"אני יצאתי וישבתי בשולחן עם שלומי ודרור ודברתי איתו על החוב שיש לו אצלי בגין מכירת אלכוהול על סך 300 ₪ דרור ענה לי שיש לו 10 שקיות של נייס גיא ואמר לי תביא לי ארגז בריזר ואני יביא לך עשר שקיות שכל שקית מוכרים אותה ב – 100 ₪ אני אמכור לך את זה ב – חמישים ₪ אמרתי לדרור שיביא לי את זה עכשיו כי אני נוסע עוד מספר דקות " .
דו"ח פעולה מיום 17/06/2013 מתאר מכירת קפה לדרור אלחדד בעל הפיצוציה, דרור נשאר חייב 200 ₪ מחזק גם הוא את היחסים המסחריים ביניהם .
חוקיות האיסור:
אכן החומר AB-FUBINACA נעשה חומר אסור בהפצה רק ביום 07/10/2013 רק כשבוע טרם העסקה אך אין להחיל על המשיב טענת "טעות בעובדה" או "טעות שבדין" משתי סיבות הסיבה הראשונה היא קיומו של דבר חקיקה מיוחד בנושא הטעות והוא סעיף 7 (ב) לחוק :
(א) לא ייצר אדם חומר אסור בהפצה, לא ימכרו, לא יציגו למכירה, לא ייבאו, לא ייצאו, לא יספקו, לא יסחר בו או יעשה בו עסקה אחרת ולא יחזיק בו במטרה לעשות אחת מהפעולות האמורות; העובר על הוראות סעיף זה, דינו – מאסר שלוש שנים.
חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה- מעצרים) התשנ"ו – 1996 [להלן – חוק המעצרים] , מציין חזקת מסוכנות כעילת מעצר לרשימה של עבירות ובתוכן :
(3) עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג–1973, למעט עבירה הנוגעת לשימוש בסם או להחזקת סם לשימוש עצמי;
חסד"פ מעצרים לא תוקן לאחר קבלת חוק החומרים המסכנים לא בתיקון ישיר ולא בתיקון עקיף, דבר זה בולט במיוחד לאור העובדה שהמחוקק החיל מספר מצומצם של הוראות פקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) התשל"ג – 1973 [להלן פקודת הסמים] אלה הוראות סדר דין הנוגעות בעיקר לחילוט והדחת קטינים, ואין לעניות דעתי ללמוד מהן גזירה שווה ישירה – אלא להיפך .
...
אני סבור כי יש מקום להורות על שחרורו של המשיב בתנאים הבאים:
אני מורה כי המשיב יעצר עד תום ההליכים נגדם, אלא שיוכלו להשתחרר אם יעמוד בתנאים הבאים:
ערבות עצמית וערבות צד ג' בסך 15,000 ₪ כל אחת.
אני קובע את התיק לעיון חוזר יזום בהחלטה זו לאחר קבלת תסקיר שירות המבחן ליום 15/7/14 בשעה 09:30.
<#3#>
החלטה
על מנת לאפשר למבקשת להגיש ערר על החלטת השחרור, ועל מנת שלא להעמיד את ערכאת הערעור בפני עובדה מוגמרת, הנני מורה על עיכוב ביצוע החלטת השחרור, עד ליום 13/6/14 בשעה 10:00.