וגם אם היו פגמים בהצעתה של מביאור, הרי שאלה אינם פגמים מהותיים, הפוגעים בשויון בין המציעים ובתחרות ההוגנת במיכרז, ולא היה בהם כדי לפסול את הצעתה.
ועדת המכרזים לא פסלה, ואינני סבור כי היה עליה לפסול, את הצעת מביאור, בעטיו של פגם זה. אכן, "בדרך כלל, נסיבות של חסר משמעותי בהצעה יצדיקו את פסילת ההצעה החסרה" (עומר דקל, "מכרזים", כרך א', עמ' 599).
ב"מיפרט עבודות" (נספח מ15 לנספחי המיכרז) מצוינים, בין היתר, תמרורים שונים, שעל המציע לספק ולהתקין, וצוין לגביהם כי הם צריכים להיות "מחומר מחזיר אור מדרגה 2". מביאור, במסמך זה, הוסיפה בכתב יד בכל אחת מהעבודות הללו את המלים: "EG תיקני ערוני" (EG = Engineer Grade דרגת מהנדסים).
...
סבורני כי הדין עם המבקשת בנקודה זו. המבקשת צירפה לתובענה מסמך "הנחיות לתכנון שילוט הדרכה עירוני", שנערך ע"י האגף לתכנון תחבורתי במשרד התחבורה, באוגוסט 2001 (נספח י"ט לתובענה).
אשר לטענות המבקשת כלפי מעורבותו במכרז של סמנכ"ל המשיבה, מר שגיא בן יואב, והטיית המכרז על ידו לטובת מביאור, אינני מקבל טענות אלה.
ס י כ ו ם
מאחר שאין מחלוקת (ר' סע' 28 לכתב התשובה מטעם המשיבה) כי הצעת המבקשת במכרז הייתה ההצעה הטובה ביותר ובדירוג הגבוה ביותר מכל ההצעות;
ומאחר שהמשיבה עצמה קבעה (ר' סע' 30 לכתב התשובה מטעם המשיבה) כי אילו עמדה המבקשת בתנאי הסף בעניין תעודת ההסמכה, הייתה זוכה במכרז;
ולאחר שקבעתי כי המבקשת אכן עמדה בתנאי הסף בעניין תעודת ההסמכה;
אני מקבל את התביעה, ומכריז על המבקשת, חברת דיפורטו, כזוכה במכרז.