מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אכיפת הסכם השקעה כנגד חברה רוכשת הטוענת למראית עין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתגובה, החברה ובעלי המניות שלה טוענת כי הסכם ההשקעה הנו חוזה למראית עין, שנוצר על מנת להגדיל את רווחיו של אחד מבעלי המניות הקודמים בחברה הנרכשת, מעבר לסך המוסכם במסגרת הסכם הרכישה.
מעבר לכך, וכמפורט בהרחבה לעיל, גם אם ההסכם היה אמיתי ותקף, הנתבעים טוענים כי לא ניתן לאכוף את הסכם ההשקעה כעת, מן הטעמים הבאים: באשר להתחייבות להעביר 25% ממניות החברה לרשות הנתבעת, הרי שלפי ההסכם זכות זו חלפה במועד כלשהוא בשנת 2014, והתובעת לא פעלה עד למועד זה, כך שזכות זו אינה עומדת לה עוד; באשר לסעדים הכספיים המבוקשים, החובה לשלם כאמור מוטלת על להב, שכלל אינו צד להליך או לתובענה דנן, והיא אינה מוטלת על החברה.
זאת ועוד, אם הנתבעים סבורים כי הרשקוביץ הונה אותם, הם היו רשאים להגיש נגדו הודעת צד שלישי, אולם הם לא פעלו כן, וחלף זאת הם מבקשים לטעון כי התובעת והרשקוביץ – חד הם. לשיטתה, הסכם ההשקעה הוכתר בכותרת "הסכם השקעה" משום שהלכה למעשה, הכספים שהעביר הרשקוביץ לחברה הועברו כמות שהם לתובעת, ואז הוחזרו לחברה במעמד של כספי השקעה, ולא נפל בשל כך פגם בהסכם ההשקעה.
...
בשל כל אלו, המסקנה המתבקשת היא הסכם הרכישה השני סוף דבר בהינתן כל האמור לעיל, הסכם ההשקעה – בטל, ודין התביעה להידחות.
התובעת תשלם לנתבע 3 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 35,000 ש"ח (כולל מע"מ).
התובעת והנתבעים ישלמו סך כולל של 10,000 ש"ח לטובת אוצר המדינה, באופן הבא: התובעת תישא בתשלום בגובה 7,000 ש"ח והנתבעים בסך של 3,000 ש"ח. המזכירות תשלח את ההחלטה לצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הכלל לעניין זה הוא: "שכאשר "עסקה" כלשהיא באה לכלל ביטוי בכתב, ההנחה הבסיסית היא, כי הכתב מסכם את כל הפרטים שהצדדים לעסקה הסכימו עליהם; ועל כן, המגמה הבסיסית, הן של החוק והן של ההלכה הפסוקה, היא שלא להתיר הבאת עדות בעל פה "כנגד תוכנו" של מיסמך.
זאת ועוד, הנתבע לא טען שאותה רוח שטות תקפה אותו כאשר חתם על הסכם ההשקעה שנה קודם לכן ושלשל לכיסו כ-500,000 ש"ח. למעשה הנתבע מכר לתובע שתי דירות וגבה את מלוא הסכום מראש, מעשה שאינו מקובל בשוק הנדל"ן, לא רק בישראל, אלא גם בהונגריה, זאת אני למדה מעדותו של הנתבע עצמו לגבי הסכומים שגבה מרוכשי דירות אחרים (10%) ומכך שרשום בהסכם ההשקעה ש-5% מתוך סכום הרכישה צריך להיות מופקד בבנק המממן, מיד עם חתימת החוזה.
מקנן בי החשד כי היה זה לפני המכירה לתובע, וזאת בשל תנאי חוזה ההשקעה, והטחת הטענה של אלון בפני הנתבע כי עורך דין שלהם בדק ולא נימצאו כספי ההשקעה בדיווחי החברה, אולם היות שלא באו די ראיות בענין זה, והיות שממילא הנתבע ערב לחיובי החברה ולא היתכחש לקרן החוב ("אני מחויב להחזיר לו את ההשקעה 27 מיליון פורינט", פרו' עמ' 22 ש' 7), אלא לחובתו להשלים ל-50 מיליון, אצא מנקודת הנחה כי הסכם ההשקעה נערך בתום לב מצד הנתבע, בלא שהסתיר פרטים מהותיים, וכשהוא מעריך ומאמין באמונה שלמה כי יעמוד בבצוע התחייבויותיו, ואם כך היו פני הדברים, אולי זה מסביר מדוע הסכים לפצוי מוסכם של 13 מיליון פורינט, אם הסכום כבר אז היה מופרז בעיניו ואף על פי כן לא מחה.
גם הבנקים כבדרך שגרה מסבים חובות של לקוחות בחשבון העו"ש הכולל ריביות בגין חריגות מאשראי למשל, או ממחזרים הסכמי משכנתא ובהסכמים החדשים כלולים כל הסכומים שהצטברו לחובת הלקוחות על פי הסכם, אף שבמקור הלקוחות קיבלו סכום נמוך יותר, ולכן הטענה כי מדובר בהסכם למראית עין נדחית.
הסעיף קובע כך: "גילה צד לחוזה את דעתו שלא יקיים את החוזה, או שנסתבר מנסיבות הענין שלא יוכל או לא ירצה לקיימו, זכאי הצד השני לתרופות לפי חוק זה גם לפני המועד שנקבע לקיום החוזה, ובילבד שבית המשפט, בנתנו צו אכיפה, לא יורה שיש לבצע חיוב לפני המועד שנקבע לקיומו". באותה עת, גם הנתבע הבין והסכים שהפרויקט לא יצא אל הפועל באמצעותו, או באמצעות החברה שבשליטתו, והיות שלא היה מסוגל להשיב לתובע הכספים, הסכים או הציע מיוזמתו, כטענת אלון, שהחוב יומר להסכם הלוואה.
...
גם הבנקים כבדרך שגרה מסבים חובות של לקוחות בחשבון העו"ש הכולל ריביות בגין חריגות מאשראי למשל, או ממחזרים הסכמי משכנתא ובהסכמים החדשים כלולים כל הסכומים שהצטברו לחובת הלקוחות על פי הסכם, אף שבמקור הלקוחות קיבלו סכום נמוך יותר, ולכן הטענה כי מדובר בהסכם למראית עין נדחית.
אשר על כן אני דוחה את טענת הנתבע ואת תביעתו הנגדית להשבה.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובע סך של 50 מיליון פורינט כערכם ביום 10.10.09 מהסכום הנ"ל ינוכו 170,000 ₪ ששילם הנתבע ו-6,000 יורו שהתקבלו מכונס הנכסים בהונגריה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

י.ח. גרינברג פיתוח ובנייה בע"מ אס.אר. אקורד בע"מ דרך הים השקעות בע"מ החלטה בפני בקשות לביטול פסק דין ולעיכוב/ביטול הליכי הוצאה לפועל שהוגשו על ידי הנתבעת 1, אגם רום בניה ויזמות בע"מ (להלן: "הנתבעת 1"), וכן על ידי הנתבע 3, מר מאיר אלחרר (להלן: "הנתבע 3").
ביום 8.5.2017 ניתנה החלטה כנגד הנתבעת 1, והנתבע 3 בקשר עם תביעה שהגיש נגדם ונגד נתבעים אחרים התובע, מר רוני חנוך (להלן: "התובע") בסך כולל של 771,978.64 ₪ בגין השבת סכומים ופצוי המגיעים לו לטענתו בקשר להסכם לרכישת דירה שחתם עם הנתבעת 1, וזאת כפי שיפורט בהרחבה להלן.
המסגרת העובדתית בתמצית; ביום 17.11.2016 הגיש התובע את התביעה דנן, במסגרתה הוא תובע סך של 717,978.64 ₪ מ-7 נתבעים שונים, הנתבעת 1, חברת שביט אראן ייזום ובניה בע"מ (להלן: "הנתבעת 2"), הנתבע 3, מר יובל אדרי (להלן: "הנתבע 4"), חברת י.ח גרינברג פיתוח ובנייה בע"מ (להלן: "הנתבעת 5"), חברת אס.אר אקורד בע"מ (להלן: "הנתבעת 6") וכן נגד חברת דרך הים השקיות בע"מ (להלן: "הנתבעת 7").
התובע טען כי כלל לא ביקש לבטל את הסכם המכר, וניסיונותיו לאכוף את הסכם המכר מול הנתבעות 6 ו-7 ובאי כוחן, כשלו, משאלו סירבו להכיר בתשלום בסך 600,000 ₪ ששילם במסגרת הסכם ההלוואה, ואף סירבו למכור לתובע את הדירה נשוא הסכם המכר ולהותיר את הערת האזהרה על הדירה על שמו.
ביום 17.11.2016 הוגשה התביעה דנן בסדר דין מקוצר, במסגרתה דרש את הסך של 600,000 ₪ שלא הוחזרו לו לטענתו, סך של 165,917.90 ₪ כפצוי מוסכם על הפרת הסכם המכר וכן כי בית המשפט יצהיר כי הסכם ההלוואה הנו הסכם למראית עין ודינו בטלות.
...
באשר לנתבע 3, היות שאין חולק כי חבותו הלכאורית לסכומים הנתבעים נובעת מהיותו ערב להסכם המכר יחד עם הנתבע 4 ו/או ערב ביחד עם הנתבע 4 להסכם ההלוואה, ולאור החלטתי לעיל המאפשרת לנתבעת 1 להתגונן בקשר עם טענותיו של התובע, איני מוצאת כי יש צורך להידרש לטענות השונות של הצדדים בקשר להיעדרותו של הנתבע 3 מן הדיון.
דהיינו, ביטול ההחלטה מיום 8.5.2017 בקשר לנתבעת 1 גוררת גם את ביטול ההחלטה בקשר עם הנתבע 3, וזאת מבלי שאדרש כאמור לאילו מהטענות בקשר לגובה החוב לו ערב הנתבע 3 לכאורה לטענתו בשלב זה. לפיכך, אני מוצאת לבטל את החלטתי מיום 8.5.2017 גם לגבי הנתבע 3.
לסיכום, לאור הטעמים שהוצגו לעיל, מצאתי להורות על ביטול ההחלטות מיום 8.5.2017 הנוגעות לנתבעת 1 ולנתבע 3, וממילא יעוכבו הליכי הוצאה לפועל נגד הנתבעת 1 והנתבע 3 בהתאם.

בהליך תה"ס (תה"ס) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

האשה תובעת אכיפת ההסכם, פינוי האיש ותשלום מזונות לפי ההסכם, והאיש טוען כי היה מדובר בהסכם למראית עין, בני הזוג זנחו את ההסכם, והוא שונה בהתנהגות במהלך החיים המשותפים.
לטענת האיש, האשה ניסתה ליצור מצג שוא במסגרת תצהירה כאילו היא רכשה מיגרש לפני הנישואין ולאחר הנישואין בנו הצדדים בית, אך לבסוף הודתה במסגרת עדותה כי קנתה מיגרש פלוס בית, הודתה כי התחייבות הייתה לקנות את המיגרש והבית תמורת הסך השווה 42,000 דולר ל** עבור המיגרש ו 137,000- דולר לחברת "**" עבור הבית, ובהמשך הודתה כי 35 .
( בע"מ, תשס"ה 2005- בעמוד אין חולק, שהטוען לבטלות חוזה בטענת מראית עין - עליו הראיה.
₪ היה לחברת החשמל לה היה חייב 28,000 ₪ ובסוף נידרש לשלם 10,000 האיש שרבב לסיכומיו מכתב ב"כ בנק ** מיום 5/4/09 ממנו עולה כי שילם 40,000 ₪ וכנגד תשלום זה אמור הבנק למחוק את חובו, שהופיע במסמך "רשימת תיקים לחייב" המשקפת רשימת תיקים על שמו, עד שנת 2009 בסך 828,450 ₪.
(1-5 , שולמו לקבלן סכומים לפי קצב הבניה בסך השווה ל 857,000- ₪ (עמ' 24-25 , ש' 32-35 למעלה מן הצורך יוער כי, בכל הנוגע לאותן קבלות שצורפו שלא כדין, גם בהן יש לחזק את מסקנתי שלא מדובר בהסכם למראית עין בלבד, שכן יש בהן להעיד כי תמורה נכבדה עבור הבית שולמה, עוד בטרם נשואי הצדדים, ולכן המדובר בנכס של האשה בלבד שנרכש עוד לפני נשואי הצדדים.
.( הבית" (עמ' 33 , ש' 27-33 אין בהשקעתו הכספית הסבירה של האיש בבית במהלך השנים וברכישת מוצרי פירזול או ריהוט, כדי להקנות לו זכויות להן אינו זכאי מכוח הסכם הממון.
...
אשר על כן, דין תביעת האיש לביטול הסכם הממון להידחות, ומכאן תביעת האישה לאכיפה להתקבל.
סיכום ותוצאה לאור כל האמור לעיל, הנני מחליטה כדלקמן: (א) 21 התביעה לאכיפת ההסכם, פינוי הנתבע מן הדירה ותשלום מזונות לתובעת (תה"ס 68592- 12-18 ) מתקבלת.
(ד) התביעה לביטול הסכם ממון (תה"ס 15665-06-19 ) נדחית.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד צוין ע"י החברה כי כנגד היזם הוגשה תביעה לאכיפת ההסכמים בבית המשפט המחוזי בבאר שבע (כתב התביעה צורף לתגובה).
באופן כללי נטען בתגובת המבקש כי מדובר "בפרשה של מירמה, במסגרתה מעורבת החברה במכירת דירות שאינן קיימות, שלא ניתן היתר לבנייתן ושאין כוונה לבנותן". נטען בתגובת המבקש כי החברה הציגה לקונים פוטנציאליים כי אין עדיין היתר בנייה ולכן התקשרו עימם ב "הסכם הלוואה" עד למתן ההיתר, שהוא בלתי חוקי ונועד לעקוף את האיסור בחוק המכר דירות (הבטחת השקעות של רוכשי דירות), התשל"ה-1974 (להלן: "חוק המכר - דירות") למכור דירות בפרויקטים של תמ"א בטרם מתן היתר בנייה.
במסגרת תגובת המבקש להתנגדות החברה, נטענו טענות של מירמה ואי חוקיות ביחס להסכמי ההלוואה שהנם כביכול הסכמים למראית עין הנגועים באי חוקיות.
...
לאור כל האמור, נטען כי החוב כלפי המבקש אינו חוב חלוט ולא ניתן לבסס עליו בקשה למתן צו לפתיחת הליכים.
סוף דבר: לאור כל האמור, באתי לכלל מסקנה כי אין הצדקה בנסיבות העניין למתן צו לפתיחת הליכים והבקשה נדחית.
המבקש ישלם לחברה הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 4,000 ₪ אשר ישולם תוך 45 ימים מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו