רקע עובדתי
ביום 21.5.2017 הגישה חברת קמן קפיטל בע"מ (להלן: "החברה") בקשה לכנוס אספות לשם אישור הסדר בין החברה לבין נושיה ובעלי מניותיה מכח סעיף 350 לחוק החברות, התשנ"ט-1999 (להלן: "חוק החברות").
וכך נרשמו הדברים:
"הגענו להסכמות בהמלצת בית המשפט כדלקמן: החברה תכיר בתביעת חוב של מר עצמון בסך 200,000 דולר. הסך הזה ישולם על ידי מר יואל [שמו הפרטי של יוגב- ח.ב.] תוך פרק זמן קצוב של חודש מאישור ההסדר או תוך 7 ימים מיום שבו תהיה הכרעה חלוטה בויכוח שבין מר שלומי שני לבין מר עצמון על איך יחולק אותו סך של 200,000 דולר. ההליך הזה יתנהל באופן הבא – תוך 14 יום מהיום, ככל ששלומי שני טוען שמגיע לו סך כלשהוא מתוך ה-200,000 דולר יגיש בקשה על כך לבעל התפקיד, למר עצמון תהיה זכות תגובה תוך 7 ימים ולאחר מכן יכריע בעל התפקיד בויכוח, וככל שאחד הצדדים ירצה לערער על כך תהיה לו זכות ערעור בהתאם לסדרי הדין. הסוגיה היחידה שלא הסכמנו לגביה היא מי נושא בשכ"ט בעל התפקיד." (ראו בעמ' 6 לפרוטוקול הדיון מיום 29.8.2017) (ההדגשה אינה במקור).
...
במאמר מוסגר אציין כי במסגרת פסק הדין בערעור הוספתי וקבעתי ביחס לסך של 100,000 דולר שהזכאות לו באותה עת היתה שנויה במחלוקת בין שני לבין עצמון, כי "אין כל סיבה שמי שאמור לפי הסדר הנושים לשלם גם את הסכום הנוסף של 100,000 דולר ימשיך להחזיק את הכסף בכיסו, ומשכך אני מורה כי הסכום שבמחלוקת יופקד בחשבון נאמנות משותף, כאשר הנאמן הראשון יהיה עו"ד אלי אקסלרוד והנאמן הנוסף יהיה עו"ד שימונה על ידי שלומי שני, על פי הודעה שימסור לבית המשפט בתוך 7 ימים." דא עקא, יוגב לא הפקיד את הסכום האמור בחשבון הנאמנות, כשם שלא שילם לעצמון את הסכום של 100,000 דולר, שכלל לא היתה מחלוקת על כך שהוא מגיע לעצמון ולא לשני.
בהקשר אחרון זה טען יוגב כי לא מדובר בפסק דין חלוט מאחר והוא ניתן בהעדר הגנה, אלא שטענה זו דינה להידחות משום שעד לרגע זה לא טרח שני לבקש את ביטולו של פסק הדין.
סוף דבר
סיכומו של דבר, יוגב ישלם לעצמון סך של 200,000 דולר.