מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אכיפת הסכם מניות וחיובים נוספים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בתביעה עתר התובע, מר יניב אבידן (להלן: "יניב" או "התובע") לסעד הצהרתי ולצו עשה לאכוף על הנתבע קיום הסכם למכר בית בראשון לציון (הידוע גם כגוש 3629 חלקה 224) (להלן: "הבית" או "הנכס") ולחייב את הנתבע, מר מישל אברג'יל (להלן: "מישל" או "הנתבע") להעביר לבעלות התובע את הנכס, וכן לאכוף הסכם המכונה על ידי התובע "הסכם פשרה" (מיום 13.4.2017).
לטענת מישל זאת משום שההסכם מיום 13.4 לא היה סופי ונדרשה עבודה נוספת על מנת להפוך אותו לסופי ומחייב.
האם יניב הפר את הסכם 13.4? אבחן את רכיבי התמורה שעל יניב להעביר למישל בהתאם להסכם 13.4: מניות אמה טויס והחנות בבאר שבע חברת אמה טויס היא חברה בבעלותו של מר מני סוויסה, אשר קיבלה זיכיון מיניב להפעיל את החנות תחת השם הענק הירוק בקניון בבאר שבע (פרוטוקול עמ' 11-5).
...
משעה שלא קוימו תנאים יסודיים בהסכמי ההבנות, לצד התנאי היסודי של העברת הבית על ידי מישל – שגם הוא לא קוים על ידו, וכן נוכח משקלן המצטבר של ההפרות, אני סבורה כי יש לקבל את תביעתו של מישל גם ביחס להסכמי ההבנות ולהורות על בטלותם.
סוף דבר סיכומו של דבר, אני דוחה את תביעת התובע בדבר אכיפת הסכם 13.4 והסכם המכר, ומקבלת את התביעה שכנגד מטעם הנתבע.
משנדחתה התביעה, דין ההודעה לצד שלישי להימחק, שכן הודעה לצד שלישי משתכללת מקום בו הנתבע חויב כלפי התובע (ר' רע"א 5820/19 שופרסל בע"מ נ' אברהם אלעד גריינר, פס' 12 לפסק הדין (פורסם במאגרים, 30.01.2020) וכן רע"א 4962/19 לוקי בנייה ופיתוח בע"מ נ' דורי דנקנר ואח' (פורסם במאגרים, 19.11.19) פיסקה 20).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תובענה לאכיפת הסכם מכר מניות הנתבעת 1 [להלן: "חב' תינהב"] בחב' מגדל השעון ביפו בע"מ [להלן: "חב' מגדל השעון"] לתובעת [להלן: " חב' ס.ב"] תמורת 170 מיליון ₪.
הליך זה נמחק ולאחר מכן הגישה חב' ס.ב תובענה נוספת ובה טענה כי זכויותיה קופחו, ביקשה מינוי מומחה לבדיקת חשבונות החברה, מינוי מנהל נוסף קבוע לחברה ולחילופין מינוי כונס נכסים לחברה.
...
לא השתכלל הסכם, והתביעה לאכיפת הסכם למכירת מניות חב' תינהב תמורה 170 מיליון ₪ - דינה להידחות.
סוף דבר [א] התביעה לאכיפת הסכם מכר מניות הנתבעת 1 בחב' מגדל השעון ביפו בע"מ לתובעת תמורת 170 מיליון ₪ - נדחית.
[ב] התובעת תשלם לנתבעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 50,000 ₪ צמוד למדד ונושא ריבית מיום הפסק ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בתביעה עותרת התובעת ליתן צו לאכיפת ההסכם עם שחר ולהעברת מניותיו לידיה; לחייב את הנתבעים לשלם לתובעת את הפצוי המוסכם בגין הפרת ההסכם עם שחר, בסך 100,000 ש"ח ולחייב את שחר במתן חשבונות לגבי הכספים שמשך מהחברה לאחר יום 7.6.16 ולהשיב כספים אלה לחברה.
זכרון הדברים לא חייב את ברנס למכור את מניותיו למלול בכל מקרה, אלא חייב אותו לקחת חלק במו"מ שיביא לחתימת הסכם כזה, כאשר על משא ומתן מעין זה להתנהל - בהתאם להוראות סעיף 12 לחוק החוזים - בדרך מקובלת ובתום לב. אלא שלהתחייבות זו שתי פנים והפן הנוסף טמון בנכונותו של מלול להיתקשר בהסכם בהתאם לעקרונות שסוכמו בין הצדדים בזכרון הדברים, כאשר ברי כי אחד המרכזיים שבהם הוא התמורה המוסכמת.
...
ממילא, גם אם היתה טענה זו עולה, לא ניתן היה להיעתר לה, לאור קביעתי, כי הצדדים התנערו לאחר מעשה מהוראות זיכרון הדברים, ומאחר וזיכרון הדברים נגע למערכת היחסים בין ברנס למלול ולא להסכם בין התובעת לשחר, אשר טרם בא לעולם באותה העת.
סוף דבר, התביעה - נדחית.
התובעת תשלם לשחר ולברנס, לכל אחד מהם, שכ"ט עו"ד בסכום של 52,650 ש"ח להיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביטול הקצאת המניות לו עותר התובע אינו – לגישת המדינה – עניין של מה בכך.
באשר לסעדים ד' וז' עמדת המדינה הייתה כי לא נידרש חיוב נוסף באגרה.
באשר לסעד בסעיף ו' נטען כי לא ברור מדוע התובעים לא עתרו לסעד חליפי של השבת ההלוואה כולה והסתפקו לכאורה בסעד לאכיפת הסכם ההלוואה.
...
בנסיבות אלה, כך נטען, לא מן הנמנע כי התובעים יעתרו בסופו של דבר לסעד הכספי החליפי.
אולם אני סבורה כי עיון בכתב התביעה – בעילות התביעה ובסעדים שבו כפי שהם פורטו לעיל, מעלה כי התביעה נועדה למתן סעד כספי כתוצאה ממתן החשבונות, וכי הסעד של מתן החשבונות הוא לכן סעד ביניים בלבד.
יוער למעלה מן הצורך כי אינני מקבלת את עמדתה של החברה לפיה היה לתובע מלוא המידע שנדרש לו לצורך הערכת הסכום שהוא זכאי לו לטענתו, ודי לכן בכך שהתובע יעריך את הסכום הזה בהתאם למידע שקיים בידיו.
עוד יצוין בשולי הדברים כי אינני מקבלת את עמדת המדינה לגבי הסעדים א' – ג' לתביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

במסגרת הסכם זה, הצהיר אמנון כי הוא מחזיק במניות חב' זיו, לרבות המניות שרכש מיגאל, עליהן טרם שילם את התמורה, וכי בכוונתו למכור אף אותן בהסכם זה. בנוסף הוסכם באותו הסכם, כי אמנון מסב לניסים את כל חובותיו וזכויותיו כלפי יגאל, מכוח ההסכם המקורי (להלן: "ההסכם השני").
במסגרת כתב תביעה קודם זה (נספח 4 לכתב ההגנה) טען יגאל בס' 5 כדלקמן: "עד היום לא העביר רחמין לחברה את הכספים ולא שילם לתובע את יתרת התמורה. עד היום החברה לא שילמה לתובע את הכספים המגיעים לו עפ"י חוזה המכר. אם התובע היה יודע בעת חתימתו על חוזה המכירה שרחמין וקירור זיו לא יעמדו בהתחייבויותיהם – הוא לא היה חותם על החוזה. בנסיבות כאמור יש לראות את החוזה כבטל ומבוטל והתובע מבקש מכב' בית המשפט ליתן פסק דין הצהרתי המכריז על החוזה כבטל". בס' 16 לכתב הגנתם בהליך קודם זה טענו הנתבעים, מצדם, כך: "משהתובע בעצמו נתן הודעת ביטול להסכם, ומבלי לגרוע מכל טענה ו/או זכות כלשהיא אשר עומדת לנתבעים בגין פעולתו זו של התובע הם מסכימים למתן צו הצהרתי הקובע כי הסכם רכישת מניות כל בעלי המניות של החברה מיום 21.1.2018 (כולל מניותיו של התובע) ע"י הנתבע 1, בטל ומבוטל". בס' 4 לכתב תשובתו בהליך זה חזר יגאל וטען: "הנתבעים הסכימו לבקשת התובע לביטול העסקה כאמור בסעיף 18 לכתב ההגנה, והם לא יהיו זכאים או רשאים לחזור בהם מן ההסכמה לביטול". והינה, בהמשך לכל זאת, ובמסגרת אותו הליך, שינה יגאל עמדתו, ועתר לתיקון תביעתו ושינוי הסעד הנתבע, תוך שהפעם ביקש לעתור לסעד של אכיפת ההסכם המקורי.
...
לסיכום נושא זה, ומהטעמים לעיל, על משקלם המצטבר אני קובעת, כי ההסכם המקורי בוטל.
נוכח קביעה זו, בדבר ביטול ההסכם המקורי ע"י יגאל עצמו, ממילא לא עומדות ליגאל טענות כלשהן בהסתמך על ההסכם השני והתחייבויות הצדדים שם, או מי מהם, לקיום הוראות ההסכם המקורי כלפיו, וממילא אף טענתו כי יש לראות בהסכם השני חוזה לטובת צד ג', דינה להידחות.
נוכח הקביעות לעיל בדבר ביטולו של ההסכם המקורי, מתחייבת המסקנה בדבר דחיית כלל סעדי התביעה בהיותם נסמכים בהליך דנן אך על הסכם זה. עם זאת, ובשולי פסק הדין מובהר, כי עניינו של הליך זה כאמור הכרעה בנוגע לסעדים שנתבעו במסגרתו, הנשענים כאמור כולם על טענת היסוד של התובע בדבר תוקפו של ההסכם המקורי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו