מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אישור מחלה בדיעבד לקבלת דמי אבטלה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לבסוף, התובעת היא זו שביקשה מהנתבע לפטר אותה וזאת כדי שתוכל לקבל דמי אבטלה; התובעת אף קיבלה המלצה בכתב שהיא ניסחה בעצמה (ת/1) והעבירה חפיפה לעובדת חדשה בתפקיד.
אישורי המחלה שהציגה התובעת הוגשו בדיעבד באיחור ניכר ובנגוד לתקנות דמי מחלה (נהלים לתשלום דמי מחלה) התשל"ז-1976 (להלן: "תקנות דמי מחלה"), כך שלא מגיע לה תשלום בגין ימי מחלה.
...
אשר לטענה בדבר השכר אשר שולם ביתר, משנדחתה גרסת הנתבעת בענין כמות השעות בהן הועסקה התובעת, נדחית מאליה גם טענת הקיזוז.
סוף דבר על הנתבעת לשלם לתובעת כדלקמן: פיצויים בסך 2,000 ₪ בגין אי מתן הודעה לעובד בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.
בנוסף תשלם הנתבעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 2,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

במסגרת התביעה, התובע עותר לקבלת הסעדים הבאים: תשלום פצויי פיטורים, שכר בגין ארבעה חודשי מחלה (24.4.18-31.7.18), פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד, פיצוי בגין אי קבלת דמי אבטלה, פדיון חופשה שנתית והפרשות לפנסיה.
אישורי המחלה אותם צירף התובע, הונפקו האחד ביום 24.4.18 והשני ביום 27.6.18 – נתון המלמד כי אישורים אלו הונפקו בדיעבד ורק לאחר תקופה ארוכה של יותר מחודש בה התובע נעלם והפסיק להתייצב לעבודה.
...
אשר על כן וכפי שקבענו לעיל לעניין ההפרשות לקופת הפיצויים, אנו מורים לתובע לפנות אל חברת הביטוח מנורה ולפעול להנפקת דוחות ההפקדות משנת 2013 ועד לשנת 2018, על מנת לבדוק את סכום ההפקדות לקופת הפנסיה על שם התובע, אשר הופרשו על ידי החברות שדיווחו על העסקת התובע בתקופת העבודה.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסכום של 112,440 ₪ בניכוי הכספים שהופרשו על ידי החברות שדיווחו על העסקת התובע במהלך תקופת העבודה, ככל שהופרשו, והצטברו על שם התובע בקופת הפיצויים מיום 1.7.06 ועד לחודש יולי 2018; שכר עבודה- הפרשי דמי מחלה בסכום של 11,854.8 ₪; פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בסכום של 6,000 ₪; פדיון ימי חופשה בסכום של 6,149.34 ₪; הפרשות לקופת הפנסיה בסכום של 29,833.86 ₪ בניכוי הכספים שהופרשו על ידי החברות שדיווחו על העסקת התובע במהלך תקופת העבודה, ואשר הצטברו על שם התובע בקופת הפנסיה (חלק מעסיק), מחודש פברואר 2013 ועד למועד סיום העסקתו, ככל שהופרשו.
כמו כן, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסכום של 1,500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום של 7,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

אני מבקש מכם בזאת מכתב פיטורים, שכן אין לי כל הכנסה אחרת מלבד שכרי שלא משולם לי עד היום, ואחרי החג אני מתכוון להגיש תביעה לדמי אבטלה, על מנת להתקיים ולהיתפרנס.
· בחלוף כשבועיים הגיע התובע למשרדי הנתבעת עם אישורי מחלה למפרע של חודש וחצי קדימה.
כל שטען עד הנתבעת: "כל מה שעניין אותו זה להביא את אישורי המחלה בשביל לקבל חופשת מחלה, זה מה שעניין אותו הוא לא עניין אותו עבודה, לא לחזור לעבודה ולא שום דבר" (עמ' עמ' 15 משורה 17 לפרוטוקול).
...
טענת קיזוז של הנתבעת נדחית, לאור העובדה, שהנתבעת לא הביאה ולו בדל של ראיה להוכחת טענת הנזקים שגרם לה התובע.
לסיכום: אשר על כן ולאור כל האמור לעיל במצטבר, אנו קובעים כי על הנתבעת לשלם לתובע הסכומים מטה בערכי ברוטו, בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך של 8,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אף קליטת עובדת מחליפה, בא המעסיק לקראת העובדת והחזיר אותה לעבודה, יש לציין מבלי שיעבדה בפועל, הרי מיד הוציאה לחל"ת כדי שיתאפשר לה לקבל דמי אבטלה, בשים לב שבפברואר היא התפטרה מיוזמתה.
משסירבה לבקשתו הודיע לה כי אם לא טוב לה ולא רוצה לשוחח איתו היא יכולה להתפטר ולפתור את זה בצורה זו אך לא מסכים שתמשיך להיתעלם מהעבודה ובודאי ללא סיבה מוצדקת; העובדת לא שבה לעבודה; לבקשת המעסיק ביום 20.08.2020 לקבל אישורי מחלה בגין היעדרויותיה ולא רטרואקטיבית, הודיעה העובדת למעסיק כי תמציא לו אישור מחלה כשתחזור לעבודה וכרגע היא לא יודעת מתי תחזור!!!! ביום 22.09.2020 היא מודיעה למעסיק שהיא בריאה ורצונה לשוב לעבודה, המעסיק הודיע לה שתהיה למחרת בחופשה.
...
הכרעה איזון הערכים חופש הביטוי אל מול הזכות לשם הטוב של האדם, כשהוא מיושם על המקרה הנוכחי, מביא למסקנה כי האמירות שנכתבו בפוסטים כנגד המעסיק, הן פוגעניות ועלולות להשפילו או לבזותו בשל מעשים, התנהגות או תכונות שייחסה אליו העובדת בפוסטים, ואלו מפרות באורח ברור את איסורי לשון הרע, ואינן חוסות בצל אף אחת מן ההגנות המוכרות בחוק שיסודן בהגנה על חופש הביטוי.
פיצויי הלנה נוכח חילוקי הדעות בין הצדדים לא מצאנו הצדקה לחייב את המעסיק בפיצויי הלנה.
פיצוי בגין עוגמת נפש 50,000 ₪ נוכח התוצאה ובשים לב כי מדובר בסעד שניתן במקרים חריגים ובהינתן כי התביעה של העובדת נדחתה ברובה בעיקר ברכיבים הקשורים לעוגמת הנפש המתוארת, ברי כי אין מקרה זה מתאים לפסיקת פיצוי זה. לסיכום התביעה העיקרית מתקבלת כך שעל העובדת לשלם סך של 16,500 ₪ למעסיק פיצוי בגין לשון הרע שפרסמה כנגדו.
בשים לב לתוצאה, לפיה תביעת המעסיק התקבלה בשיעור כ- 6% מהסכום שנתבע ותביעת העובדת התקבלה בשיעור קצת מעל אחוז אחד החלטנו כי העובדת תישא בהוצאות המעסיק בסך 4,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

התובעת העידה כי עבדה באופן מסודר "לא שחור ולא כלום" אולם היתה תלויה בדווח של מעסיקיה ,אשר רק בדיעבד נודע לה כי לא דווחו בגינה כל התשלומים ששולמו לה. כאמור ,משקלן הסגולי של עדויות התביעה היה נמוך ,לכן מבלי שהתובעת תעמוד בנטל להוכחת הפסדי עבר ,קשה להלום כיצד ניתן לקבע בסיס שכר בשיעור הנטען על ידה בסיכומים.
התובעת קיבלה דמי אבטלה לתקופה מחודש אפריל עד אוקטובר 2019 בסך של 15,861 ₪.
התובעת שהתה בתקופות אי כושר במשך 3 חדשים ואילו אישורי המחלה מעבר תקופה זו לא נתמכו בקביעות המומחים .
...
לבסופו של דבר החלה לעבוד בטיפול בקשישים .
בהתחשב באופי המגבלה שנותרה לתובעת וההשפעה התפקודית כנקבע לעיל , אני סבורה כי יש לפסוק לתובעת סך של 20,000 ₪.
לסיכום לאור האמור אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 147,235 ₪ (לאחר שנוכו דמי אבטלה) בתוך 30 יום בצירוף הוצאות בגין אגרה ושכ"ט עו"ד כולל בסך של 22,380 ₪ .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו