מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אישור העדר חובות עיריית תל אביב-יפו

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 25777-07-18 רומי נ' עריית תל אביב יפו לפני: כבוד השופטת מיכל אגמון-גונן העותר: רז רומי ע"י ב"כ עו"ד רפאל איתן המשיבה: עריית תל אביב יפו ע"י ב"כ עו"ד ציפי ליפשיץ פסק דין
לפני עתירה לביטול הליכי גבייה מינהליים שהוטלו על העותר, מר רז רומי (להלן: העותר או מר רומי), ומניעת הליכים נוספים, לרבות מכירת דירתו, בגין חובות למשיבה, עריית תל אביב (להלן: עריית תל אביב או הערייה).
בעקבות זאת הגיש מר רומי שנית תובענה לביטול מישכון, הפעם לבית משפט השלום בתל אביב (ה"פ 67780-11-17), גם תובענה זו נמחקה ביום 8.5.18, בהיעדר השגה ובהיעדר פרטים שעל הגשתם עמד עוד בית המשפט המחוזי עת דחה את התובענה הראשונה.
המחלוקת בין הצדדים אינה מתייחס לעצם קיומו של החוב המקורי, אלא, מדובר במחלוקת בעיניין משמעות הפקדת השיק בגין החוב המקורי בשנת 2006, וקבלת אישור העידר חובות מהעירייה לאחר הפקדתו.
...
דין טענתו להידחות גם בהיבט המנהלי.
בחינת המקרה שלפניי לאור המבחנים שנקבעו בפסיקה, מובילה למסקנה כי לא מתקיים בענייננו שיהוי סובייקטיבי.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים לפני כבוד השופטת רחל ברקאי 23.1.18 עת"מ 45853-09-17 רפפורט(כונס נכסים) ואח' נ' עריית תל אביב יפו העותרים 1.יוסי רפפורט (כונס נכסים) 2.יוסף גבריאל ע"י עו"ד יוסי רפפורט המשיבה עריית תל אביב יפו ע"י ב"כ עו"ד מירי רז יוקל פסק דין
כמו כן, טענה לחוסר תום לב מצד העותרים והעלמת עובדות, בהנתן היתנהלות העותר 2 אשר פנה לעירייה בעיניין עסקת המכר שביצע אל מול עמותת רננה, רק בחלוף 4 שנים מיום ביצוע העסקה, ובהתאם פנה לקבלת אישורים על העידר חובות רק 6 שנים נוספות לאחר ביצוע העסקה.
...
לאור כל האמור לעיל, נחה דעתי כי העירייה רשאית לעכב מתן התעודה כנגד סילוק החוב הנטען.
סוף דבר העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 51396-10-19 קרסנובורסקי נ' עירית תל-אביב-יפו לפני כבוד השופטת עמיתה יהודית שטופמן העותר: רונן קרסנובורסקי ע"י ב"כ עו"ד אריק כהן המשיב: מנהל הארנונה בעריית תל-אביב-יפו ע"י ב"כ עו"ד שירה הרניב פסק דין
לדעת העותר, משמונה כונס נכסים למכירת הדירה, ולא שנוי במחלוקת כי שילם לעירייה סכום של כ-11,000 ₪, ובנוסף קיבל ממנה אישור על העדר חובות, אין לשוב עוד בתביעת חוב לעותר עצמו.
...
מכך, מתחייבת המסקנה כי יש ליתן למבקש אפשרות להגיש את העתירה, גם אם הוגשה באיחור ניכר.
בבר"ם 867/06 רע"א 3502/06, מנהלת הארנונה בחיפה נ' דור אנרגיה (1988) בע"מ (פורסם בנבו) (להלן: "עניין דור אנרגיה") נקבע מפי כב' השופט י' דנציגר: "יחד עם זאת וביחוד לאור חובת ההגינות המוטלת על הרשות המקומית בהיותה רשות ציבורית, נראה לי כי הסעיפים האמורים אינם יכולים ליתן לרשות המקומית, הכשר לנהוג תוך עצימת עיניים מוחלטת, תוך התעלמות מנתונים הזועקים כי עליה לבדוק באופן אקטיבי בעצמה, האם חל שינוי בבעלות או בהחזקה בנכס מסוים. יתכנו מקרים מסוימים, שבהם תוחזק הרשות המקומית כמי שמעלה את תפקידה כנאמן הציבור, קרי התרשלה בבדיקה באשר למצב הבעלות או ההחזקה של נכס מסוים שבשטחה" (שם, בעמ' 14).
ולא אוסיף דבר בעניין זה. סוף דבר – כמפורט בפסק הדין, אני מקבלת את העתירה ומורה על ביטול דרישת התשלום, כנגד העותר, בגין חוב הארנונה נשוא עתירה זו. אין צו להוצאות וכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עם השנים ניכרת גישה לפיה בית המשפט לא יירתע לתת צו הצהרתי מקום שהוא עומד בפני עצמו (ע"א 279/82 פרידברג נ' עריית תל-אביב יפו, פ"ד לט(2) 502 (1985) (להלן: "עניין פרידברג)).
הפסיקה מתירה איפוא הגשת תביעה שמטרתה חסימת תביעה עתידית או הליכי גבייה מינהליים (לדוגמא- פסק דין הצהרתי לפיו התובע פטור מערבותו לחוב עקרי; פסק דין הצרתי לפיו התובע אינו חתום על שטר; פסק דין הצהרתי לפיו התובע קיים אחרי הוראות ההסכם או שהוא פרע חוב; פסק דין הצהרתי על העידר חובות ארנונה (ראו דיון מקיף בסוגיה זו במאמרים של שרון חנס ויששכר רוזן-צבי "תביעה ביוזמת הנתבע" עיוני משפט מ' 173 (2017))).
...
בכתב התביעה נטען כי מדובר בחוב שמקורו בגזר דין שניתן בשנת 2004, בו נקבע כי התובעת תשלם קנס בסך 1,400,000 ₪, וכי סכום החוב על-פי דרישה שקיבלה התובעת עובר להגשת כתב התביעה מגיע כדי 5,675,271 ₪.
לרוב תביעה לסעד כספי היא תביעה ברורה; היא מיועדת לתבוע סכום באופן כך שהתובע דורש, כי בסופו של הליך הנתבע ישלם לו סכום כסף.
למסקנה זו אני מגיע בנוסף לאור העבודה, כי תביעה מן הסוג שהגישה התובעת היא תביעה שהתובע אינו יכול לשלוט על סכום התביעה שבה.
בקשת הנתבעת נדחית אפוא.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי בשל העובדה שהעירייה סירבה להנפיק לעותרים אישור על העדר חובות, עריית תל אביב הגישה נגדם תביעה לפינוי מהנכס במסגרת ת"א 36342-06-19 בבימ"ש השלום בתל אביב – יפו.
...
אין בידי לקבל טענות אלה של העותרים שעומדות במרכז העתירה שלפני.
לאור התוצאה אליה הגעתי, לפיה לא היה מקום לסגור את תיק ההוצל"פ בעטיו של פסה"ד שניתן בת"א 4959/02, הרי שדין טענת העותרים בנוגע לגבייה שלא כדין בסך 26,000 ₪ להידחות.
לסיכום: לאור האמור לעיל, נדחית העתירה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו