בירור בקשה זו מחייב הכרעה בשאלת עצם קיומה של סמכות לבית המשפט לעכב הליכים כלפי מי שמגיש בקשה להסדר חוב עם נושים, וככל שיש כזו סמכות – היקפה והשיקולים בשימוש בה.
הרקע לבקשה
בתיק זה מתבררת בקשת המבקשת לאישור הסדר חוב שלא במסגרת צו לפתיחת הליכים, וזאת לפי הוראות חלק י' בחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק").
עד לתחילת תוקפו של החוק, הוסדרה האפשרות להגעה להסדר נושים בסעיף 19א (א) בפקודה, אשר הורה כך:
חייב שחובותיו עולים על 34,963.07 שקלים חדשים רשאי לפנות בכל עת לבית המשפט, בבקשה לאשר הצעת פשרה או הסדר עם נושיו, אף אם לא הוגשה בקשת פשיטת רגל, או אם הוגשה – כל עוד לא ניתן נגדו צו כנוס.
וכך, אף לפי הפקודה, עמדה בפני חייב האפשרות לפנות לבית המשפט ולבקש לאשר הצעת הסדר עם נושיו, בלי שינקטו נגדו הליכי פשיטת רגל על כל ההגבלות הכרוכות בהן.
...
ולפיכך, למרות קבלת הטענה העקרונית בדבר הסמכות הנתונה לבית המשפט, לא ניתן להיעתר לבקשה.
ולסיכום:
אני מקבל את טענות המבקשת, הממונה ומנהלת ההסדר, וקובע שלבית המשפט סמכות להורות על עיכוב הליכי הוצאה לפועל המתנהלים כלפי המבקשת, נוכח הגשת בקשת להסדר חוב לפי חלק י' בחוק ולאחר מינוי מנהלת ההסדר והפקדת הכספים בקופת ההסדר כפי שנקבע.
ולמרות זאת, בהיעדר פירוט של סיכויי קבלת הצעת הסדר החוב והיעדר פירוט ההליכים שמבקשים לעכב, לא ניתן להיעתר לבקשה וזו – נדחית.