מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אישום: חניה על מדרכה וחניה לצד תמרור אין עצירה

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע והליכים קודמים המערער הורשע, לאחר ניהול הוכחות, בעבירה של העמדת/החניית רכב במקום בו החניה אסורה עפ"י תמרור "אין עצירה" לפי ס' 6(א)(2) לחוק עזר לתל אביב יפו (העמדת רכב וחנייתו), התשמ"ד-1983.
על פי עובדות כתב האישום, המערער העמיד/החנה את רכבו ברחוב בן יהודה ליד מס' 164, בעיר תל אביב יפו, בשעה 20:04.
המערער מלין על מדיניות האכיפה של הערייה אשר מאפשרת חניה על מדרכה ברחובות פנימיים מצד אחד, ומנגד מבצעת אכיפה במקרים קלים, כגון דא, בהם התנועה דלילה, מבלי להבחין ביניהם.
ניתן היום, כ"ד אייר תשפ"א, 06 מאי 2021, בהיעדר הצדדים.
...
סבורני, כי המקרה הנוכחי אינו נופל בגדר אותם מקרים חריגים.
מקובלת עליי הגישה כי אכיפה לא מלאה אינה מהווה בהכרח טענת הגנה.
הערעור נדחה.

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 21.11.19 הורשע לאחר שמיעת ראיות בעבירה של העמדת/החנית רכב במקום בו החניה אסורה עפ''י תמרור אי עצירה בנגוד לס' 6(א)(2) לחוק עזר העמדת רכב וחנייתו; עבירת העמדת/החנית רכב על מדרכה ( בררת משפט אחת) בנגוד לסעיף 6(ד)(2א) לחוק עזר העמדת רכב וחנייתו, ועבירת העמדת/החנית רכב במקום חניה כאשר הרכב אינו שייך לסוגים שחנייתם במקום הותרה בנגוד לסעיף 6(ב)(1) לחוק עזר העמדת רכב וחנייתו.
המערער טוען כי פנה למשיבה בבקשה לקבל את כל החומרים הנוגעים לתכלית הצבת התמרור, הליך אישורו, בקשות בעלי העסקים להיתר חניה והנחיות האכיפה במקום, וכי העובדה כי המשיבה לא נענתה לבקשתו עומדת בנגוד להנחיה מס' 3.1 של פרקליט המדינה - אשר מתייחסת לעיון נאשם בחומר חקירה לאחר הגשת כתב אישום נגדו, וכן היתנהלותה פוגעת בחתירה לחקר האמת.
מהתמונות שצולמו על ידי הפקח ניתן לראות כי מדובר במדרכה- המקום מוגדר על ידי עמודונים משני הצדדים ונראה שנועד לצורך כניסה לחניה, ולא לחניה במקום.
...
לסיכום המישור המינהלי טוענת המשיבה כי טענות המערער הן בגדר השערות, אינן נתמכות ואינן מבוססות על ראיות ומסמכים כמתבקש ממי שמוטל עליו נטל ההוכחה להפריך חזקת התקינות של הרשות ועל כן החזקה לא נסתרה.
בית המשפט מצא את עדותו כמהימנה ובהירה.
סבורני, כי המקרה הנוכחי אינו נופל בגדר אותם מקרים חריגים.

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2021 בעניינים מקומיים תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אישום ראשון: עקרי טענות הצדדים: ביום 28/10/2020 העיד הפקח מר **** רקוביץ (להלן: ''הפקח'').
עוד העיד הפקח, כי היו חניונים סמוכים למקום נשוא העבירה-חניון הבימה, חניון ברחוב מרמורק פינת ביל''ו וברחוב חיים לסקוב, אך הנאשם בכל זאת בחר לחנות את רכבו במקום בו יש תמרור אין עצירה ואין חניה.
הנאשם יכול היה לחנות על המדרכה, וכפי שמציין העד ''ממול יש מקומות חניה לנכים'' (שורה 19 עמוד 10 בפרוטוקול הדיון).
בנוסף לכך, לדעתו לא רואים תמרור ולא רואים כתובת, רק את רכבו חונה ליד אבני השפה בצבע אפור, כאשר מטרים בודדים לפני הרכב מסומנת שפת המדרכה בצבע צהוב-אדום.
אשר על כן, אני מרשיעה את הנאשם במיוחס לו בשני כתבי האישום, בעבירות לפי סעיף 6(א)(2) לחוק עזר לתל אביב יפו (העמדת רכב וחנייתו), התשמ''ד 1983.
...
אני מקבלת את עדותו של הפקח, לפיה היו לרשות הנאשם מספר אפשרויות חניה בחניונים סמוכים למקום בו העמיד את רכבו, כמו גם מקומות ייעודים ברחוב לחנייה של נכים, אשר לא נסתרה.
אינני מקבלת את עמדתו של הנאשם בדבר כמות הנתיבים כהצדקה להעמדת הרכב במקום בו חנה.
אשר על כן, אני מרשיעה את הנאשם במיוחס לו בשני כתבי האישום, בעבירות לפי סעיף 6(א)(2) לחוק עזר לתל אביב יפו (העמדת רכב וחנייתו), התשמ''ד 1983.

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2021 בעניינים מקומיים רמת גן נפסק כדקלמן:

כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו חנייה במקום המיועד לטעינה ופריקה בנגוד לסעיף 5(א) לחוק העזר לרמת גן (העמדת רכב וחנייתו) התש"ם 1980.
( אין מחלוקת שמדובר בתמרור 433 שמתחתיו תמרור 432 המגדיר שעות תקוף לתמרור ומתיר פריקה וטעינה) באמצעות העד הוגש ת/1 המנציח בתמונה את התמרור בתחילת המפרץ ומנציח את רכבו של הנאשם חונה לצד המדרכה כאשר המדרכה , על פי התמונה, נושאת סימונים של "כחול לבן". ( תמרור 817) העד הוסיף שישנם מקומות נוספים בהם מסומן על פס המדרכה סימון כחול לבן אך בתחילת הרחוב יש שלוט המגביל את החנייה.
תמרור 433 (אין עצירה) מול 817 ( חניה).
ולפיכך אין מקום לידרוש מנהג החונה בכחול לבן לגשת לתחילת הרחוב לבחון האם יש תמרור אחר האוסר על חנייה.
...
דבריו של עד התביעה לפיהם לא נתקל ברחובות בהם בתחילה מוצב שלט אין עצירה(433) ואחריו סימון כחול לבן (817), משקפים, בעולם המציאות ברחובות רמת גן , את המסקנה המשפטית הברורה.

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2019 בעניינים מקומיים תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעקבות זאת נרשם לו דוח על עבירה שעניינה חנייה לצד תמרור אין עצירה פרט לפריקה וטעינה כאשר רכב הנאשם עמד כאמור שלא לצורך פריקה וטעינה רציפה ובלתי פוסקת, בנגוד לסעיף 6 (א)(2) לחוק העזר [להלן: האישום השני"].
ביחס לאישום הראשון טען הנאשם כי עבר עבירה של חניה בנגוד לתמרור "אין עצירה" אך חלק על כך כי חנייה כששניים מגלגליו על אבן השפה מהוה חניה על מדרכה כמשמעותה בחוק העזר.
...
לאור האמור אני מרשיע את הנאשם בעבירה על סעיף 6 (ד)(2א) לחוק העזר.
באותו עניין נקבע עוד כי "[ש]פתיחת פתח לפעילויות נוספות מעבר לפריקה וטעינה עשויה לרוקן מתוכן את תכליתו של התמרור אשר מטרתו למנוע את שיבוש התנועה השוטפת. אם יורחבו הפעילויות אשר הוכרו על ידי הפסיקה וזאת מעבר לפעולות של פריקה וטעינה כמשמעותן המילולית אזי ירוקן מתוכן האיסור לחנות במקום שבו מותרת רק עצירה לצרכי פריקה וטעינה. האחד יטען שהוא היה צמא ורק הלך לקיוסק סמוך והלך לקנות שתיה, והשני יטען כי רק היה צריך ללכת בדחיפות לשירותים ואין לדבר סוף." (שם, סע' ה לפסק הדין).
אשר על כן אני מרשיע את הנאשם בעבירה על סעיף 6 (א)(2) לחוק העזר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו