המשנה לנשיא ברק אמר (בעמ' 192):
"אלימות פיזית כלפי תלמיד אסורה היא. מלקות, מכות ומשיכות אוזניים - אין מקומן בבית ספר. חדר הכיתה הוא מקום הוראה ולא זירת אלימות. גופו של תלמיד ונפשו אינם הפקר. כבודו כאדם נפגע אם מוריו מפעילים כלפיו אלימות פיזית".
המורה הורשעה על ידי בית המשפט המחוזי בעבירה של תקיפת קטין, לפי סעיף 368ב(ב) לחוק העונשין, התשל"ז1977-, ובית המשפט הטיל עליה עונש של שני חודשי מאסר, שירוצו בדרך של עבודות שירות וכן מאסר על-תנאי של ששה חודשים.
וכך אמרתי בעש"מ 6713/96 מדינת ישראל נ' בן אשר, פ"ד נב(1) 650, 678, בהקשר אחר, לגבי תפקיד מורה כלפי תלמיד:
"התפקיד של מורה מחייב, מעצם מהותו, סטנדרד היתנהגות גבוה, במיוחד כלפי התלמידים. מורה מוצב בדרך-כלל בעמדה של מרות כלפי התלמידים: ניתנת בידו סמכות לקבוע אם ובאיזו מידה, יצליח התלמיד בלימודים. מעבר לכך: המורה מוצב בעמדה של חינוך כלפי התלמידים; היא מקנה לו מעמד וסמכות בעיני התלמידים, אך היא גם מטילה עליו אחריות מיוחדת כלפי התלמידים. הציבור, המפקיד את התלמידים בידי המורה, סומך עליו שיעשה כל שביכולתו כדי לקדם אותם. זהו תפקיד שיש בו נאמנות. אכן ,כל עובד ציבור הוא נאמן הציבור... ומורה, כלפי התלמידים, על אחת כמה וכמה".
לפיכך, גם אם מורה שנהג באלימות כלפי תלמיד הועמד לדין פלילי בפני בית המשפט, הורשע ונשא את עונשו, אין בכך כדי לפטור את מערכת החינוך מן החובה לברר את השאלה אם ראוי, נוסף לכך, לנקוט הליכי משמעת נגד אותו מורה.
...
מכל מקום, אמצעי המשמעת שהוטלו על המערערת אינם מצדיקים התערבות של בית משפט זה.
לפיכך אני דוחה את הערעור.