מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי-קליטת עובד לאחר חזרה מחופשה ללא תשלום

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

התקופה השניה – היתמחות שניה באיכילוב החל מיום 27.4.2008 ועד ליום 14.5.2013 הועסק המערער כרופא מתמחה במחלקת טפול נמרץ ילדים באיכילוב, בכפוף לתקופה של כשנה (18.12.2009 – 4.12.2010) בה שהה בחופשה ללא תשלום במהלכה השתלם בטיפול נמרץ בילדים בטורונטו.
כאשר חזר המערער לעבוד בשירות המדינה בשנת 2013, לאחר "היום הקובע" שקבע שר האוצר בעיניין דרוג הרופאים שחל ביום 31.8.2002, לא ניתן היה לקלוט אותו אלא כעובד חדש למסלול של פנסיה צוברת, בהתאם לסעיף 107א לחוק הגימלאות.
...
מסקנתנו היא כי תנאי מוקדם לצירוף המערער למסלול פנסיה תקציבית בתקופת עבודתו הנוכחית בברזילי, הוא היותו עובד קבוע בעירייה או למצער קיומה של זכות (שהופרה) להימנות עם העובדים הקבועים בעירייה.
כעת, משהערעור נדחה והמצב המשפטי הובהר, נמליץ למדינה – מבלי שנידרש לסוגיה שלא הובאה לפתחנו האם למערער עילות תביעה נוספות כלפי המדינה ולהיבטיה הדיוניים (השוו: עניין קבלאן.
סוף דבר – הערעור נדחה.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העובדות הנטענות בכתב התביעה הן: התובעת מלמדת אנגלית ותנ"ך בבית הספר "בית החינוך" – בית ספר שש-שנתי, במשך 19 שנים, עם הפסקה של שנתיים שבה הייתה בחל"ת. בשנת 1990 נקלטה התובעת כעובדת בשירות המדינה – משרד החינוך.
לקראת שנת הלימודים תשע"ח הגישה התובעת בקשה ליציאה לחופשה ללא תשלום (חל"ת) וביום 11.7.17 בקשתה אושרה על ידי משרד החינוך.
לאחר מספר שנים חזרה התובעת ללמד בבית הספר רבין בתל מונד, בית ספר שש שנתי.
...
ב"כ המדינה סברה כי לא נפל כל פגם היורד לשורשו של עניין בהחלטת משרד החיוך, שלפיה אין מקום לאחד את המשכורת המשולמת על ידי הבעלות וכי דין התביעה להידחות.
אולם, עצם העובדה שהתגמול עבור ניהול ניתן שלא על בסיס שעות עבודה אלא כ"גמול" מביא אותנו למסקנה כי הפרשנות הנכונה היא כי עבודת הניהול לא נספרת לצורך יישום ההסכם.
לסיכום נוכח האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אף עדותו לעניין סיום ההיתקשרות של FSM עם זרוע הזהב לא הייתה ברורה, כאשר השיב כי "אנחנו לא סיימנו את ההיתקשרות עם זרוע הזהב. למיטב ידיעתי לא סיימנו. פשוט התובעת עברה לעבוד דרך החברה השנייה אחרי שהיא חזרה מחופשת הלידה, זה מה שאני זוכר" (ר' עמ' 18 לפרוטוקול הדיון מיום 6.3.22, שורות 10-12).
משכך, לכל הפחות בתום תשעה חודשי העסקה היה על התובעת להיקלט כעובדת FSM, ללא קשר לעובדה כי חברות כוח האדם התחלפו, כאשר FSM לא התייחסה לשאלה זו ולא הסבירה מדוע התובעת לא נקלטה אצלה לאחר תשעה חודשי העסקה.
דמי חגים, פדיון חופשה ודמי הבראה דמי חגים - לטענת התובעת, במהלך תקופת עבודתה לא שילמו לה הנתבעות, בנגוד לדין, את מלוא השכר בגין ימי חגים שחלו ולכן יש לחייבן בתשלום בסך 3,430.56 ₪ (ר' ס' 28 לכתב התביעה).
...
בענייננו, לא הובאו ראיות כי טופס ההודעה לעובד שצורף לכתב ההגנה של אופוס תורגם לתובעת וממילא גם בנוגע לתקופת זרוע הזהב אין בפנינו ראיות לפיהן הודעה לעובד כלל נמסרה לה. נוכח האמור, מצאנו לקבל את התביעה ברכיב זה ולפסוק לתובעת פיצוי בסך 2,000 ₪.
משכך, דין התביעה ברכיב זה, להידחות.
סוף דבר תביעת התובעת מתקבלת בחלקה, כמפורט לעיל.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בשלהי חודש פברואר 2017 שב התובע לעבודתו לאחר חופשה ארוכה.
בהנתן שלתובע ניתנו תלושי שכר מחודש ספטמבר 2007, סביר יותר להניח שהנתבעת קלטה אותו לשירותיה ועידכנה את פרטיו באותו מועד.
אחר כך, פירט מר זוהר שהתובע סרב לחזור בלי שישלמו לו את שכרו על אותם שבועיים.
עם זאת, שעה שהסכימה הנתבעת לשלם את אותם רכיבים רק לאחר שהוגשה התביעה, ולא ברור מדוע לכל הפחות לא שולמה יתרת דמי ההבראה לתובע כגמר חשבון עם סיום עבודתו שעה שלא הייתה מחלוקת על הזכאות להם, ראיתי לנכון לשקלל זאת בשיעור ההוצאות שייפסק לטובת התובע.
...
התובע הסביר, "אני לפני שקיבלתי תעודת זהות שנתיים עבדתי. החלתי ב 2005 ינואר 11. נראה לי יום שישי. יום שיש התחלתי בגלל חצי יום עבדתי. אני זוכר בן שלי היה בן שלושה חודשים. לפני פספורט" (ע' 9 ש' 1-3).
לסיכום נקודה זו: נוכח מכלול הנסיבות לעיל הוכיח התובע כי חלה הרעה מוחשית בתנאי עבודתו, וזאת נותרה בעינה גם ביום 7.3.17.
לסיכום כלל האמור - נוכח מכלול נסיבות אלה, שאף עולה מעדויות עדי הנתבעת עצמה, התובע הוכיח כי החלטת הנתבעת להעבירו לישיבה שבעיר העתיקה היא אכן בבחינת הרעה מוחשית בתנאי עבודתו; כי הוא התפטר בשל אותו מכלול נסיבות המהווה הרעת תנאים, ולא מטעם אחר; כי ניתנה לנתבעת התראה לתיקון, אך לפי העולה מהמכתב השני, החלטה זו לא הוסרה מסדר היום ובאופן שמאיין את הרעת תנאי עבודתו.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע פיצויי פיטורים בסך 25,469 ש"ח. סכום זה ישולם בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 7.3.17 ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשנת 2017, חלה הפסקה של 7.5 חודשים ביחסי העבודה בין הצדדים, ואלה חודשו בחודש 04/2018 עד ליציאתו של התובע לחופשה בחודש 08/2019 – חופשה ממנה לא שב לעבודה בנסיבות שהן לב לבו של הסיכסוך בין הצדדים מושא תיק זה. לטענת התובע, ביום 12.09.19 הוא יצא לחופשה ללא תשלום בחו"ל, אשר תואמה מבעוד מועד עם מי שהיתה באותה עת אחראית על המצילים ומנהלתו הישירה, הגב' זינה בוטיאר (להלן – זינה).
בשיחה שהתקיימה בין השניים ביום 17.11.19, הודיע לו אלון כי הוא אינו יכול לקלוט אותו לעבודה כמציל משום שכך הורה לו מנכ"ל הנתבעת, מר אסף בן חיים (להלן – בן חיים).
טענות התובע בכתב התביעה המתוקן, טען התובע, כי לאחר שובו מהחופשה המאושרת, הנתבעת נימנעה במכוון מלשבץ אותו למשמרות, חרף בקשותיו המפורשות, ולמעשה פיטרה אותו הלכה למעשה ללא שימוע, מבלי לתת לו הודעה מוקדמת ומבלי לשלם לו את המגיע לו, לרבות פצויי פיטורים.
...
לפיכך, סבורני כי יש לפסוק לתובע פיצוי בגין עגמת הנפש שנגרמה לו בסכום שיבטא את מורת רוחו של בית הדין מהתנהלות הנתבעת, ואני פוסק לטובתו סכום של 10,000 ₪ בגין רכיב זה. לא נעלמה מעיניי טענת התובע כי חווה התעמרות, ואולם, סבורני כי לא הוכחה התנהגות מתעמרת לאורך תקופת עבודתו, כי אם התנהגות נקודתית פוגענית וחסרת תום לב, בגינה פסקתי את הפיצוי כאמור.
החזר תשלום כרטיסיית כניסה למועדון דין רכיב זה להידחות.
אחרית דבר התביעה מתקבלת בחלקה, והנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: (1) פיצויי פיטורים – 1,586 ₪; (2) פיצויי הלנת פיצויי פיטורים – 6,000 ₪; (3) פיצוי בגין פיטורים שלא כדין – 10,000 ₪; (4) דמי הודעה מוקדמת – 865 ₪; (5) פדיון ימי חופשה צבורים – 548 ₪; (6) פיצוי בגין עגמת נפש – 10,000 ₪; (7) תשלום שי לחג – 300 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו