ הצדדים על פי נהלי בית המשפט, לא ניתן להיעתר לבקשות לדחיית דיונים וקביעת מועדים נוספים.
לסיכום: שתי התביעות אוחדו בתיק זה. מאחר ומצאתי שיש להטיל אחריות שווה לשני הנהגים, כך שכל צד יישא ב- 50% מנזקי הצד שכנגד, הצדדים יגישו פסיקתא מוסכמת לחתימתי בתוך 10 ימים מהיום, על פי הסכומים המפורטים בכתבי התביעה, וכן שכ"ט על פי כללי לשכת עו"ד, תוך קביעת ריבית והצמדה מיום מתן פסק הדין ועד לתשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המחלוקת הדורשת הכרעה: השאלה הדורשת הכרעה בתיק זה הינה, מי מהנהגים המעורבים האחראי לתאונה: האם נהגת האמבולנס, אשר חצתה את הצומת באור אדום ובחוסר זהירות או שמא הנהג, אשר לא הבחין באמבולנס הנוסע ולא נקט במשנה זהירות כמתחייב בנסיבות.
סעיף 94 (2) לתקנות התעבורה מתיר לכרב ביטחון לחלוף על פני רמזור אדום, ובלבד שהאט את מהלכו במידה שהבטיחות מחייבת; אולם אם עושה כך, עליו לעשות כן רק במידה הדרושה למילוי התפקיד המוטל עליו ותוך כדי נקיטת אמצעי זהירות על מנת למנוע סיכון או פגיעה בעוברי הדרך או ברכוש.
" לפיכך, לנוכח שלוש עדויות מפורשות בדבר סירנה ומהבהבים, ועדות מגומגמת של הנהג בנקודה זו – קובעת אני שרכב הביטחון היה בנסיעה מבצעית ולכן רשאי היה לחצות את הצומת באור אדום.
...
דהיינו, מעדות הנהג עצמו עולה המסקנה שהבחין בנהג האמבולנס בטרם כניסתה לצומת, מעצם העובדה שהאמין שתעצור – מתבקשת המסקנה כי מהירות נסיעתה הייתה נמוכה.
שוכנעתי שנהגת האמבולנס נקטה בזהירות סבירה כשחצתה את הצומת; לדבריה היא בדקה שהצומת פנוי בעת כניסת אליו, ובשלב זה כלל לא הבחינה ברכב נהג התובעת.
לפיכך – דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2011 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

על-מנת שאמבולנס ייחשב כרכב ביטחון עליו להפעיל בעת ובעונה אחת את הסירנה ואת האורות המהבהבים המותקנים בו. תק' 94(2) לתקנות מתירה לרכב ביטחון לחלוף על-פני רמזור אדום בהתקיים כמה תנאים מוקדמים לכך: עליו להאט את מהירות נסיעתו במידה שהבטיחות מחייבת, עליו לעשות כן אך ורק במידה הדרושה למילוי התפקיד שהוטל עליו, ומחובתו לנקוט אמצעי זהירות על-מנת למנוע סיכון או פגיעה בעוברי הדרך או ברכוש.
העדים נחלקו ביניהם בשאלה אם בעת כניסתו לצומת, ואף קודם לכן, הפעיל האמבולנס סירנה ו/או אורות מהבהבים, כנדרש על-מנת שייחשב רכב ביטחון הרשאי להתעלם מרמזור אדום בהתקיים התנאים הנוספים לכך.
במצב דברים זה יש להוסיף ולבדוק אם מילא האמבולנס אחר התנאים הקבועים בתק' 94(א), שבהתקיימם הוא רשאי לחלוף על-פני רמזור אדום מבלי לעצור.
מן העדויות שנשמעו עלה שהנתבע לא מילא חובתו על-פי התקנות ולא קיים את מלוא התנאים שעל-יסודם היה רשאי לחצות את הצומת חרף קיומו של רמזור אדום בכיוון נסיעתו.
...
על-יסוד דברים אלה אני קובעת שהנתבע לא מילא אחר התנאים המוקדמים המתירים כניסת רכב בטחון לצומת בעת שרמזור אדום מצוי בכיוון נסיעתו.
בנסיבות המקרה שלפני ועל-יסוד הראיות שהובאו אני קובעת שתרומתם של הצדדים בגרימת התאונה הייתה שווה, באופן שכל אחד מהם נושא באחריות בשיעור 50% להתרחשות התאונה ולתוצאותיה.
הנתבע ישלם לתובע מחצית סכום זה, בסך של 8,325.5 ₪ ליום הגשת התובענה.
סיכומם של דברים אני מקבלת אפוא את התובענה בחלקה ומחייבת את הנתבע לשלם לתובע סך של של 8,325.5 ₪ ליום הגשת התובענה (27.7.2010) כשסכום זה נושא הפרישי הצמדה למדד עד יום פסק-הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו