לבני הזוג נולדו, במשותף, עוד שלוש בנות, שהן אחיותיהן למחצה של המשיבות.
בשנת 2003 הוגש לבית המשפט המחוזי הנכבד בחיפה כתב אישום, אשר ייחס למערער מסכת ארוכה וקשה של אישומים בעבירות: אינוס במשפחה, היתעללות (נפשית ופיזית, וברובה מינית) בקטינים, בני משפחתו, ובצוע עבירות אלימות שונות, שכוונו כלפי אישתו וחמש הבנות, במועדים שונים במהלך 14 השנים שקדמו להגשת כתב האישום.
כל אלה הניבו כאמור הרשעה בעבירות של היתעללות בקטין חסר ישע, הן ביחס למשיבה 2 והן ביחס לשלוש בנותיו הנוספות (יצוין כי המשיבה 1 היתה בגירה במהלך רוב התקופה הרלבנטית לכתב האישום).
...
לחילופין, טענו המשיבות, כי הן: "שומרות על זכותן לצרף לכתב התביעה חוות דעת רפואיות, אשר תעריך את נכותן הנפשית כתוצאה מהאירועים נשוא ההרשעה".
בסיכומו של דבר, עתרו המשיבות לקבלת פיצוי: "עפ"י הערכתו של בית המשפט", בגין: הפגיעה בכושר השתכרותן, "תקיפה ו/או הטרדה מינית ו/או פגיעה באוטונומיה של גופן", וזאת "אף ללא צורך בהוכחת נזק", וכן: "בגין כאב וסבל, אבדן שמחת חיים, וחיים של פחד ורדיפה".
לתביעתן הנ"ל צירפו המשיבות את הכרעת הדין המרשיעה, את גזר הדין ואת תסקיר הנפגע שהוגש בעניינן.
המסקנה הנ"ל מתבקשת גם מאופייה של התובענה האזרחית הנגררת המוגשת על ידי נפגעת עבירת מין – שאיננה תובענה נזיקית רגילה ושגרתית.
לשיטתי די לענייננו במקרא האמור בהכרעת הדין (לא כל שכן באמור בתסקיר הנפגע) כדי להוביל, למסקנה כי למצער ביחס לתקופה שבה בוצעו במשיבות המעשים שבהם הורשע המערער (ולא חלה לגביהם התיישנות) – התשובה לשאלה האמורה הינה בחיוב.
לאור כל האמור לעיל אציע לחבריי לדחות את הערעור ולחייב את המערער לשאת בהוצאות המשיבות בהליך זה בסכום של 20,000 ש"ח.
לנוכח נסיבותיו החריגות של המקרה הנדון ובפרט לנוכח ההתפתחות שחלה מאז שנשמע הערעור (כאמור בפיסקה 17 שלעיל) אציע עוד כי נורה למזכירות בית המשפט להעביר את כספי העירבון שהופקדו במסגרת הערעור להבטחת הוצאות המשיבות (בסך של 15,000 ש"ח במועד הפקדתם), בצירוף "הפירות" שנשאו מאז הפקדתם – לידי המשיבות, באמצעות באת-כוחן.