מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אישור מענק ביטוחי מפלה האם יש עילה לתביעה

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2015 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

עוד נקבע בפסק הדין החלקי, ביחס לשתי תובעות נוספות (נעמי לסטר ונחמה פייגין), כי בחרו לממש את זכותן לפי חוק ולפרוש לפנסיה בגיל 60 ללא קשר לתוכנית הפרישה, ועל כן אין להן עילת תביעה בגין הפליה ותביעתן נדחתה.
אין כל הצדקה לתת לכללית להנות מסכומי הפתק הצהוב, ע"י הפחתתם מסכום הפצוי המגיע למערערות בשל אפלייתן לרעה; אותם הנימוקים שהביאו לדחיית טענת קזוז של הכללית לעניין קזוז קצבת הזיקנה מביטוח לאומי יפים ונכונים גם לעניין תשלומי הפתק הצהוב; נתבע אינו יכול לעתור לקזוז של סכום שאין לו זכות לתבוע אותו, באותו האופן שלא הייתה לכללית "זכות" לגבי קצבת הביטוח הלאומי של המערערות; כמו בעיניין קצבת הביטוח הלאומי אף בעיניין זה, הכללית מנסה ל"נכס" לעצמה נכס שאינו שייך לה במסגרת עריכת השויון והפיצוי בגין האפליה, אלא שלא מדובר ב"נכס" של הכללית כי אם של המערערות והתקבל בלא קשר לכללית; הכללית לא התחשבה כלל בתשלומי הפתק הצהוב, שלא היו קיימים בעת ביצוע האפליה ואין הצדקה לתת לה להנות מהפחתתם.
לטענת המערערות, אין כל רלוואנטיות לשאלה היכן עבדה המערערת ובמה עבדה לאחר פרישתה המוקדמת מהכללית במסגרת הדיון באפלייתה לרעה לעומת גברים שפרשו לפנסיה מוקדמת מהכללית; העובדה שמערערת זו המשיכה להיות מוצבת בכללית (תחילה באמצעות חברת כ"א) היא אינצידנטאלית לחלוטין ואינה נוגעת לכך שהופלתה לרעה כאמור; כאשר נקלטה המערערת מחדש לעבודה בכללית היא לא זכתה לאותם תנאי העסקה כפי שהיו לה קודם לכן וכללית לא ביטלה את הסכם הפרישה עם המערערת לאחר שחזרה לעבודה אצלה; קביעתו של בית הדין מנוגדת להחלטות קודמות של בית הדין, ובכלל זה לאמור בפסק הדין החלקי בו נדחתה טענת הכללית לפיה מערערות שיעבדו במקומות עבודה אחרים אינן זכאיות לפצוי ולאמור בפסק הדין מושא העירעור; בנגוד לקביעת בית הדין לא מדובר במצב שהכללית משלמת "פעמיים" בגין שכר עבודה ובגין פיצוי על האפליה; טענת קזוז, במהותה היא טענה לקיומו של חוב שעל הצד השני להשיבו, אך בעניינינו המערערת עבדה תמורת השכר שקבלה בתקופת העסקתה המאוחרת, ולפיכך היא איננה חבה לכללית דבר שיהא מוצדק להפחיתו מסכום הפצוי; לא כל שכן שלא היה מקום לדבר על קזוז סכומים שעה שהכללית כלל לא העלתה טענת קזוז בעיניין הפצוי שיש לפסוק למערערת זו; הפלוגתא בין הצדדים במסגרת כתבי הטענות, נסבה על השאלה האם המערערת הופלתה לרעה בתנאי פרישתה כמו שאר המערערות, או שמא כלל לא פרשה לפנסיה מוקדמת (כטענת הכללית); בפסק הדין החלקי קיבל בית הדין את טענת המערערות כי יש לראות במערערת זו חלק מקבוצת הנשים שפרשו לפנסיה מוקדמת והופלו לרעה בתנאי פרישתן, ועל כן אין רלוואנטיות לשאלה כמה הרויחה המערערת לאחר פרישתה המוקדמת או האם היו גברים כמוה שלאחר פרישתם שבו לעבוד בכללית, מה גם שהמערערות עתרו לקבלת נתונים לגבי השאלה האם ישנם גברים שפרשו בפרישה המוקדמת והמשיכו בפועל להיות קשורים לכללית ולקבל ממנה כספים והאם התחשבו בסכומים אלה ו/או הפחיתו אותם מתוך הסכומים המגיעים להם עקב הפרישה המוקדמת, אך בקשתן נדחתה ועל כן היה על בית הדין לקבוע שחזקה היא שאילו הובאו ראיות אלו על ידי הכללית בעיניין זה הן היו פועלות לרעתה, ולפסוק בהתאם.
מנגד, לטענת הכללית, מדובר במי שביקשה לפרוש לפנסיה מוקדמת מטעמים כלכליים, ועל אף שהכללית בשום אופן לא היתה מעוניינת בפרישתה, אושרה בקשתה לפרוש לפנסיה מוקדמת, זאת נוכח נסיבותיה האישיות הייחודיות; מיד לאחר פרישתה לפנסיה מוקדמת נקלטה המערערת לעבודה כאחות בכללית, תחילה הועסקה באמצעות חברת כוח אדם, ולאחר מכן במשך שנתיים במסגרת חוזה אישי, עד הגיעה לגיל 65; מכאן שהמערערת כלל לא פרשה לפנסיה מוקדמת מעבודתה בכללית, אלא המשיכה לעבוד אצל הכללית עד הגיעה לגיל 65; כפועל יוצא מכך נהנתה המערערת "מכל העולמות", קיבלה מהכללית מענקי פרישה מיטיבים, תשלומי פנסיה מוקדמת חודשיים ובנוסף משכורות חודשיות; מכאן, שתביעתה להמשיך ולקבל תשלומי פנסיה מוקדמת גם לתקופה שממועד פרישתה לפנסיית זקנה מועלית בחוסר תום לב מוחלט; לאחר הפחתת המשכורות ששולמו למערערת במהלך תקופת הפנסיה המוקדמת מהפצוי עולה כי למערערת חוב כלפי הכללית בסך 300,00 ₪; הוכח בבית הדין כי נוכח פרישתה של המערערת לפנסית זקנה במקביל להמשך עבודתה בכללית, עלתה הישתכרותה הכוללת פי 2 מן התשלומים אשר שולמו לה כפנסיה מוקדמת מכללית, משכך ומשלא נגרם למערערת נזק בהשתכרותה, הרי שהיא אינה זכאית לפצוי כלשהוא מכללית והיה מקום לדחות את תביעתה; בנגוד לנטען על ידי המערערות, בית הדין לא קבע בפסק הדין החלקי כי המערערת זכאית לפצוי ככל שאר המערערות, אלא להיפך, קבע כי "ספק אם זכאית לפצוי, נוכח העובדה שהמשיכה לעבוד באותו מקום עבודה", והותיר את ההחלטה בעיניינה לפסק הדין הסופי; חרף העובדה שהיה מקום לדחות את תביעתה של מערערת זו לחלוטין, לאחר עריכת איזונים קבע בית הדין כי היא זכאית למחצית הפצוי אשר חושב על ידי האקטואר בהיתעלם מהתשלומים ששולמו לה לאחר פרישתה לפנסיה מוקדמת באופן שהיטיב עם המערערת באופן משמעותי; בנגוד לטענת המערערות לבית הדין סמכות לקבוע פיצוי חלקי מטעמים של איזון אינטרסים ומטעמים של הפעלת שיקול דעת; בית הדין הפעיל סמכות זו בהתאם למסגרת המשפטית שהותוותה בבג"צ ניב ובמתחם שיקול הדעת המוקנה לו; עניינה של המערערת שונה מעניינן של מערערות אחרות שהחלו לעבוד במקום עבודה אחר, שכן בפועל היא לא פרשה לפנסיה מוקדמת; אין יסוד לטענות המערערות בדבר בקשותיהן לגילוי מסמכים וצדק בית הדין האיזורי כאשר דחה בקשות אלו; המערערות למעשה ויתרו לחלוטין על טענתן כיום כי גם לעובדים ולעובדות אחרים בכללית ניתנה האפשרות להמשיך ולעבוד בה חרף פרישתם לפנסיה מוקדמת, טענה המוכחשת מכל וכל.
...
אשר על כן ולאור המבואר לעיל, ערעורה של הגב' פרל מתקבל באופן חלקי ואנו מורים כי התיק יוחזר לבית הדין האזורי ולאקטואר מר בוכבינדר, על מנת שיבדוק מחדש את החישובים בעניינה של הגב' פרל וככל שיתברר שהופחתו מהפיצוי הכולל המגיע לה "תשלומי הפתק הצהוב" יוסיף את אותם סכומים לפיצוי המגיע לגב' פרל.
כמו כן במסגרת הבחינה כאמור, יפרט האקטואר כיצד הגיע לכל רכיב פיצוי המגיע אם מגיע למערערת זו. סוף דבר – אשר על כן ולאור כל המבואר לעיל התוצאה היא שערעור המערערות בע"ע 6979-10-12 מתקבל בחלקו, כדלקמן: הערעור בסוגיית "תשלומי הפתק הצהוב" מתקבל בחלקו כמפורט בסעיף 45 לפסק הדין לעיל.
לאור התוצאה אליה הגענו בכלל הערעורים שבכותרת, אנו מחייבים את הכללית לשלם לכלל המערערות שיגיעו לגיל 65 לפני ה-1/10/03 הוצאות הערעורים בסכום כולל של 1,500 ₪ לכל אחת ולגב' מרים דרויאן הוצאות הערעורים בסכום כולל של 3,000 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2016 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ככל שייקבע כי המערערים זכאים למענק שנים עודפות, טענה המוכחשת על ידה, אין בכך כדי להקים כל עילה כלפיה ביחס למענק זה. בהתאם לפסיקה, אין להטיל על המעסיק אשר מילא את חובותיו כלפי עובדיו ביחס לביטוח הפנסיוני לשאת בתשלום כלשהו לעובדים, במקום קרן הפנסיה שאינה עומדת בהתחייבות כלפיהם, מטעמיה היא.
איזו משמעות יש, כשאלה משפטית, והאם יש לראות בחודשי ההפרשה לפנסיית יסוד ככאלה המזכים להספר כחודשי חברות בפנסיה מקיפה, ולכך ששעור ההפרשה בפנסיית היסוד לגבי חלק מהתובעים לגבי חלק מהשנים, לא היה שיעור מלא הנידרש לפי תקנות פנסיה מקיפה.
ההסכם קובע, בין היתר, לענין הזכויות שצברו העובדים כי זכויות "שהיו להם בהסדרים הנהוגים ושהיו קיימים או מחייבים בתעשייה הצבאית... ימשיכו לחול עליהם". אולם משאין מחלוקת כי עד לתביעה זו לא היה נהוג ולא שולם מענק לעובדי תע"ש יחידת הסמך, התחייבות זו בהסכם לא מקימה התחייבות לתשלום המענק.
לבסוף, שקל בית הדין האיזורי את היתנהלות המערערים ובכלל זה את העובדה כי הפסיקה בעיניין תקופת הביטוח בפנסיית יסוד חד משמעית ועקבית; העובדה שחלק מהמערערים קיבלו מענקים מועדת חריגים ולא ניכו תשלום זה מגובה התביעה; העלאת טענות חדשות והרחבת חזית, ומאידך את עובדת היות המערערים פנסיונרים, וקבע כי כל צד יישא בהוצאותיו.
המערערים שבים וטוענים כי הופלו לרעה לעומת אזרחים עובדי צה"ל, וכי טעה בית הדין בקביעותיו בענין זה. כן לטענתם שגה בית הדין האיזורי בקביעתו כי טענות המערערים ביחס להסכם הרציפות עם המדינה מהוות הרחבת חזית, שכן הסכם הרציפות צוין בהסכם הקבוצי בדבר זכויות הפנסיה של העובדים המועברים, שאין מחלוקת כי אוזכר בכתב התביעה; נטען כי בהסכם הרציפות האמור לא היה כל איזכור להפרשת דמי גמולים לשם קבלת מענק בגין שנים עודפות.
...
משכך, דין הערעור להידחות גם לגביו.
סוף דבר הערעור שלפנינו נדחה.
אשר להוצאות המשפט – בשים לב לכך שהמערערים הם גמלאים החלטנו שלא לעשות צו להוצאות.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2016 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

וכך כתב מר קרונברגר: "3. עם זאת אינני רואה כל הצדקה להבדל שבין זכויותיהם של הרשמים לגמלה לבין זכויות כל יתר העובדים בשירות המדינה המועסקים בחוזי בכירים ומבוטחים בפנסיה תקציבית. מן הראוי, בהזדמנות זו שאתם דנים בתיקון ובשוני של חוזי הרשמים, לידון אף בתיקון נושא זה, שיש בו משום קיפוחם הבלתי מוצדק של הרשמים.
בהמשך לפניה זו – בחודש יוני 2002, אישר מר אהרון עוזיאלי, סגנו של מר רכלבסקי, לעדכן את תנאי העסקתם של הרשמים המועסקים בחוזה מיוחד ולכלול בו, בתחולה מחודש ינואר 2002, בין היתר, תשלום מענק יובל "עפ"י הכללים החלים על דירוג המשפטנים". בחודש מרץ 2004 הוציא מינהל הסגל הבכיר בנציבות שירות המדינה מדריך להעסקת עובדים בכירים בחוזה מיוחד ושכותרתו "עקרונות יסוד – זכויות וחובות עובדים בכירים – נוהלי העסקת עובדים בכירים בחוזה מיוחד בשירות המדינה" (להלן – מדריך 2004).
לא הוכח כי החלת הממוצע הרגיל על הרשמים בשנת 2003 נעשתה כתוצאה משינוי מדיניות לגיטימי, ויש לקבל את טענת המשיב לפיה "האישור ניתן כבר בשנת 1994 ולא יושם מחמת טעות או מחדל ביחס לרשמים ולפיכך, לא נידרש כל אישור נוסף מאת הממונה". מוסיף בית הדין האיזורי וקובע כי "לא שוכנענו כי היתקיימה מדיניות מפורשת אשר התכוונה להחריג את קבוצת הרשמים מתחולת סיכום הממונה". לא הוכחה טענת המדינה כי קבלת תביעת המשיב תפלה אותו לטובה.
עילת התביעה נוצרה לפיכך לכאורה (ומבלי שיש צורך לקבוע מסמרות בקשר לכך) במהלך שנת 1994 (ולכל המאוחר, במועד פרישת המשיב) – עת לטענת המשיב הוא הופלה שלא כדין, במסגרת הסכם העבודה האישי שלו, בכל הנוגע לאופן חישוב המשכורת הקובעת לגימלאות.
...
כך או כך, גם ללא טענה זו – דין תביעת המשיב בנוגע למענק היובל להידחות.
סוף דבר לאור המקובץ, ערעור המדינה מתקבל.
שוכנענו כי המשיב לא הוכיח זכאות משפטית לשכר קובע שונה מזה לפיו משולמת גמלתו, או למענק יובל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

] ביום 6.2.2019 השיב מר ליטבק לתובעת, בין היתר, כי בהמשך לשיחות שהתנהלו ביניהם ולאחר ייעוץ משפטי, היא אינה זכאית לפצוי בגין ימי מחלה שלא נוצלו מאחר ואין פדיון מחלה מכח חוק דמי מחלה, תשל"ו -1976 (להלן –חוק דמי מחלה) וכן כי היא אינה זכאית דמי מחלה אין לעובד זכאות לפדיון ימי מחלה, וממילא מתייתרת הבקשה לתחשיב מחודש של ימי מחלה לגבי התקופה שקדמה לשנת 2009 ובפרט בחלוף למעלה מעשר שנים[footnoteRef:7].
אין הצדקה להפלות את התובעת לעומת עובדת אחרת בתפקיד מקביל שבמועד הפרישה קיבלה פיצוי בגין ימי מחלה שלא נוצלו.
עילת תביעה בנוגע ליתרת הפתיחה של ימי המחלה בחודש אפריל 1997 ו/או ליתרה בשנת 2007 ו/או ליתרה הראשונה שנרשמה בתלושי השכר – היתיישנה.
בשונה מהזכות לתשלום דמי מחלה שנועדה לאפשר לעובד קיום בשעה שנבצר ממנו להמשיך לעבוד עקב מחלתו ומהוה חלק מהשכר השוטף, מטרת תשלום הפצוי בעד ימי מחלה לא מנוצלים הנה לעודד עובדים להמנע מהיעדרויות לא מוצדקות בכסות של "מחלה" באמצעות תשלום מענק חד פעמי בתום תקופת העבודה [ע"ע 126/09 מנחם צברי- מדינת ישראל (2.5.2011) והאסמכתאות שם].
העקרונות המנחים בפרשנות חוזה או כל טקסט משפטי אחר, לובנו ונותחו בפסיקתו של בית המשפט העליון במספר רב של פסקי דין (ראו למשל: ע"א 4628/93 מדינת ישראל נ' אפרופים שיכון ויזום (1991) בע"מ, פ"ד מט(2) 265, (1995); רע"א 3961/10 המוסד לביטוח לאומי נ' סהר חברה לתביעות בע"מ, [פורסם בנבו] ניתן ביום 26.2.2010 (להלן- עניין סהר); דנ"א 2045/05 ארגון מגדלי ירקות - אגודה חקלאית שיתופית בע"מ נ' מדינת ישראל, פ"ד סא(2) 1 (2006).
...
מכל מקום, גם אם ניתן היה לזהות את העובדת לפי תקופת העבודה, לא הוכח מי ערך את התחשיב ולצורך מה, והאם בסופו של דבר, הגב' שטרית אכן קיבלה תשלום עבור ימי מחלה לא מנוצלים.
על יסוד כל האמור לעיל, אנו קובעים שהתובעת לא הוכיחה כי היא זכאית לפדיון ימי מחלה בלתי מנוצלים ולפיכך, דין התביעה להידחות.
על יסוד כל האמור לעיל, דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה ירושלים ב"ל 24077-11-21 לפני: כב' השופטת שרה שדיאור –דן יחיד התובע פהד סלימאן ע"י ב"כ: עו"ד בנימין פילובסקי הנתבע המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ: עו"ד ענבל לש בפני בית הדין תביעת התובע, המקבל קצבה מיוחדת לנפגע בעבודה בדרגה א' , כנגד החלטת הנתבע מיום 2.6.21 לדחות את תביעתו של התובע לתשלום בדרגה ב' או ג' בכלל ובחלופה של תחבורה ציבורית בפרט ,רטרואקטיבית. התובע טען כי לפי תקנה 12 לתקנות הנכים יש לשלמה רטרואקטיבית וכי הנתבע מפעיל כללי היתיישנות שגויים. הנתבע טען כי התובע לא עבר את המשוכה הראשונה של בדיקה לצורך קביעת הדרגה, וכי ב2003 שולמה לו קצבה רטרואקטיבית לשנת 1996, עת פגיעה, לפיכך היתיישנה תביעתו. עוד טען, כי התובע מימש מיגוון היבטים של גימלתו לרבות היון, והיה מיוצג בסמוך לפגיעה ולא תבע אז הכרה אחרת מזו שנקבעה. אף עתה לא הציג את הצורך בעזרה רבה או בהסעות, וכי עניין זה יש לבדוק בטרם הכרה בדרגה אחרת ע"י מי שהוסמך לכך. העובדות 1. התובע, יליד 1974, מתגורר בכפר קראוות בני זייד הסמוך לרמאללה שבתחומי הרשות הפלשתינאית. 1. התובע נפגע ביד ימין בתאונה מיום 26.2.1996. פגיעתו של התובע הוכרה כפגיעה בעבודה. 1. בתאריך 22.7.1998 קבעה ועדה רפואית לעררים כי לתובע דרגת נכות יציבה משוקללת בשיעור 57.16% בגין מצבו האורטופדי והנוירולוגי בידו.לאחר הפעלת תקנה 15 הועמדה נכותו על 86% (מעוגל). 1. בתאריך 27.5.03 הגיש התובע תביעה לתשלום קצבה מיוחדת. התובע נבדק על ידי רופא המוסד ונימצא בשעתו "מוגבל הזקוק לעזרה קלה בלבוש, בשריכת שרוכים, דרבון ברחצה ובהכנת אוכל וחיתוכו". 1. לתובע נקבעה דרגת זכאות בהתאם לתקנה 10(א) שבתקנות הביטוח הלאומי (מענק מיוחד וקיצבה מיוחדת לנכים), התשכ"ח-1965. (להלן: התקנות) 1. בתאריך 9.11.03 הודיע המוסד לביטוח לאומי(להלן: הנתבע) לתובע כי הוחלט לאשר את תביעתו לקיצבה מיוחדת; כי הועברו לחשבונו 101,232 ש"ח וכן הפרישי הצמדה בסך 3,732 ש"ח; כי החל מאותו חודש תשתלם לו קצבה חודשית בשיעור 1,959 ש"ח. 1. בהתאם לתקופה שנכללה בהוראות בסעיף 296 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 (להלן: החוק) ,בשעתו, שהייתה בת 48 חודשים קודם למועד התביעה – אושרה התביעה למפרע מיום 27.5.1999 ואילך. כלומר הקצבה שולמה לו רטרואקטיבית כחוק. 1. אין חולק שבשעת הגשת התביעה לקיצבה מיוחדת היה התובע מיוצג על ידי בא כוח, ואף נערכו פגישות ושיחות עם בא כוח התובע על רקע תביעה זו. כמו כן יש לציין כי לתעודת עובדת הציבור אף צורפו תרשומות שיחה עם בא כוח התובע כפי שנוהלו מעת לעת. גרסה זו לא נסתרה. 1. בתאריך 25.12.2011 הגיש התובע תביעה להיוון לנפגע עבודה, וציין בה כי הוא "רוצה להשקיע את הכספים שלו בפרויקט של סופרמרקט באיזור ביתוניה – רמאללה, והוא רוצה לקנות שתי דירות באזור ביתוניה ולקנות רכב פרטי". שתי הדירות דרושות מאחר שלתובע יש שתי נשים. לפי המסמכים שצורפו לתביעה זו, עלות כלל הפרויקט לרבות הנכסים, הרכב והסחורה עמדה על 886,800 ש"ח. 1. התביעה להיוון נדחתה על ידי הנתבע מהטעם שאין לתובע הכנסה קבועה המספיקה לפרנסתו . 1. על החלטה זו הגיש התובע תביעה לבית דין זה (ב"ל 25098-01-12; כב' השופטת בר"ג-הירשברג). בפסק הדין, שניתן ביום 27.8.12, נפסק כי עניינו של התובע יוחזר לבחינה מחודשת אצל פקיד התביעות תוך ש"הנתבע ישוה לנגד עיניו את ייעוד כספי ההוון, את התכנית שהציג התובע לניצולם ואת הסיכוי לצמיחתה של הכנסה קבועה כתוצאה מההיוון" (שם, בפיסקה 16).
כמו כן טען התובע כי "בנגוד למכתב התשובה של המוסד לביטוח לאומי, נשללה הקצבה המיוחדת דרגה ב' וכן דרגה ג' מהתובע, שלא כדין, כעניין של מדיניות. הקצבה נשללה מהתובע ומאחרים, כבר ממועד ארוע התאונה, והכל תוך העלמת מידע, מדיניות מפלה ומטעה ובחוסר סמכות. בין היתר בשל כך – אין ולא יכולה להיות היתיישנות בתיק זה". כמו כן הרחיב התובע טענותיו על כך שלא ניתן לו מכתב סדור בשנת 2003, וכי כלל לא נשקל מועד הווצרות העילה בשעתו או חלופת התחבורה הציבורית.
ההיפך אישור התביעה כמבוקש על ידו ללא בדיקה ולא בהתאם לתקנות מהוה אפלייתו לטובה והעדפתו על פני יתר ציבור המבוטחים החייב בבדיקה ובהערכת תלות עדכנית.
...
אך מאחר שהוא עצמו עמד על כך וטען שאין טעם בכך ראה הצעת הנתבע מיום 28.2.23 ותגובת התובע מיום 5.3.23 וסעיף 27 בסיכומיו, ומאחר שתביעתו הוגשה בחודש אפריל 2021 ומאז חלף זמן רב, שוכנעתי גם אני שאין בכך טעם.
על כן לאחר שנבדקו כל טענות הצדדים התביעה נדחית.
סוף דבר לאור כלל ההנמקות ביחד ובנפרד, פרוצדורלית ומהותית - התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו