המבקש התעתד להיכנס לתפקיד ראש מנהל לקראת שנה"ל הנוכחית וכפי שעלה מעדותו גם ערך "חפיפה" מסוימת לשם כך.
ביום 7.6.20 מילא המבקש בקשה לאישור חופשה ללא תשלום (להלן-בקשת החל"ת ו- אישור) וכן בקשה להיתר עבודה פרטית בעת החל"ת (להלן- בקשת ההיתר, ו- היתר) אליה צורף שאלון למניעת ניגוד עניינים (הנ"ל נספחים 2-3 לבקשה).
המבקש ניסה לשכנע את היעוץ המשפטי של המשרד לשנות מעמדתו ופנה ב22.6.20 בתשובה בכתב לנספח 4 (נספח 5) תוך שהוא מיפרט מדוע לטעמו אין מניעה למתן ההיתר ואישור החל"ת. בכלל זה הציע גם שככל שישוב לתפקיד המפקח, לא יקבל על עצמו פקוח על מוס"ח בעיר בית שמש כן היה נכון לכל פיתרון אחר ולחתימה על הסדר ניגוד ענינים.
ס"ק ד. אם העבודה הפרטית תקשור את העובד עם יחיד, תאגיד, מוסד או גורם ממשלתי העומדים בקשר כספי, מסחרי או עינייני עם המשרד/יחידת הסמך שבה מועסק העובד
ככל שיפורש סעיף זה כפשוטו משמע ממנו כי גם אם היה המבקש מבקש לעבוד במחלקת התברואה של עריית בית שמש , או לחלופין גם אם היה מבקש לעבוד כמנהל מחלקת חינוך בעירית חיפה – היתה מניעה לעשות כן. גם למשיבים עצמם ברור כי לא זו הדרך לפרשנות הסעיף ופרשנות זו מביאה לכדי אבסורד.
...
המשיבים טוענים בעיקרו של דבר כי גם אם תדחה טענתם בדבר סבירות ההחלטות, הרי שדרך המלך מורה על השבת הענין לשולחנם לדיון מחודש באשר אין מקום שבית הדין הוא שיפעיל שיקול הדעת הנדרש לשם כך.
לשם הכרעה במחלוקת האמורה מצאנו מקום, תחילה, לפרוש את התשתית המשפטית הרלבנטית שכן נוכח ביטול נספחים 4,6,11 מחד גיסא, וטענת המשיבים בסכומיהם החוזרת בעיקרו של דבר על הנטען שם, ראוי להעמיד דברים על דיוקם.
בכלל זה נקבע בהנחיית היועמ"ש (1.1711) בענין בחינת אורך תקופת צינון, אליה הפנו המשיבים עצמם כי אף עם מעבר לגוף ציבורי דורש תקופת צינון הרי:
אמנם נכון- יש מקום לאבחן בין מי שבפועל פרש מעבודתו במדינה לבין מי שמבקש לצאת לחל"ת ויחסי העבודה נמשכים ויתכן גם, כי למרות הצפי שיסתיימו – הרי בסופו של דבר לא תצלח משימתו כראש מנהל ואז יבקש לחזור לעבודתו בפועל במשרד.
העולה מן המקובץ
יש לקבל את הבקשה בכל הנוגע לסעד הראשון בה- ביטול ההחלטות בנספחים 4,6,11- שלכך כבר הסכימה המשיבה.
למען הפשטות, לוחות הזמנים שנקבעו בהודעה יהיו לוחות הזמנים גם בהתאם להחלטה זו והם ימנו מיום המצאת החלטה זו.
משמצאנו כי נפלו פגמים מהותיים בהפעלת שיקול הדעת, שהביאו להחלטות שהמשיבים עצמם ביטלו, ומשאלה הביאו לצורך בהליך- ישאו המשיבים 1-2 בהוצאות המבקש בסך 15,000 ₪.