לשם השלמת התמונה יצוין כי הנאשם 2 הורשע על פי הודאתו בעבירה של סיוע ללקיחת שוחד, ונדון במסגרת הסדר טיעון לעונש של חודשיים מאסר לנשיאה בדרך של עבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס בסך 12,000 ₪.
אסופת מסמכים הקשורים למצבו הרפואי והנפשי של בן הנאשמת (נ/2) – אישור מהמוסד לביטוח לאומי בעיניין קצבת שירותים מיוחדים, שיעור זכאות של 188%, מחודש ינואר 21'; אישור על קצבת נכות כללית לצמיתות בשיעור של 100% מחודש דצמבר 20'; מיסמך מטעם מוסד לביטוח לאומי – הערכת תלות בעיניינו של בן הנאשמת מחודש דצמבר 20'; סיכום ביקור במרכז לבריאות הנפש מחודש ינואר 19'; סיכום ביקור רופא ואבחנה למחלת קרוהן; הערכה תפקודית מטעם קופת החולים; סיכום ביקור במכון גסטרו בבית החולים אסף הרופא מחודש פברואר 18'.
הנאשם, קצין במשטרת התנועה, קיים מערכת יחסים "שוחדית" עם שני אזרחים (האחד מתווך השוחד והשני נותן השוחד), במסגרתה בהזדמנויות שונות השיב לנהגים שביצעו עבירות תנועה חמורות את רישיונות הנהיגה או הרכב וזאת בתמורה לטובות הנאה שקבל (סכום כסף לא גבוה ומוצרים שונים).
בעיניינה של עשור, קבע בית המשפט המחוזי מיתחם עונש הולם שבין 12 ל-30 חודשי מאסר בפועל לעבירת השוחד (ומתחם נוסף לעבירות נוספות), נתן דעתו לנסיבותיה האישיות ובכללן נסיבות חיים קשות, קשיים נפשיים והיותה מטפלת בבתה בת ה-8, ללא מקורות תמיכה שיכולים לסייע בטיפול בבת, והטיל על הנאשמת עונש של 12 חודשי מאסר בפועל.
...
סבורני כי בקביעת קנס משמעותי, תוך התחשבות במצבה הכלכלי של הנאשמת, יש כדי לתת ביטוי לשיקולי ההלימה וההרתעה, כמו גם לחלקה היחסי של הנאשמת בעבירות, ולמעמדה הבכיר בפרשה, לאור היותה עובדת הציבור.
באיזון בין השיקולים השונים, סבורני כי יש לגזור על הנאשמת עונש החורג ממתחם העונש ההולם עד לכדי הימנעות ממאסר של ממש, לצד מאסר מותנה וקנס כספי משמעותי.
סוף דבר
אשר על-כן, אני גוזר על הנאשמת את העונשים הבאים:
9 חודשי מאסר אשר יינשאו בדרך של עבודות שירות.