דהיינו, איסור ההטעיה בחוק הגנת הצרכן אינו איסור תוצאתי, כי אם איסור היתנהגותי (ע"א 1977/97 יוסף ברזני נ' בזק החברה הישראלית לתקשורת בע"מ, פ"ד נה(4) 584, 618 (2001)).
במונח "זכות ביטול" ב"עיסקאות רגילות" הכוונה למספר רב של עיסקאות שאין בהן כל ייחוד, שניתן לבטלן למשך זמן קצר על פי תיקון לחוק הגנת הצרכן בשנת 2005, שהפך לאופרטיבי בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), התשע"א-2010 (עמ' 122-123).
כן קובע סעיף 14ג(ה), כי:
"השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע עיסקאות של מכר מרחוק, שאינן מנויות בסעיף קטן (ד), שהוראות סעיף זה, כולן או חלקן, לא יחולו עליהן".
הינה כי כן, סעיף 14ג(ג) לחוק, אשר החריג הוראותיו על עיסקאות מכר מסוימות מרחוק, כפי שהן מנויות בסעיף, אינו מתנה ביטול עסקת מכר מרחוק באי שימוש במוצר, כפי שציינה בעניינינו המערערת באתר האנטרנט שלה.
...
אשר על כן, אני סבורה כי הממונה שקל את השיקולים הנדרשים, פעל במקצועיות, ואיני מוצאת להחליף את שיקול דעתו ולקבוע כי עמדת המשיבה לוקה בחוסר סבירות המצדיקה התערבות בית המשפט, אפילו בבחינה רחבה מבחינת הסבירות הרגילה הנוהגת בערר מנהלי אחר.
אני מקבלת גם את טענת המשיבה לפיה שאלת תום הלב אינה רלבנטית, שכן ההחלטה נעשית על יסוד המסד העובדתי, ואין מקום לבחינת היסוד הנפשי בהקשר זה.
בשולי הדברים אציין, כי לא מצאתי ממש בטענת המערערת לנזק או לחסר ראייתי.
סוף דבר
מכל הנימוקים שלעיל, לא מצאתי כי יש מקום להתערב בהחלטת הממונה ואני מורה על דחיית הערעור.