לפי חוק העמותות, סעיף 25, "הוועד ינהל את עניני העמותה ובידיו תהיה כל סמכות שלא נתייחדה בחוק זה או בתקנון לאסיפה הכללית או למוסד אחר ממוסדות העמותה."
בהתאם לחוק העמותות, סעיף 27, "על חברי הוועד לפעול לטובת העמותה במסגרת מטרותיה ובהתאם לתקנון ולהחלטות האספה הכללית."
במסגרת "הנחיות להתנהלות עמותות בהתאם לחוק העמותות, תש"ם -1980", דצמבר 2018, המונפקת על רשות התאגידים, נאמר בעמ' 17 כדלקמן:
"לתשומת הלב ביחס לעמותות המעוניינות בקבלת אישור ניהול תקין, דורש רשם העמותות לצורך פקוח ובקרה נאותים על הוצאת כספים בעמותה, כי בכל מקרה יהיו לעמותה לפחות שני מורשי חתימה, אשר חתימתם בצרוף חותמת העמותה תחייב את העמותה בכל הנוגע לפעולות בעלי משמעות כספית, כגון חתימה על המחאות, חתימה על חוזים, ביצוע הזמנות, נטילת הלוואות, מתן הלוואות, רכישת ניירות ערך, רכישת מט"ח, השקעת כספים וכיו"ב".
הינה כי כן, בעניינינו, על הסכם ההלוואה חתומים עמבר ג'מלאת וגאווי אימן שהיו בעלי זכות חתימה בעמותה בעת שנחתם הסכם ההלוואה ביום 4.6.13.
...
לטענת התובע, מכל המקובץ האחריות רובצת על העמותה, ויש לחייבה לשלם לתובע סך של 30,000 ₪ בצירוף ריבית והצמדה מיום מתן ההלוואה 4.6.12 ועד לתשלום כל החוב.
"
הכרעה
לאחר עיון בטענות הצדדים ובראיות הגעתי למסקנה, כי מן הדין לקבל את התביעה כנגד העמותה ולחייבה במלוא הסכום הנתבע.
המסקנה מכל המקובץ לעיל, היא שכספי ההלוואה שנתן התובע לעמותה שימשו את העמותה להפקדה בבנק על מנת שהבנק ייתן ערבות לעמותה.
סיכום
מכל המקובץ עולה שהעמותה לוותה מהתובע סכום של 30,000 ₪ ומוטלת עליה חובה להשיב לתובע סך של 30,000 ₪ בצירוף ריבית והצמדה מיום מתן ההלוואה 4.6.12 ועד לתשלום כל הסכום בתוך 20 ימים מהיום.
אדגיש כי חיובם של צדדי ג' הוא חיוב פורמלי בלבד, עקב היעדר התייצבות, ואולם לא שוכנעתי כלל, כי הם נושאים באחריות כלשהי לעניין ההלוואה.