עפ"י הסכם פארצ'ה היה על התובעת לשלם עבור הדירה סך של 835,000 ₪, ובהתאם לו היא שילמה לידי פארצ'ה 183,500 ₪ במועדים שונים סמוך לאחר חתימתו, כמפורט בו. סך נוסף, של 400,000 ₪, היה על התובעת לשלם לפארצ'ה עד ליום 14.01.2014 (להלן: "התשלום הנוסף"), כלומר כשבוע ימים לאחר המועד שנקבע לבצוע התשלום השני על ידי הרוכשים בהסכם המכר של הבית.
בפועל התובעת לא שילמה את התשלום הנוסף עבור הדירה במועדו, כאשר לטענתה היה זה משום שמקור המימון לצורך ביצוע התשלום, היה הסכום שאמור היה להיתקבל לידי התובעת מאת הרוכשים, אשר כאמור עכבו את התשלום השני בהסכם מכר הבית, עקב סרוב החברה המשכנת לרשום התחייבות לרישום משכנתא.
על פי פרשנות זו, לא דובר על כך שלרוכשים יעמדו 3 חודשים נוספים לצורך התשלום השני עפ"י הסכם המכר, בכל מקרה שבו החברה המשכנת לא תסכים לרשום התחייבות לרישום משכנתא וללא קשר לעיתוי הרישום בטבו.
...
לפיכך, נדחית הטענה גם לעניין ההחלטה שלא לנקוט בהליכה של הסכם האכיפה בהסכם פארצ'ה.
נדחות אם כן טענות התובעת לרשלנות מצד עו"ד מזוז ולזכאות לפיצוי עקב התנהלותה בעניין ניסוח הסכם פארצ'ה וההימנעות מנקיטת פעולות לאכיפתו.
יש לציין כי בכתב התביעה נכללו עילות תביעה נוספות, לבד מרשלנות והטעיה, כדוגמת הפרת חובות חקוקות ובכללן חובות הקבועות בכללי לשכת עורכי הדין ובדיני השליחות וכן טענות חוזיות נוספות, ברם ביסוד הדברים נטועה הטענה להתנהלות פסולה ורשלנית מצד עו"ד מזוז, שנבחנה לעיל, ובקביעות והממצאים שגובשו שפורטו יש די על מנת להביא לדחיית התביעה גם בראי העילות הנוספות הללו שנכללו בה.
סיכום
לאור כל האמור, אני מורה על דחיית התביעה.
התובעת תשלם לנתבעות באמצעות בא כוחן את הסך של 5,000 ₪ כהוצאות משפט ואת הסך של 58,500 ₪ כשכ"ט עו"ד.
אציין לעניין הוצאות המשפט, כי הנתבעות לא הגישו אסמכתאות ביחס להוצאות שנגרמו להן בפועל, אף לא ביחס לעריכת חוות הדעת השמאיות שבתיק.