בהקשר זה יצוין, כי לא נעלמה מעיני טענת המבקש, כי האשם בעיכוב הרישום "רובץ לפתחה של המשיבה, אשר ביצעה חריגות בניה אשר מנעו את קבלת ההיתרים הדרושים לצורך הרישום..." וכי "המשיבה פעלה במהלך השנים בחריגות בניה מתמשכות, אשר מונעות את השלמת הרישום" (סעיפים 4-3 לסיכומי תשובה).
עוד מהנתונים שהוצגו בפני, עולה כי לצורך השלמת הליך רישום הקניון כבית משותף, שלאחריו יתאפשר רישום החנויות על שם בעליהן, מיד עם השלמת רישום הפרצלציה במקרקעין, פנתה המשיבה לעירייה בדרישה שזו תנפיק לה "אישור ערייה לטאבו".
לשיטת המשיבה, מדובר אישור "קריטי" חסר, שהעירייה מסרבת להעניק לה, ללא כל הצדק שבדין ומחזיקה בו כ"בן ערובה", בשל מחלוקת מלאכותית שנוצרה, כביכול בנוגע לשיעורו של היטל השבחה, כאשר הליכי בירור אותו היטל מתנהלים בפני ועדת ערר.
עוד ציינה הערייה בהודעתה, כי מאחר והוועדה המקומית לא יכולה לספק אישור לרישום בית משותף במצב שבו הבית אינו תואם את היתרי הבניה, בשלב זה על המשיבה להמציא למינהל ההנדסה את תשריט הבית המשותף והתקנון שבכוונתה להגיש לרשם המקרקעין וכן להמציא לעירייה התחייבות/הצהרה כי ידוע לה שהבית אינו תואם להיתרי הבניה, כי נידרש הליך רשוי כדי להכשיר את העבודות שבוצעו בפועל, וכי ידוע לה שאין לראות באישור, ככל שיינתן, כהודעה מטעם הועדה המקומית כי אין חבות בהיטל השבחה בגין היתרי בניה, או בקשות להיתר שעניינן הכשרת הבניה והעבודות שבוצעו בפועל.
...
עם זאת, בשים לב לפרק הזמן הרב שחלף מכריתת הסכמי הרכישה ולהתפתחויות מול העירייה והועדה המקומית בתקופה שלאחר הגשת התובענה, אני סבור כי יש לפעול להשלמת הליך הרישום, תוך מתן הוראות למשיבה בכל הנוגע למערכת היחסים בינה לבין העירייה, או הועדה המקומית.
היה ובתוך פרק הזמן של חצי שנה ממתן פסק הדין, לא יסתיים ההליך מול העירייה בהפקת האישור הנדרש, תשלם המשיבה (אף תחת מחאה ככל שתמצא לנכון להוסיף תנאי זה לתשלומה) את סכום היטל השבחה השנוי במחלוקת בינה לבין העירייה או הועדה המקומית, על מנת שיופק לה "אישור עירייה לטאבו". לאחר התשלום, תהא המשיבה רשאית לפעול מול העירייה, או הוועדה המקומית, למיצוי זכויותיה, ככל שהיא תמצא לנכון.
סוף דבר
לאור מכלול האמור לעיל, התביעה נדחית.