ביום 31.10.2022 הגישו החברות יחד עם בעלי המניות שלהן (להלן: "המבקשים") בקשה למתן צו הקפאת הליכים לפי סעיפים 319ג ו- 319ח וסעיף 321 לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק"), ועתרו כי הצוו יחול גם על בעלי המניות.
נטען כי יש בהליך של עיכוב הליכים כדי לשמור על המשכיות פעילות החברה מס' 1, ועל שמירה על נכסיה, במיוחד רשימת לקוחותיה בארץ ובחו"ל.
ביום 15.11.2022 ניתנו צוי עיכוב הליכים בעיניינם של המבקשים למשך 90 ימים תוך אישור הסכמות שגובשו בין החברות, בעלי המניות והנושים המובטחים, בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ ובנק דיסקונט לישראל בע"מ (להלן: "הנושים המובטחים").
נטען, כי הצעת ההסדר המשופרת כללה תשלום סך של 4.2 מיליון ₪ מבעלי המניות בחלקים שוים תוך 60 חודשים בתשלומים שתחילתם 6 חודשים מיום אישור ההסדר, וכן שתוף פעולה עם הליכי התביעה שמנהלות החברות נגד צדדים שלישיים, וזאת תוך הותרת 20% מתוך תקבולי התביעה לבעלי המניות והיתר ישולם לקופת הנשייה ויחולק בהתאם להוראות הדין.
נטען, כי אצל הנאמן התקבלו 9 עמדות מטעם נושים האוחזים בערבויות אישיות, מהן 7 עמדות בעד ההסדר כאשר ערך נשיית נושים אלה עומד על 93%, ומנגד התקבלו 2 עמדות מיתנגדות האחת מטעם בנק מזרחי טפחות בע"מ והשנייה מטעם כרטיסי אשראי לישראל בע"מ. על כן נטען, כי הצעת ההסדר עברה באספת הנושים האוחזים בערבויות אישיות של בעלי המניות ברוב מניין (7 בעד ו-2 נגד) וברוב ערך (93%).
בפסק דין שניתן על ידי בתיק פר"ק (נצ') 39170-02-18 צפתמן ארנון בע"מ נ' כונס הנכסים הרישמי (20.6.2018) ציינתי, כי "המקרים החריגים שבהם יתערב בית המשפט בשקול דעת הנושים ולא יאשר הסדר נושים שקבל את הסכמת הרוב (מספרית ומהותית) הם, כאשר בית המשפט מגיע למסקנה כי ההסדר מקפח את המיעוט המתנגד, או כאשר ההסדר כולל מתן הפטר לבעלי השליטה על אף שניהלו את החברה במירמה ובחוסר תום לב, או כאשר ההסדר מקנה הפטר לבעלי השליטה מערבותם האישית, מבלי שניתנה על ידם תרומה הולמת כנגד אותו הפטר. מקרה נוסף שבית המשפט ייטה לא לאשר הסדר שקבל את הסכמת הרוב, הוא כאשר מוכח בפניו כי ההסדר מקנה לנושים או לסוג מסוים של נושים דיבידנד בשיעור נמוך משעור הדיבידנד שהיו מקבלים בחלופת הפרוק". עוד צייתי באותו פסק דין, כי רשימת המקרים שבהם יתערב בית המשפט בהסדר שקבל את הסכמת הרוב, מהותית ומספרית, אינה רשימה סגורה ויש לבחון כל מקרה לגופו ועל רקע נסיבותיו.
...
בפסק דין שניתן על ידי בתיק פר"ק (נצ') 39170-02-18 צפתמן ארנון בע"מ נ' כונס הנכסים הרשמי (20.6.2018) ציינתי, כי "המקרים החריגים שבהם יתערב בית המשפט בשיקול דעת הנושים ולא יאשר הסדר נושים שקיבל את הסכמת הרוב (מספרית ומהותית) הם, כאשר בית המשפט מגיע למסקנה כי ההסדר מקפח את המיעוט המתנגד, או כאשר ההסדר כולל מתן הפטר לבעלי השליטה על אף שניהלו את החברה במרמה ובחוסר תום לב, או כאשר ההסדר מקנה הפטר לבעלי השליטה מערבותם האישית, מבלי שניתנה על ידם תרומה הולמת כנגד אותו הפטר. מקרה נוסף שבית המשפט ייטה לא לאשר הסדר שקיבל את הסכמת הרוב, הוא כאשר מוכח בפניו כי ההסדר מקנה לנושים או לסוג מסוים של נושים דיבידנד בשיעור נמוך משיעור הדיבידנד שהיו מקבלים בחלופת הפירוק". עוד צייתי באותו פסק דין, כי רשימת המקרים שבהם יתערב בית המשפט בהסדר שקיבל את הסכמת הרוב, מהותית ומספרית, אינה רשימה סגורה ויש לבחון כל מקרה לגופו ועל רקע נסיבותיו.
יוצא אפוא, כי לא הוגשה כל התנגדות לאישור הצעת הסדר החוב בעניינם של בעלי המניות.
סוף דבר-
אני מאשר את ההסדר בעניינם של בעלי המניות שצורף לבקשה לאישור הסדר נושים.