לבסוף קובעת כב' השופטת כי:
"מסקנתי היא אפוא ששב"ס אינו מוסמך לאסור קשר טלפוני בין עצורים ואסירים לבין עורכי דינם במתכונת של הגבלה אינדיבידואלית (ההדגשה לא במקור) להבדיל מאשר מיגבלות כלליות הנוגעות לאופן קיום שיחות טלפון ע"י אסירים ועצורים, בהתאם לסדרי המנהל, המשטר והמשמעת בבית הסוהר. מסקנה זו מבוססת על פרשנותו של הדין הקיים וחשיבותה של זכות ההיוועצות".
לגבי אסירים בטחוניים ההגבלה איננה אינדיבידואלית אלא לכלל האסירים הבטחוניים.
לעומת זאת באשר להסמכה להטלת המיגבלה לא כאמצעי משמעתי, מציין כב' השופט מלצר (ס' 13 עמ' 37 לפסק הדין):
"אקדים ואומר כי ס' 45 לפקודת בתי הסוהר, המעגן את הזכות של אסיר לפגישה עם עורך דין ומתייחס לאפשרות להגביל פגישות אלה, עשוי לעמדתי לשמש מקור סמכות להגבלת שיחות טלפון עם עורך דין במקרים מסוימים".
מדבריו אלה עולה כי הוא סבור שקיים מקור סמכות שניתן מכוחו להטיל הגבלות במקרים מסוימים.
ברע"ב 3898/18 גונן שגב נ' שב"ס היתייחס בית המשפט העליון מפורשות לנושא שיחות טלפון בין אסירים בטחוניים לבין עורכי דינם:
"אכן זכות ההיוועצות עם עורך דין היא נדבך מרכזי בזכות להליך הוגן ואולם, נוכח ההסדר הקבוע בפקודה המאפשר ממושה של זכות ההיוועצות בדרך של מפגש בין כתלי הכלא, אינני סבור כי ההגבלה מושא עניינו מהוה פגיעה לא מידתית בזכות ההיוועצות."
מסוכנותו של האסיר כפי שעולה מיגזר הדין בגינו הוא מרצה עונש מאסר (תפ"ח 42266-06-18) בית המשפט שדן בעיניינו של העותר מציין בגזר הדין:
"מעשיו של הנאשם חמורים במיוחד, אדם במעמדו, אשר חצה את הקוים ושיתף פעולה במשך תקופה ארוכה של 5 שנים עם מדינה עוינת במיוחד כאיראן, הפך להיות סוכן של שירותי הבטחון האיראני ומסר מידע מיגוון בנושאים שונים... כתב האישום המתוקן מגולל מפגשים רבים עם סוכנים איראניים במקומות שונים ברחבי העולם, כאמור, לרבות באיראן, שימוש באמצעים מתוחכמים ונעשו ניסיונות ממשיים לגרום לכך שיעבור מידע בעל ערך לאיראן..."
במסגרת הדיון במעמד צד אחד שמעתי את נציגי השב"כ אשר הציגו בפניי חוות דעת גם בעיניין הסיכון לבטחון המדינה העלול להגרם כתוצאה מהקשר בין אסירים בטחוניים לבין עורכי דינם וגם חוות דעת המתייחסת באופן פרטני לעותר.
...
לעניין טענה חילופית לפיה גם אם ניתן להגביל הגבלות יש להגבלם בזמן, אני סבור שלעניין זה ניתן מענה בכך שלאסירים ביטחוניים ישנה אפשרות לבקש להימנע מהטלות מגבלות כלפיהם בהתאם להוראות ס' 4(ב) לפקנ"צ ביחס לאסירים ביטחוניים, פקודה הכוללת איסור על קיום קשר טלפוני לאסירים ביטחוניים, ככל שמתקיימים כלפיהם התנאים המפורטים בס' 4.
סוף דבר:
הלכת "פרש" לא חלה בעניינם של אסירים ביטחוניים.
אשר על כן, אני מורה על דחיית העתירה.