בקשה לאישור הסדר פשרה בתובענה ייצוגית שבכותרת שעניינה בטענה, כי בזק החברה הישראלית לתקשורת בע"מ (להלן: "בזק"), לא עמדה בחובות המוטלות עליה לפי סעיף 13 ד 1 לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981 (להלן: "חוק הגנת הצרכן") בקשר עם מתן זכויים בגין חיובי יתר.
אישור בית המשפט ופסק הדין יהווה מעשה בית דין כלפי המבקשות וכלפי כל חברי קבוצת התובעים הנכללים בקבוצת "העברת חיוב" או בקבוצת "לקוחות זכוי חסר".
המלצה לעניין גמול ושכר טירחה: הצדדים הסכימו כי בזק תישא בתשלום גמול למבקשות בסך כולל של 10,000 ₪ ובשכר טירחת ב"כ המבקשות בסך 60,000 ₪ בתוספת מע"מ.
עמדה מטעם היועץ המשפטי לממשלה להסדר הפשרה
כאמור לעיל, ביום 17.8.16 הוגשה מטעם היועמ"ש עמדה ביחס להסדר הפשרה, ואלו הערותיה:
הגדרת חברי הקבוצה "לקוחות זכוי חסר" – הסדר הפשרה יוצר מעשה בית דין כנגד חברי הקבוצה אשר לטענתם קיבלו זכוי "בחסר" והדורשים זכוי נוסף על זה שקבלו, ביחס לסכום הבסיסי אשר לטענתם נגבה ביתר, זאת ללא קשר לעילת התביעה ולפיצויים הקבועים מכוח חוק הגנת הצרכן או מההוראות המחייבות בהחזר ריבית והצמדה.
...
התוצאה היא שעל פי תחשיב זה סכום הנזק של לקוחות החזר חסר עומד על סך של 143,000 ₪.
מקובלת עלי טענת הצדדים כי לאור "הסיכונים והסיכויים שבהמשך ניהול התובענה הייצוגית אל מול יתרונותיו וחסרונותיו של הסדר הפשרה" (סעיף 19(ג)(2)(ה) לחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו-2006), אין מקום למינוי בודק שיעכב את בירור התובענה שלא לצורך, וספק רב אם ישפיע על ההסדר המוצע או על התוצאה הסופית ביחס לתובענה זו, בשים לב כי הבקשה כלל לא אושרה ואף אם תאושר, יהיה קושי ממשי לאתר את חברי הקבוצה.
סבורני כי הסכומים המוצעים הולמים בשים לב להשקעה שנדרשה מבא כוח המבקשות בהכנת בקשות האישור ובניהול ההליך, ולתועלת שצמחה לקבוצה.