מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

איסור פרסום מידע מתוך דיון בדלתיים סגורות

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

במסגרת הבקשה שלפניי, עותר המבקש להורות על קיום הדיון בתביעה בדלתיים סגורות וכן על איסור פירסום שמו, פרטיו ומסמכי התיק.
מוסיף התובע וטוען כי הנו משרת בצה"ל ביחידה מסווגת באגף המודיעין ומטעמי ביטחון מידע יש לאסור פירסום הדיון.
4 מתוך 5
...
מן הכלל אל הפרט: יישומן של הלכות אלו מוביל אותי למסקנה כי דין הבקשה להידחות.
54678313אשר על כן ובהתאם לכל האמור לעיל, אני מורה על דחיית הבקשה.
המזכירות תמציא החלטתי לצדדים.

בהליך מעצר ימים (מ"י) שהוגש בשנת 2019 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת חשוד להורות על איסור פירסום שמו ופרטיו, ולהורות על קיום דיונים, ככל שיתקיימו, בדלתיים סגורות.
סעיף 70(ד) לחוק בתי המשפט: "בית משפט רשאי לאסור כל פירסום בקשר לדיוני בית המשפט, במידה שהוא רואה צורך בכך לשם הגנה על ביטחונו של בעל דין, עד או אדם אחר ששמו הוזכר בדיון או לשם מניעת פגיעה חמורה בפרטיות של אחד מהם, לשם מניעת פגיעה בפרטיות של אדם בשל חשיפת מידע רפואי עליו או לשם מניעת פגיעה בפרטיותו של אדם עם מוגבלות שכלית או של אדם עם מוגבלות נפשית, כהגדרתם בחוק הליכי חקירה והעדה של אנשים עם מוגבלות, של אחד מהם." המבקש (שאיננו מיוצג) לא הפנה אמנם לסעיף 70(ה1)(1) לחוק בתי המשפט, ואולם סעיף זה עוסק במישרין בעיניינו של חשוד שטרם הוגש נגדו כתב אישום, ומשכך מצאתי אותו רלוואנטי במיוחד לבקשה.
כן ראו (בעיניין פלוני) הפנייה להגדרת "נזק חמור" מתוך רע"פ 7276/13 פינטו נ' מדינת ישראל, פיסקה 10 (12.11.13): "... אין הליך פלילי שלא כרוכה בו מעצם טיבו וטבעו פגיעה בכל מישורי חייו של מי שכנגדו מכוון ההליך הפלילי... לפיכך, על חשוד המבקש לפגוע בעיקרון פומביות הדיון על דרך של איסור פירסום שמו, מוטל הנטל להראות כי עלול להגרם לו "נזק חמור" מהרגיל באם יותר הפירסום – ונטל זה הוא משמעותי וכבד.
...
במובן זה, אף אילו הצביע המבקש על טענה בעלת משקל להצדקת בקשתו (ולא כך הדבר), הרי ש"הסוסים ברחו מן האורווה" באופן שמייתר לחלוטין כל אפשרות להיעתר לבקשה.
דינה של הבקשה להידחות אף לגופה.
הבקשה נדחית.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אף שבית המשפט העליון סבר שלא קמה למבקש זכות לקיום הדיון בדלתיים סגורות משלא הוכחה פגיעה חמורה בפרטיותו קבע, כי איסור פירסום שמות המשיבים נחוץ לאור העלאת טענה בדבר קיומה של מערכת יחסים בין עורך הדין המבקש, למשיבה, אישתו של הלקוח לשעבר, ביניהם מתנהלים הליכים בבית המשפט לעניני מישפחה.
אף המבקשת מציינת בבקשה כי למדה על פסק הדין, משנשלח אליה על ידי המזכירות, ולא מתוך חפוש במאגרי מידע.
...
טעמיה של המבקשת, כפי שהוצגו בבקשה, אינם באים בגדרם של סעיפי המשנה ולכאורה די בכל האמור לעיל כדי לדחות את בקשתה.
ואולם, אף על פי כן בחנו הבקשה והנטען בה, כמו גם את פסק הדין ולא מצאנו כי פרסום פסק הדין יכול לגרום נזק למבקשת, או לפגוע, חלילה, בשמה הטוב.
הנה כי כן, משלא בוססה הבקשה בזכות שבדין, שיהא בה להעתר לבקשה – אין לנו אלא לדחותה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמו בבקשה הקודמת, גם בבקשה זו נסמכת התובעת על סעיף 70(ד) לחוק בתי המשפט, הקובע כי – "בית משפט רשאי לאסור כל פירסום בקשר לדיוני בית המשפט, במידה שהוא רואה צורך בכך לשם הגנה על ביטחונו של בעל דין, עד או אדם אחר ששמו הוזכר בדיון או לשם מניעת פגיעה חמורה בפרטיות של אחד מהם, לשם מניעת פגיעה בפרטיות של אדם בשל חשיפת מידע רפואי עליו או לשם מניעת פגיעה בפרטיותו של אדם עם מוגבלות שכלית או של אדם עם מוגבלות נפשית, כהגדרתם בחוק הליכי חקירה והעדה של אנשים עם מוגבלות, של אחד מהם". אלא שכפי שהוטעם בהחלטתי מיום 26.4.2021 בבקשתה הקודמת של התובעת לאיסור פירסום, יש לערוך הבחנה בין שתי 'זרועותיו' של עקרון פומביות הדיון – האחת, סוגיית קיום הדיון בפומבי (בדלתיים פתוחות או סגורות), הרלוואנטית לשלב ניהול ההליך השוטף.
כמו כן, הגילוי יעשה מתוך הנחה כי הצדדים מסכימים על קיומו של 'עובד מקביל' לתובעת, ביחס אליו יש לערוך את השוואת התנאים, ככל שימצא כי התובעת זכאית לה. לטענת התובעת, המסמכים המנויים בסעיפים א'-ח' הנם מסמכים רלוואנטיים ומהותיים, הנחוצים לה לצורך הוכחת הסכומים וההטבות להם היא זכאית מכח זכותה להשוואת תנאים.
...
אשר לדוחות הנוכחות, טוענת אם.אנ.פי.אם כי אלו כוללים נתונים הקשורים לעובד אחר ולכן יש לדחות את הבקשה.
מאחר שכאמור, טענות התובעת בנוגע להתעמרות בה נוגעות במישרין להליכי ה-PIP, וכאשר זו אינה מכחישה כי אף התביעה שהגישה לביטוח הלאומי קשורה לאירוע זה, אני סבורה כי מדובר במסמך רלוונטי ויש לאפשר לווסטרן דיגיטל להתגונן באמצעות עיון בו בשים לב אף לגילוי הרחב הננקט כלפי תובע בהליך.
סוף דבר בקשת התובעת לאיסור פרסום – נדחית כאמור לעיל; בקשת התובעת לעיון וגילוי במסמכים מתקבלת בחלקה ואילו בקשת ווסטרן דיגיטל נדחית ברובה.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

החוק גם אוסר על פירסום מידע מתוך דיון שהתקיים בדלתיים סגורות, אלא אם ניתן לכך אישור בית המשפט.
...
דין הערר להידחות.
הערר נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו