דומה כי מבחינת המשיב גם תוצאה שבה נדחים שני הערעורים מתאימה לרצונותיו, שכן כנטען הוא יורש על פי דין של המנוחה, ובהיעדר צוואה קמות הוראות הירושה על פי דין שבחוק הירושה, תשכ"ה-1965.
ביום 1.4.96 הגישה המערערת בקשה לצו קיום צוואה, בה התבקש אישורה של צוואה בכתב יד משנת 1994 (להלן הצוואה הראשונה), לפיה המערערת היא היורשת היחידה של המנוחה.
בעירעור מוסיף המשיב, כי גם לשיטת המערערת, בהעדר תאריך, מדובר בצוואה פגומה, שלגבי שכמותה נפסק כי "לא די בכך שבית המשפט ישתכנע מעבר לספק סביר בדבר אמיתות הצוואה; הפעלת סעיף 25 (הירושה, שעניינו קיום צוואה חרף פגם צורני-א"ר) לחוק מותנית בכך שלבית המשפט לא יהיה כלל ספק באמיתות הצוואה (ע"א 430/73 אקשטיין נ' כהן, פ"ד כח(2) 432, 435) וכי יש בה אכן, משום ביטוי לרצונו האמיתי והחופשי של המצווה" (ע"א 2098/97 בוסקילה נ' בוסקילה, פ"ד נה(3) 837, 851-השופט, כתארו אז, ריבלין; אציין כי באותה פרשה הציע הנשיא ברק עמדה מקלה יותר).
נוסיף לכך את העובדה, שדומה כי בית המשפט אכן לא דק פורתא עובדתית ביחס לפתקים שהוגשו לגרפולוג (בנגוד לקביעותיו בעמ' 2 המדובר בפתק אחד ולא בשניים, ואותו פתק לא הוגש במשפט-ובית המשפט נחשף לקיומו באמצעות חוות הדעת; טעות לכאורית נוספת מצויה בקביעה שחוות דעתו של ד"ר ברוך, שהעיד מטעם המערערת על מצב המנוחה בתחום הנפשי, התייחסה למועד עריכתה של הצוואה השניה); לצדדים גם לא ניתנה הזדמנות לטעון בעניינם ולהגיע לחקר האמת.
ואני זוכרת את המקרה הזה כי החלטנו פשוט שהיא לא מתאימה יותר למחלקה הזאת.
...
נקבע בפסק הדין, כי אפילו לגרסת המערערת לפיה ניתן לה הפתק בסמוך לפסח 1994-ולא למותר לציין כי בית המשפט הסתייג מגירסה זו (עמ' 6)-מאוחר פתק זה לצוואה הראשונה, ו"המסקנה המתבקשת, שמסמך הצוואה לא היה ציווי אחרון של המנוחה" (עמ' 6).
אשר על כן, איני נעתר לערעור שכנגד.
סוף דבר כ"ג. אם תישמע דעתי נקבל את ערעור המערערת, והתיק יושב לבית המשפט קמא שידון מחדש בסוגיית הצוואה הראשונה, ובה בלבד.
ואחר הדברים האלה סבורני כי היטב יעשו הצדדים, חרף מערכת היחסים ביניהם המשתקפת בפרוטוקול, אם יגיעו להבנה ולפשרה.