בעקבות תאונת דרכים בה היו מעורבים התובע, אישתו ובנו, נעדר התובע מהעבודה בין התאריכים 14-16.12.14 בגין מחלה, והעדרותו נמשכה עד ליום 18.1.15 לצורך טפול באישתו ובנו.
אכן, על פי ההלכה הפסוקה, עליה חזרו בתי הדין האיזוריים לא אחת, אין עובד רשאי לעבוד שעות נוספות בנגוד לאיסור מעסיקו, וככל שעשה כן לא יהיה זכאי לתשלום בגין אותן שעות [דב"ע (ארצי) לד/2-7 חיים בן-צדוק - מדינת ישראל [פורסם בנבו] (27.7.08)].
פיטורים שלא כדין
לטענת התובע, בשל תאונת דרכים בה נפגעו אישתו ובנו, נאלץ להיעדר מהחנות במשך כחמשה שבועות, מיום 14.12.14, לצורך הטיפול בהם.
כבר אחרי השנה הראשונה היו דילמות אם להמשיך או לא. ברגע שהחלטנו שלא ממשיכים בחוזה התובע היה בחופשת מחלה, חיכינו שהוא יחזור מחופשת המחלה והודעתו לו למחרת כשהוא יגיע שיש שיחה.
...
סעיף 5 לחוק הודעה לעובד, המקנה לבית הדין שיקול דעת רחב בהתאם לנסיבות העניין לפסוק פיצויים, קובע כך (ההדגשות אינן במקור):
"(ב) (1) מצא בית הדין לעבודה כי המעסיק לא מסר לעובדו, ביודעין, הודעה לעובד על תנאי עבודה בעניינים שבסעיף 2, בניגוד להוראות סעיף 1, או המעסיק לא מסר לעובדו, ביודעין, הודעה על שינוי בתנאי עבודה בעניינים שבסעיף 2, בניגוד להוראות סעיף 3, רשאי הוא לפסוק לעובד פיצויים שאינם תלויים בנזק (להלן – פיצויים לדוגמא)"
מעיון בהסכם העבודה עולה כי הנתבעת לא עמדה בחובתה על פי חוק באופן מלא, כאשר לא ערכה הודעה בדבר תנאי עבודה בהתאם לתקנות ולא כללה את מלוא הפרטים הדרושים על פי חוק, וכן לא מסרה את הסכם העבודה במועד הקבוע בחוק.
בנסיבות אלה, לא מצאנו לפסוק פיצוי בגין רכיב זה.
סוף דבר
תביעתו של התובע מתקבלת בחלקה.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובע הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 3,000 ₪.