בחוות דעתו של ציבוטרו (ת/33), נקבע, כי מדובר באופניים חשמליים שאינם מוגמרים, עם מאפיינים המאפשרים להסבם לאופניים חשמליים, ובכללם: ציר חלול בגלגל האחורי, המאפשר העברת חיווט; קיומו של תא למצבר; מד מהירות; שקע חשמלי לחיבור מצבר למטען ומפסק הפועל באמצעות מפתח; גלגל אחורי הבנוי בצורה מיוחדת "כאשר בתוך החישוק משולב מגנט קבוע אשר ישמש סטטור של מנוע חשמלי"; עוד צוין בחוות הדעת כי באריזת האופניים במכולה, נמצא מטען למצבר, ציוד תאורה ואיתות "אשר לא אופייני לאופנים רגילות".
נוכח הוראת סיווג 3(2)(א) לצוו תעריף המכס לפיה, "כל היתייחסות לפריט בפרט כלשהו יראוה ככוללת היתייחסות לפריט זה כשהוא בלתי מושלם או בלתי מוגמר, בתנאי שכפי שמוצג הפריט הלא מושלם, או הלא מוגמר יש לו את המאפיין המהותי של הפריט המוגמר או המושלם", נקבע על ידי המעריך ציבוטרו כי לטובין "מאפיינים מהותיים של אופניים עם מנוע"; משכך, נפסל הסווג של אופניים (רגילים) המופיע ברשימון היבוא ונקבע סיווג של "אופנים עם מנוע עזר חשמלי".
עוד נקבע, על פי הראיות שהוצגו, כי לאחר פתיחת המכולה, נילקח אחד מזוגות האופנים לבדיקת מכון התקנים שנערכה ביום 3.11.2010 (ת/37), ומבדיקה זו עלה, כי לא קיימת התאמה בין האב טיפוס שהוצג על ידי המערער ונבדק במכון התקנים (תעודת בדיקה, ת/40, מיום 14.12.2009), לבין האופניים המיובאים.
כאמור, אישר המערער בעדותו, כי מכון התקנים פסל בעבר דגמי אופנים עם מנוע עזר, בשל בעיית משקל יתר, כאשר המוצר הוגדר מתחילה, כאופנים חשמליים.
...
השופט י' עדן:
אני מצטרף למסקנה כי יש לדחות את הערעור על הכרעת הדין, בכפוף לזיכוי מעבירה לפי סעיף 211(א)(9) לפקודת המכס.
התוצאה נשענת על היעדר חוות דעת נגדית, ועל העובדה כי בכל אחת מהאריזות של האופניים היה גם מטען, דבר המסיר ספק ביחס למהות המוצר, ושולל מסקנה אחרת, גם אם הבדיקה שהיתה בעבר במכון התקנים היתה לדגם כמעט זהה.
אני מצטרף למסקנה ולנימוקים בדבר הזיכוי מעבירה לפי סעיף 211(א)(9) לפקודת המכס.