כן טען כי הנתבעים עשו שימוש בכספים משיקול זר ומימנו תרומה בסך של 6300 ₪ (סעיף 60 לדו"ח רו"ח) למנהל העבודה באשטרום שחלה וכן מימנו את הוצאות ההגנה המשפטית שלהם בתביעה זו מכספי הפרוייקט אף שאינם מורשים לכך עת מר מנדל בתצהירו מסר שעלות הטיפול המשפטי בתביעה דנן שכפה התובע על הנתבעים עלתה עד כה לחברי הקבוצה הרבה מעבר לסכום השנוי במחלוקת.
סעיף 22.5 להסכם השתוף הקובע כי הועד רשאי "לשנות ו/או להאריך ו/או לדחות כל מועד הקבוע בהסכם זה, אם לפי שיקול דעתו, הדבר יידרש ויתחייב לצורך מימוש יעיל של הוראות הסכם זה והפרוייקט". אין חולק כי הוצאו כספים נוספים לאחר חודש דצמבר 2015, ולאחר חודש דצמבר 2016 ואף במרץ 2017 עת הכספים נועדו בדיוק לאותה מטרה שנותרו ברזרבה ומתיישבים עם אופי ההוצאות עליהן לא חלק התובע בכרטסת שהובילה ליתרה על סך של 13674 ₪ (סכום התביעה) – בין אם לאישור מס שבח, בין אם לרישום הבניין כבית משותף, חלוקה ליחידות, שכ"ט רו"ח ושכ"ט עו"ד. בנוגע לתשלום שכ"ט עו"ד, העיד מר מנדל, יו"ר הועד המנהל, כי ביצוע תשלום שכ"ט עו"ד התעכב "עד המועד שהתשלום יכול להתבצע לאחר רישום הדירות בטבו. מאחר והתמלא התנאי הזה, עברנו לבצוע תשלום האחרון, אנו חתומים על הסכם איך לשלם להם" (עמ' 34, ש' 17-18) כאשר לא ברורה טענת התובע בדבר חברת פקוח בעלות שתבדוק טיבה של עבודת עורכי הדין אם התשלום בסדר גודל של מאות אלפי שקלים מפרוייקט שעלותו 150 מיליון ₪ מוצדק בשים לב לטיב העבודה של עורכי דין בפרוייקטים כאלו וזו אינה עילת התביעה והוכח שסכום זה הוצא בפועל עבור הפרוייקט עצמו (ונגבה גם מכיסם של חברי הועד המנהל עת לא נטען בעיניין זה לניגוד עניינים למשל עם אותם עורכי דין על שכרם) משלא שולם עבור תביעה בדבר ליקויי בנייה משזו לא באה לעולם עדיין.
ליבי ליבי עליו אולם בין זה לבין מטרות חשבון הפרוייקט אין דבר, ועל חשבון זה הם אמונים – משהוסמכו לניהול החשבון להשלמת הפרוייקט ולא למתן תרומות על חשבון חברי הקבוצה - והעובדה שהם רשאים לקבל החלטות מכוח הסכם השתוף אין משמעותה כל החלטה בדבר העברת כספים, על גובהה, הולמת ככל שתהיה (גם אם זה מסתכם לטענתם ב-50 ₪ לדירה – עמ' 14, ש' 30) עת אף מיוחדת היא לאדם ספציפי (כשלבעלי הזכויות חולי "עירך קודמים") ואינה ממטרת הפרוייקט.
...
אינטרסים של חתירה לחשיפת האמת ועשיית צדק מחייבים כי ככל שמצא בית המשפט כי קיימים מסמכים אשר הינם רלוונטיים למחלוקות בין הצדדים ולא צורפו לכתבי הטענות, יורה בית המשפט על גילויים גם בהליך של סדר דין מהיר (ראו למשל תא"מ 21101-03-12 שירביט חברה לביטוח בע"מ נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (27.10.2012)).
סיכומו של דבר, השיקול שעמד מאחורי ההחלטה שלא לחלק את יתרת הכספים בגין חשש שבשל הליכים משפטיים עתידיים נמשכים מול הקבלן, חברי הקבוצה ה"זכאים" יהפכו "לחייבים" וחלוקת כספים לאלתר תיצור קושי לגבותם בחזרה איננה שיקול לא לגיטימי אלא שיקול ענייני, גם אם בית המשפט סבור אחרת כאמור.
סוף דבר
הנתבעים ביחד ולחוד (למעט נתבעים 1 ו-2) ישיבו לתובע סך של 7941 ₪ כשהוא נושא הפרשי ריבית והצמדה מחודש יוני 2021 ולסכום זה יש הוסיף סך של 43 ₪ (בהתאם לחלק של התובע לפי 0.6867%) בגין החזר לקופה עבור התרומה ששולמה.
הנתבעים ישלמו לתובע הוצאות משפט בסך של 900 ₪ וכן הוצאות עו"ד בסך 3500 ₪.