(בבקשה לאישור תובענה ייצוגית)
רקע
עניינה של הבקשה לאשר את התובענה שבכותרת כייצוגית (להלן: "בקשת האישור") הוא בשתי טענות עיקריות:
המשיבה, חברה העוסקת בתחום החכרת כלי רכב (ליסינג), אינה משיבה ללקוחותיה את החלק היחסי של התשלום הראשון שהיא גובה מהם בעת ההיתקשרות עימם בעסקת הליסינג, בעת שהם בוחרים לבטל אותה לפני תום תקופת השכירות.
מאידך גיסא, אין לקבוע מידת הוכחה קלה מדי, שכן יש להגן באופן מידתי גם על זכויות הנתבעים החשופים לסיכון כלכלי גבוה, ועלולים להסכים בשל כך להסכם פשרה גם בתביעה שאין בה ממש [ר' עע"מ 980/08 מנירב נ' מדינת ישראל – משרד האוצר (6.9.11); רע"א 2128/09 הפניקס חברה לביטוח בע"מ נ' עמוסי (5.7.12)].
התקן דלק אוניברסאלי – התקנה חד פעמית, שלאחריה ניתן יהיה לרכוש דלק בהנחה בתחנות דלק של חברות דלק מסוימות.
למעלה מן הצורך אציין בקצרה כי דין הטענה להדחות גם לגופה, ובהקשר זה אפנה לעניין פסיפיק בו נדחתה הטענה לעשיית עושר:
"בעניינינו לא הוכח כי המשיבה קיבלה מהמבקשים דבר שלא על פי זכות שבדין. המבקשים הסכימו בהתאם לאמור בהסכמים לשאת בתשלום אגרת הרשוי במקום המשיבה, בכל מועד תשלום שיחול בתקופת השכירות, כך שאין מקום לקבלת הטענה שהמשיבה קיבלה מהם דבר שלא מכוח זכות שבדין. בנוסף, לא ניתן לתבוע השבה כאשר טובת ההנאה הנטענת הנה מכוח הסכם תקף ובהקשר זה אפנה לע"א 3179/19 נאש רמות בע"מ נ' מדינת ישראל-משרד הבינוי והשיכון, פסקה 43 [פורסם בנבו] (3.10.21) שם נאמר, בין היתר, כך:
...
בעניין זה אני מקבל את הֶסבּרה בעדות לפיו:
"יש לי רכב אחד לצורך עבודה שעליו אני עושה את כל הקילומטראז' העודף ועוד רכב אחד משפחתי (הוא הרכב מושא הדיון – י.ק.)" (עמ' 17 ש' 24-27).
סיכום
בקשת האישור נדחית ויחד איתה נדחית גם תביעתה האישית של המבקשת.
בהתחשב בליקוי במיקום ההוראה בדבר אי השבת התשלום הראשון בהסכם השכירות, תשלם המבקשת למשיבה הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל מופחת של 10,000 ₪.