מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אכיפת הסכם מכר בבית המשפט לענייני משפחה באמצעות צו עשה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 26.12.2023 הגיש שמשון את הבקשה דנן, במסגרתה ביקש צוי עשה "להשבת המצב לקדמותו" בקשר לרישומו כבעל מניות בתחנות שירותי רכב וכדירקטור בתחנות שירותי רכב וביעקב פריצקר ושות', וכן צוי מניעה אשר יימנעו ביצוע כל שינוי רשומי בחברות של יצחק.
שמשון הגיש תביעה כנגד יצחק לבית המשפט לעינייני מישפחה בחיפה, תמ"ש 59850-12-20, במסגרתה טען כי הסכם ההפרדה אינו בתוקף.
בפסק דין מיום 15.3.2023 נדחה העירעור, תוך שנקבע כי הסכם ההפרדה "שריר וקיים" (בפס' 7) ותוך הבהרה כי אין בכך לחסום את דרכו של שמשון להגיש תביעה בעילה חוזית בהתייחס להסכם ההפרדה, "קרי – תביעה לאכיפת הסכם הפירוד או לביטולו עקב הפרתו, בכפוף לכל דין" (פס' 8).
בגדרי ההליך שהתנהל בבית המשפט לעינייני מישפחה בחיפה הגיש שמשון שתי בקשות לצוו מניעה זמני, במסגרתן ביקש, בין היתר, צו איסור דיספוזיציה במניות החברות של יצחק.
בקשות אלו נדחו על ידי בית המשפט לעינייני מישפחה בימים 30.12.2020 ו-23.5.2021.
שמשון לא העלה כל אינדיקאציה כי יצחק מתכוון למכור את המניות של החברות.
...
אני סבורה שסיכויי ההליך נמוכים גם מן הטעם ששמשון נמנע מלהזכיר בהליך פשיטת הרגל כי יש לו זכויות בחברות של יצחק.
לאור האמור, אני סבורה נכון לשלב הנוכחי שסיכויי ההליך נמוכים באופן שיש בו לדחות את הבקשה.
סיכומם של דברים, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובענה הוגשה מלכתחילה לבית המשפט לעינייני מישפחה, אך הועברה לבית משפט זה לאחר שנקבע באותה ערכאה, כי הסמכות העניינית נתונה לבית המשפט המחוזי.
התובענה - תמצית התובענה תוארה על ידי התובע, מימון, בכותרתה, כתביעה שמהותה: "אכיפת הסכמים והתחייבויות". לפי הנטען בכתב התביעה, בקיץ 2010 פנו אל התובע אחותו וגיסו (בני הזוג טרבלסי) בבקשה כי ילווה להם סך של מיליון דולר, לצורך "מימון השלמת עסקה" שנועדה להשלים את השתלטותם על חברת סופרקום (אותה עת: ויואנס).
ג. לכתב התביעה) ומתייחס להתחייבות סופרקום סלובקיה כהגדרתה לעיל, הוא צו עשה להעברה (למימון) של 20% משווי כספי 'הזכייה' של סופרקום סלובקיה כלפי משרד הפנים הסלובקי.
בתצהירו של עו"ד סלום נכתב בעיניין סופרקום סלובקיה, כדלקמן: "נתבקשתי ע"י אריה טרבלסי ואריק מימון לבדוק ולתת חוו"ד בעיניין הזכייה של חברת סופרקום סלובקיה כנגד משרד הפנים של סלובקיה. בהקשר זה הוצע לי ע"י אריה טרבלסי, לרכוש אחוזים מהזכייה המיוחסת לסופרקום סלובקיה שנמצאת בחזקת סיגמא, לפי אותו מפתח שנמכר למימון דהיינו 75,000 דולר עבור כל 10% מכספי הגבייה" (סע' 5 לתצהירו).
...
אף מטעם זה או אף במובן זה, דין התביעה להידחות.
התביעה נדחית.
בשים לב למכלול נסיבות העניין והשיקולים הרלוונטיים, לרבות דרך ניהול ההליך, היקף הנושא השנוי במחלוקת, מורכבות התיק, העדויות שהובאו, מידתיות והכרחיות, ועוד (בג"ץ 891/05 תנובה מרכז שיתופי לשיווק תוצרת חקלאית בישראל בע"מ נ' הרשות המוסמכת, פ"ד ס(1) 600 (30.6.2005)) ולאחר שעיינתי במסמכים שצורפו לסיכומים בעניין שכר הטרחה של הנתבעים, מחוייב התובע בהוצאות הנתבעים בסך 235,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מעיון בהסכם עם הנתבע עולה, כי נקבע שם, בין היתר: כי הבית המשותף שבו מצויה הדירה אינו רשום כבית משותף בפנקס הבתים המשותפים והזכות של הנתבע רשומה אצל החברה המשכנת, עמידר; כי הנתבע הוא דייר מוגן בדירה ותבע את המחזיקים לפינוי בתביעה בבית המשפט לעינייני מישפחה, שבמסגרתה ניתן פסק דין שלפיו הזכות תמכר באופן שהנתבע יקבל 50% מהתמורה והמחזיקים את המחצית השניה; כי הנתבע הגיש לעמידר בקשה לרכישת בעלות שאושרה, אך תוקף הבקשה פג והנתבע התחייב להגיש בקשה חדשה לעמידר ולאחר אישורה, להעביר לתובעת את שובר התשלום שהונפק ע"י עמידר לצורך תשלום ע"י התובעת; וכי לצורך העברת הזכויות מהנתבע לתובעת ייתכן כי יש צורך שהנתבע ירכוש תחילה את זכות הבעלות מעמידר ולאחר מכן, ימכור אותה לתובעת.
ראשית אציין, כי כידוע, לבית משפט השלום הסמכות לפי סעיף 75 לחוק בתי המשפט ליתן סעדים לא כספיים, כגון צו עשה וסעד הצהרתי.
גם התובעים 2-3 אשר במסגרת תביעה זו תבעו מהנתבעים (ביחד עם התובעת) פיצוי בגין לשון הרע ועוגמת נפש, אינם צד להסכם שבין התובעת לנתבע, שמכוחו נטען לסמכותו של בית משפט זה. ברי כי בנסיבות אלה, גם אין מדובר בסעדים נלווים או טפלים לאכיפת ההסכם, כפי שנטען בעלמא ע"י התובעים.
...
סבורני כי הסמכות העניינית נתונה לבית משפט השלום.
לאחר עיון בטענות התובעים סבורני כי הסמכות נתונה לבית משפט השלום, כמבואר להלן.
אף הדרישה מהנתבע (כחלק מהסעד המבוקש להמצאת מסמכים) להמצאת מסמכים לרישום משכון על הזכות החוזית של הנתבע מול עמידר ולרישום הערת אזהרה אצל החברה המשכנת, מעידים על כך שבזכויות חוזיות עסקינן (ראו גם החלטת בית המשפט בעניין נכסי רמלה 3 בע"מ בס' 12 היפים גם לכאן בשינויים המחוייבים: "מסקנה זו נלמדת גם מכך שבתביעה לא התבקש סעד נגד רשויות התכנון או רשם המקרקעין, כדוגמת סעד שיורה להם להשלים את רישום הבעלות על מגרשי המשנה, וגורמים אלו כלל לא צורפו לתביעה").
התוצאה היא שהסמכות קנויה לבית משפט השלום ואני מורה על העברת התיק בהתאם.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

7.2 לייתן צו עשה המחייב את הנתבעים ו/או מי מהם, לקיים את הסכם השכירות, כך שהנתבע 1 ימכור לתובע מחצית מזכויותיו בחנות, שהנה אותה מחצית זכויות אותו טוען הנתבע 1 כי רכש מאחיו – הנתבע 2, במחיר מכירה בסך של 900,000 ₪ או לחילופין בסכום שדווח למנהל מסוי מקרקעין על רכישת מחצית הזכויות של הנתבע 2 או עפ"י הרשום בהסכם המכר שבין הנתבע 1 והנתבע 2.
הבהיר, כי בתביעתו הוא לא מבקש לבטל הסכם מכר או פסק דין של בית משפט לעינייני מישפחה אלא סעד הצהרתי שקובע כי הסכם השכירות הופר ולכן יש לחייב הנתבע 1 למכור את החלק שרכש מהנתבע 2 לפי סעיף 19.4 להסכם השכירות שקבע כי התובע זכאי להיות בעלים של מחצית החנות, כפוף לתשלום ששולם בעד החלק שנרכש על ידי הנתבע 1 מהנתבע 2.
בסעיף 7.3 מבוקש סעד הצהרתי שהתובע זכאי להיות בעלים של מחצית מזכות בחנות, על כן, למרות שמדובר בסעיפים בהסכם שכירות, הרי שבאופן מהותי עסקינן במכר מקרקעין ובאכיפת זכות סרוב ראשונה למכר.
התביעה אינה לביטול הסכם מכר ו/או פסק דין של בית משפט לעינייני מישפחה אלא סעד הצהרתי שיקבע כי הסכם השכירות הופר וכן לצוו שיחייב את המשיב 1 למכור את החלק שרכש מהמשיב 2 – למבקש וכן צו הצהרתי שיקבע כי המבקש זכאי להיות בעלים של מחצית החנות כפוף לתשלום (סעיף 3.7 לבר"ע).
...
כב' השופטת אניסמן – עמית בהחלטתה מיום 1.6.21 קבעה: "בהמשך לקבוע בהחלטתי מיום 18.5.21, שלפיה על פניו עסקינן בתביעה כספית על סך של 900,000 ₪ אשר עניינה הפרת הסכם שכירות, בהינתן טענת הנתבע 1, כפי שבאה לידי ביטוי בכתב ההגנה שהגיש, שלפיה הסמכות העניינית נתונה לבית משפט השלום, ובהינתן הסכמת התובע להעברת התיק לבית משפט השלום, כאמור בהודעה זו, אני מורה על העברת התיק לנשיא בתי משפט השלום במחוז תל אביב לשם ניתובו". הבקשה למתן צו מניעה: ביום 13.7.21 הגיש המבקש בקשה לצו מניעה זמני במעמד הצדדים, כך שייקבע כי הוא רשאי להמשיך ולהחזיק בחנות כשוכר ולא יפונה מהחנות וזאת עד למתן פסק דין סופי בתביעה.
לפיכך דין הבקשה למתן צו מניעה זמני להידחות.
לסיכום: לאור האמור לעיל ניתנת רשות ערעור.
הערעור מתקבל ביחס לסמכות העניינית ונדחה ביחס לצו המניעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במקביל לחתימת הסכם המכר הנ"ל, חתם הנתבע 1 באותו היום (28.3.07), על מיסמך שכותרתו "התחייבות" ואשר מופנה אל התובעת ואשר תוכנו הינו כדלקמן: "אני הח"מ, אברהם שטרית, מתחייב, כי אם ובמידה ועד לתום שנת 2008 לא יתקיים התנאי המתלה (סעיף 2) בחוזה המכר למכירת נחלה 22 ליעקב ורות רובנר, אשיב לך את ההלוואות שקבלתי ו/או שאקבל ממך עד מועד זה וכן את ההלוואות למימון הוצאות המשפט בתמ"ש 42920 בבית הדין למשפחה, צמוד דולר בצרוף 3%. מכתב זה מהוה התחייבות כי במידה ועד מועד זה לא יוחזרו ההלוואות הנני מתחייב לסייע ברשום משכנתא על נחלה 22, להבטחת החזר הקרן בצרוף ריבית שנתית של 3% עד תום 31 בדצמבר 2008 וריבית לייבור + 1% לאחר מועד זה ועד פרעון ההלוואות". כפי שעוד יפורט להלן, הצדדים חלוקים על המשמעות של ההיתחייבות הנ"ל. ביום 8.9.09, כשנתיים וחצי לאחר חתימת הסכם המכר בין הנתבע 1 ולבין הורי התובעת, קיבל בית המשפט לעינייני מישפחה (כב' השופט אריאל בן ארי (אטינגר)), את תביעת הנתבע 2 לאכיפת חוזה המתנה שנכרת בינו ולבין הנתבע 1 והורה כי אכיפת החוזה כפופה לרישום החלקה החדשה תוך 12 חודשים מיום מתן פסק הדין.
יתרה מכך – מאחר ובעת חתימת הסכם המכר, תביעת הבן הייתה טרייה יחסית (הוגשה כשנה וכמה חודשים קודם לכן) ומאחר ואחד התנאים המתלים היה הסרת תביעת הבן, ברור הדבר כי כוונת הצדדים הייתה להמתין לכל הפחות עד מתן פסק הדין בתביעת הנתבע 2, שכן רק אז ניתן היה לדעת האם התביעה הוסרה אם לאו והאם בוטל צו המניעה על ידי בית המשפט לעינייני מישפחה.
סוף דבר לסיכום, התביעה לקבלת צו עשה האוכף על הנתבע 1 לבצע ולהשלים את הסכם המכר מתקבלת ובהתאם לכך ניתן בזה צו כמבוקש בסעיף 22.1 להסכם לבצוע מידי.
...
הנתבע 1 טען בכתב הגנתו שורה ארוכה של טענות: כי דין התביעה להידחות שכן הסכם המכר הנו פסול, לא התקיים ואינו תקף; כי הסכם המכר נחתם למראית עין בלבד, שכן כל מטרת כתיבת ההסכם היה יצירת בטוחה להסכם ההלוואה נושא הריבית שנחתם בין הצדדים באותו היום וכדי שיוכלו הורי התובעת לשעבד את המשק בבוא היום לצורך הסכם ההלוואה (הכוונה למסמך שכותרתו "התחייבות" ואשר הזכרתי בחלקים הראשונים של פרק זה של פסק הדין); כי הורי התובעת דאגו לכך שיוכלו, מעבר לקבלת התשואה על ההלוואה, לקבל רווחים ממכירת זכותם לרכוש את המשק; לחילופין, טען הנתבע 1 כי ההסכם בטל משום שהתובעת והוריה לא עמדו בתשלומים שהיה עליהם לשלם לפי ההסכם; כי דין ההסכם להתבטל מפאת עושק ומפאת העובדה שהתנאים המתלים לא התקיימו; כי הסכם המכר נראה כהסכם אופציה, שהורי התובעת והתובעת לא עמדו שתנאיו; כי אישור המושב ניתן לפני חתימת ההסכם, מה שמוכיח כי ההסכם נחתם שלא לצורך רכישת המשק; כי לפי פרשנות נכונה של ההסכם, הורי התובעת היו רשאים לוותר על שני התנאים הראשונים, אולם לא על התנאי השלישי של הסרת תביעת הנתבע 2; כי זכויות הנתבע 2 לא פקעו ואף הוארך המועד לביצוע הפרצלציה עד יום 20.5.18; כי הוא אכן קיבל כספים מאת הורי התובעת, אולם אלה שולמו כהלוואה ולא לצרוך רכישת המשק, מה גם שהעסקה לא דווחה לרשויות המס ולא נעשה כל ניסיון לרשום הערת אזהרה.
לפיכך, טען הנתבע 2 כי יש לדחות את התביעה כנגדו בהעדר עילה.
גם את טענות הנתבע 1, שהועלו לראשונה בחקירה הנגדית, שלפיהן רואה החשבון שלו אמר לו כביכול שנוסח מסמך ההתחייבות תומך בכך שהסכם המכר התבטל ביום 31.12.08 וכי הוא פנה אל התובעת להשבת הכספים אולם נדחה, טענות המהוות הרחבת חזית, שבא כוח התובעת התנגד להן, ממילא דינן להידחות בהעדר הוכחה וזאת משמדובר בטענות כבושות שיש לתת להן משקל אפסי ומשאיני נותן ממילא אמון בעדות הנתבע 1 בהקשר זה אשר לא טרח להביא את רואה החשבון להעיד ואשר גם לו היה עושה כן, ממילא לא רואה החשבון הוא הגורם המוסמך לפרש את ההסכם או לציין מה הייתה כוונת הצדדים להסכם וזאת משהוא אינו צד להסכם.
סוף דבר לסיכום, התביעה לקבלת צו עשה האוכף על הנתבע 1 לבצע ולהשלים את הסכם המכר מתקבלת ובהתאם לכך ניתן בזה צו כמבוקש בסעיף 22.1 להסכם לביצוע מידי.
התביעה לדמי שכירות ראויים כנגד הנתבע 1 נדחית.
נוכח התוצאה שלפיה התביעה כנגד הנתבע 1 התקבלה ביחס לסעד העיקרי ואילו נדחתה ביחס לסעד המשני הכספי, ישלם הנתבע 1 לתובעת מחצית מסכום האגרות ששולמו בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל וכן 250 ₪ בגין חלקה של התובעת בשכר הבטלה של עו"ד לין וכן בנוסף שכר טרחת עו"ד בסך של 50,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו