כעולה מחומר הראיות, סעיף 6 להסכם השני נועד, בראש ובראשונה, להסדיר את "יחסי העבודה" בין קבוצת הבקשות כנגד יצרנית התרופות, לבין הבקשה כנגד הקופות, כאשר חודד בו שעו"ד גרפי יהיה אמון על ניהול הבקשה כנגד קופות החולים.
ההתפתחות המשמעותית האחרונה בהליך נגעה להסכם פשרה שהושג בין התובעים הייצוגיים לבין יצרנית התרופות, אשר טעון עדיין אישורים.
...
ההתנהלות בעקבות חליפת המיילים ת/1 ו- ת/2, והשלכותיה
גם אם היינו מניחים שההסכם כלל, באופן כלשהו, תנאי בדבר השקעת עבודה, הרי שסבורני כי תנאי זה איבד מתוקפו נוכח חליפת המיילים ת/1 ו- ת/2, ונוכח התנהלות הצדדים אחריה.
ואם בהגינות עסקינן, סבורני שלא יהיה זה הוגן או צודק שלא לאכוף את ההסכם, בנסיבות בהן הצדדים כרתו אותו מתוך רצון להשיג תוצאה מסויימת שהיתה כרוכה בעצם איחוד הבקשות ולאו דווקא בהשקעת העבודה; כשהצדדים לא עשו דבר כדי לבטל את ההסכם לאחר שסוגיית חוסר המעש הוצפה, וזאת מתוך רצו לשמור על הקואליציה; ורק לאחר השגת התוצאה המיוחלת (אישור הבקשות), מבוקש להתנער מההסכם.
חוזה יחס
טענה נוספת בפי עו"ד דוידוביץ' היתה שההסכם בנדון הוא "חוזה יחס".
לשיטתו, אין המדובר בחוזה מסחרי רגיל, כי אם בחוזה לטווח ארוך, עליו חלים כללים שנקבעו בפסיקה לגבי חוזי יחס, לרבות האפשרות של שינוי תנאי ההתקשרות נוכח חלוף הזמן ושינוי הנסיבות
סבורני שאין ממש בטענה זו.
הדין אכן מכיר בקיומו של "חוזה יחס", כזה שמתאפיין במערכת יחסים ארוכת טווח ומורכבת בין הצדדים להסכם, אשר לגביו יש ליצור איזון בין הצורך בוודאות ושמירה על צפיות הצדדים, לבין הצורך בגמישות ויכולת הסתגלות לתנאים משתנים (ראו בנדון רע"א 1185/97 יורשי המנוחה הינדה ז"ל נ' מרכז משען, וכן ע"א 554/83 "אתא" נ' עז' זולוטולוב ז"ל).
לאור האמור לעיל אני מחייב את עורכי הדין דוידוביץ', פלג ונוי בשכר הטרחה ובהוצאות שנפסקו בסעיף 110 לעיל, כאשר חלקו של כל אחד מהם יעמוד על המפורט בסעיף 111 לעיל.