נתבעת 2 טענה כי כחברת תעופה תורכית הייתה הוראה זו מחייבת לגביה ואף נאלצה היא להשיב לתורכיה טיסה, על כל נוסעיה, שכבר הייתה בדרכה מתורכיה לישראל ובשלבים אחרונים לפני נחיתה בנתב"ג. בעקבות האסור האמור, טענה נתבעת 2, לא היתקיימו טיסות בין ישראל לתורכיה בין התאריכים 22.7.14 ועד 27.7.14 ובין היתר לא הייתה כל אפשרות מצידה של נתבעת 2 להפעיל את טיסת התובעים מנתב"ג לאיסטנבול ביום 25.7.14 וזו בוטלה.
בעדותו בבית המשפט ציין תובע 2, אמיל אופיר, את הדברים הבאים:
"אני ואישתי ובתנו שהיא סובלת מנכות הזמנו ו שילמנו ב-18.1.14 לנתבעת 1 קשרי תעופה בע"מ עבור טיסה שיוצאת מת"א לקופנהגן דרך איסטנבול וחזרה, תשלום בסך של 5,471 ₪. הטיסות היו למועדים כדלקמן: יציאה מהארץ משדה התעופה נתב"ג ביום 25.7.14 בשעה 07:20, וחזרה מקופנהגן לאחר שבועיים לישראל, גם דרך תורכיה. מטרת הטיסה שלנו היתה להגיע להפלגת נופש כנופש משפחתי למשך שבוע ימים שאנו הזמנו באופן נפרד מחברה אחרת שלא קשורה לתיק זה. חשוב לציין, שמדובר בשיא העונה, אם היינו מפסידים את ההפלגה היינו סובלים הפסד מאוד רציני. ההפלגה היתה בין התאריכים 26.7.14 למשך שבוע ימים. בערב הטיסה, ב-24.7.14, הטיסה שהזמנו ליום 25.7.14 שעה 07:20 נעלמה מלוח הטיסות זאת שעה שבדקתי את לוח הטיסות כדי לוודא שהכל בסדר. למרות זאת, חברת התעופה רשמה אותנו לטיסה, עשתה לנו צ'ק אין. כשאני אומרת חברת התעופה, כוונתי לנתבעת 2, שהיא פגסוס איירליינס חברת תעופה. את זה כמובן ראיתי ביום 24.7.14 בשעות הערב. ראיתי את זה באנטרנט כשבדקתי את הטיסה ואת מועדי היציאה. גם היתה הזמנת טיסת המשך וצ'ק אין מטורקיה לקופנהגן שעשתה הנתבעת 2. גם את זה ראיתי בערב הטיסה ב-24.7.14. מיד ניסיתי להיתקשר לסוכנות הנסיעות שאצלה קנינו את הטיסה, דהיינו לנתבעת 1, כי לא ראיתי את הטיסה מופיעה בלוח הטיסות של שדה התעופה. מרכז המידע שלהם ניסגר בשעה 19:00, וזה היה כבר אחרי 19:00,ולכן איש לא ענה לי. שלחתי פקסים, שלחתי מיילים לנתבעת 1, המייל נקרא באותו לילה לפחות ע"י שלושה אנשים מנתבעת 1, ששמותיהם: דימה דינקובסקי, שירן יצחק וניר מזור, כולם קראו את המייל ב-23:30 באותו ערב. איש מהם לא היתקשר אליי ולא יצר איתי קשר. באין מענה מסוכנות הנסיעות, הנתבעת 1, מיד התקשרתי לטורקיה, לחברת התעופה פגסוס, בשתי שיחות בינלאומיות, את שתיהן הקלטתי, ובשיחות האלה נאמר לי במפורש פעמיים שהטיסה תתקיים במועדה. אני משמיע את ההקלטה (ההקלטה נימצאת במכשיר הטלפון הנייד של התובע, והוא משמיע את ההקלטה)." נרשמה - הערת ביהמ"ש לעניין ההקלטה:
"השיחה עם פגסוס היתה בלילה של ה-24.7.14 בשעה 21:15. בשיחת טלפון זו מודיעה חברת פגסוס כי הטיסה תצא לדרכה כפי שהוזמנה, אף שהיא לא רשומה ברשום שמופיע באנטרנט. בהשמעת ההקלטה נשמע בבירור שהתובע שואל את נציגת חברת התעופה פגסוס אם תצא טיסה מישראל ביום 25.7.14, כפי שתוכנן, וזאת לאור העובדה שהטיסה הזו לא מופיעה בלוח הטיסות, ותשובתה הברורה של נציגת הנתבעת הנה, שהטיסה תצא בדיוק כפי שנקבע, כלומר ביום 25.7.14 בשעה 07:20, ומודיעה לו שלא ידאג כי הטיסה תצא במועד כפי שנקבע.".
הוסיף התובע וציין בעדותו:
"למען הבטחון, התקשרתי שנית הן לנתב"ג והן לחברה בטורקיה, היא נתבעת 2, פעם נוספת, והתשובות היו אותן תשובות. נתב"ג הודיעו שאין טיסה, ונתבעת 2 הודיעה שיש טיסה. בערך בשעה 22:00 אני מוצא את עצמי במצב שאני לא יודע אם יש או אין טיסה. אני רק יודע שאני עלול להפסיד, אנו המשפחה, את הפלגת הנופש וזה הרבה הרבה מאוד כסף. אז הייתי צריך לקבל החלטה מה לעשות הלאה כדי שלא יגרם לי נזק גדול יותר ממה שמצופה. בשעה 23:00 הצלחתי להזמין טיסה בחברה סדירה אירופית, שטסה לאותו היעד, זו היתה חברת טרנסאיירו. הצלחנו לטוס. הגענו אכן לקופנהגן ולא הפסדנו את ההפלגה של יום 26.7.14. טסנו ביום 25.7.14, הטיסה נדחתה לשעות הצהריים, אך בסוף בשעה 13:00 בערך טסנו עם חברה זו ליעד בקופנהגן ולא הפסדנו את ההפלגה של יום 26.7.14. קנינו מחברת טרנסאיירו כרטיסים לשלושתנו הלוך ושוב, ושילמנו סך של 12,532 ₪. לפני שטסנו שלחתי שוב לקשרי תעופה פקס עם הודעה על כך שנאלצנו לקנות טיסה אחרת, היות ולא היה שום מענה מהם, הודענו להם שרכשנו טיסה אחרת, וכתבנו שאנו נבקש החזר עבור הטיסה שבוטלה על ידם וע"י הנתבעת 2, ופצוי לפי החוק. אני מבקש לציין, שקיבלנו בסופו של דבר את הסך של 5,471 ₪ שזה הסכום המקורי ששילמנו לנתבעת 1 עבור הטיסות. את הסכום קיבלנו מנתבעת 1, ואני לא יודע אם נתבעת 2 היא זו שהעבירה לנתבעת 1 את הסכום האמור ושנתבעת 1 העבירה אלינו. אני דורש מהנתבעים את ההפרש בין הסכום ששילמנו במקור לנתבעות עבור הטיסות בסך של 5,471 ₪ לבין הסך ששילמנו לחברת איירופלוט בסך של 12,532 ₪, דהיינו הפרש בסך של 7,061 ₪. כמו כן, אנו תובעים מחיר לילה בבית מלון בקופנהגן. אנו תובעים גם מחיר לילה בבית מלון בקופנהגן בסך של 859 ₪. אנו היינו אמורים ללון במלון ושילמנו מראש סכום זה עבור שהותנו במלון מיום 25.7.14 עד ליום 26.7.14. נכון שיצאנו לטיסה עם אירופלוט ביום 25.7.14, והגענו לקופנהגן יום למחרת ולא באותו יום, כי טסנו בטיסת אירופלוט שהיא חברה רוסית, ויצאנו בטיסה רק בשעות אחה"צ של יום 25.7.14, הגענו לשדה התעופה במוסקבה היינו צריכים לחכות לטיסת המשך, והגענו לפנות בוקר של ה-26.7.14 לקופנהגן, לכן הפסדנו את המחיר ששילמנו למלון. אנו גם תובעים פיצוי בסך של 6,120 ₪ לפי חוק שירותי התעופה 2012 בשל טיסה מבוטלת למרחק בין 2,000 ל-2,400 ק"מ כשהמרחק שלנו היה בתחום של המרחקים האמורים, היינו שלושה אנשים, ולכן מגיע לנו 2,040 ₪ לשלושה אנשים, דהיינו 2,040 X 3 = 6,120 ₪. המרחק בין ישראל לקופנהגן זה בסביבות 3,000 ק"מ. סה"כ מבקשים לפסוק את סכום התביעה בסך של 19,511 ₪ בצרוף ריבית, הפרישי הצמדה והוצאות."
עד מטעם נתבעת 2, אבי ברוך, ציין את הדברים הבאים:
"אני מנהל המכירות של נתבעת 2. אני חושב שיש נסוי לניצול ציני של מצב מאוד לא פשוט שהיה באותם ימים. הימים הם ימי מילחמה, צוק איתן. חברות התעופה בהתאם ל בקשת רשות שדות התעופה הישראלית במשרד התחבורה, חברות התעופה הזרות המשיכו לטוס בזמן מלחמת צוק איתן למרות הטילים, למרות שסיבלו מאיחורים רבים בפעילות השוטפת עקב סגירת המרחב האוירי לפרקים, והיו להם הוצאות תפעוליות מאוד גדולות בגלל זה. אבל ע"מ לא לתת לצד שכנגד את הסיפוק בכך שהוא הצליח להטיל מצור על ישראל, ביקשו מחברות התעופה הזרות להמשיך להגיע לפה, וכך עשינו. עקב נפילת טיל ביהוד ב-22.7.14 מינהל התעופה האמריקאי הורה לכל חברות התעופה האמריקאיות להפסיק לטוס לישראל ל-24 שעות. בעקבותיהם מינהל התעופה האירופאית נתן המלצה לא לטוס, ולכן כמה חברות אירופאיות כן הגיעו, ומינהל התעופה הטורקית נתן איסור בדומה למינהל התעופה האמריקאי, איסור מוחלט על טיסה, ללא שיקול דעת, הן לישראל והן ממנה של טיסות נתבעת 2. גם מטוס שהיה באותו זמן בנחיתה של נתבעת 2, אולץ לחזור לאיסטנבול, ב-22.7.14. מאותו יום האיסור הזה התחדש כל פעם ל-24 שעות. זאת שוב בהתאם לבקשת ממשלת ישראל שאמרה שהיא נוקטת צעדים ותהליכים ע"מ למגן עוד יותר את שדה התעופה. בסופו של יום, האיסור הוסר ב-26.7.14. לגבי המקרה של התובע הוא היה צריך לטוס ב-25.7.14, ומאחר והאיסור לטוס התחדש כל פעם ל-24 שעות, אנו קיבלנו את הידיעות האם ניתן לטוס או לא, במהלך הלילה ולפעמים לפנות בוקר. הימים הם ימים של בלבול ואי ידיעה, כאשר חוק שירותי התעופה נחקק וכוונתו היא לימים של שגרה, הכוונה בחוק זה לימים של שגרה שכאשר החברה משיקוליה היא לבטל טיסות או דוחה טיסות בגלל תקלות טכניות וכיוצ"ב, אבל לא מדובר בחוק זה על מקרה של נסיבות מעבר לשליטת החברה בזמנים כאלה, שזו תקופת מילחמה. זה מעבר לצוק איתן, זו החלטה שמעבר למבצע צוק איתן שכן בתקופת התחלת מלחמת צוק איתן הנתבעת 2 קיימה את הטיסות, וגם אחרי האיסור היא קיימה. הנסיבות מעבר לשליטה, זו הוראה של מינהל התעופה האזרחי הטורקי ביחד עם מינהל התעופה האמריקאי ובוטלו הטיסות בהתאם להורה זו. התובע אמר שהסמכות בעיניו היא מינהל התעופה האזרחי הישראלי, שהוא באמת הסמכות העליונה לחברות ישראליות, ולא לחברות הזרות. שכן לגבי החברות הזרות הסמכות היא לאותה מדינה שחברת התעופה שייכת לה. במקרה הנוכחי נתבעת 2 היא חברת תעופה טורקית אשר כפופה למינהל התעופה הטורקי וההוראה היתה של מינהל התעופה הטורקי. בגלל שהנסיבות לא היו ברורות, וגם חוסר העידכון לא גרם לתובע נזק כי הוא ביוזמתו הלך וחיפש ומצא טיסה אחרת - הרי שאין שום מקום להיעתר לתביעה. התובע ומשפחתו לא נפגעו בדבר. הוחזר להם הסך שהם שילמו עבור הטיסות בסך של 5,471 ₪. התובע נגע בעיניין שמבחינתו הוא מאוד צודק, הוא אומר שהיינו צריכים לדאוג לו לחלופה. אני טוען, שאלו לא זמנים רגילים. אנו לא יודעים מי יטוס. האם יטוסו. האם יהיו טיסות. הרבה מאוד חברות תעופה ביטלו טיסות. הרבה מאוד חברות תעופה לא ידעו אם הם יטוסו או לא, כך שהדבר הנכונה היא דרך ההשבה, וזה נעשה ללא עיכוב וללא שום בעיה. הושב לו הסכום שהוא שילם עבור כרטיסי הטיסה. אם זה לא נסיבות מעבר לשליטה, אינני יודע מה זה נסיבות מעבר לשליטה.
...
שוכנעתי, לאחר שבחנתי את חומר הראיות שהוצג בפני כי ביטול טיסת התובעים לא היה בשליטת הנתבעות 1 ו – 2, ולא היה בידן לנקוט באמצעים כלשהם למניעת ביטול טיסה זו, כטיסות אחרות נוספות בהתאם.
טענת התובעים לפיה הנתבעות לא עשו כל שביכולתן כדי למצוא להם טיסה חלופית לזו שבוטלה דינה להדחות וכך אני מורה.
לסיכום, תביעת התובעים – נדחית.