כתב-הערבות עשה את נתבע 2 "ערב לקיום התחייבויות השוכר על פי הסכם זה בערבות מלאה, בלתי מותנית, סופית ובלתי חוזרת לתשלום כל הסכומים שיגיעו למשכירה על פי התחייבויות השוכר על פי הסכם זה".
בתביעתה אשר לפנַי הלינה התובעת על הפרתו של הסכם-השכירות בידיה של נתבעת 1, במובן של אי-תשלומם של דמי-השכירות במלואם ובאי-פינויו של המושכר במועד, המתחייב מן ההסכם.
אין לחייבו בדמי-שכירות ראויים בגין החודשים שלאחר מכן, וזאת אפילו לא עלה בידיה של התובעת להשכיר את הנכס לשוכר חלופי ולגבות עבורו דמי-שכירות.
שנית, ובהמשך לטענה הראשונה, נטען כי היה על התובעת להקטין את נזקיה ולפעול להשבתה של השליטה במושכר לידיה זמן רב קודם שהיא עשתה זאת בפועל.
מובן כי אסור לתובעת לגבות מכל אחד מן הנתבעים יותר מהסכומים, הנקובים בפסק-הדין שניתן נגדו; אף לא לגבות איזה מן הסכומים בכפל.
...
לפי החומר שבכתובים ולאחר הישיבה מיום 12.11.2020 הגעתי לכלל-מסקנה כי אין להיעתר לבקשתו של נתבע 2 להתיר לו להתגונן מפניה של תביעה זו, שהוגשה בסדר-דין מקוצר.
סעיף 11.3 הנזכר קבע לתובעת זכות, במקרה של אי-היענות לדרישתה לפינוי, "לפַנות על חשבונו של המשכיר [צריך להיות: השוכר] את המושכר". "על חשבונה" של השוכרת, נתבעת 1 ובהתאם "על חשבונו" של הערב לחובותיה, נמנית כל הוצאה, שהוצאה בהגשתה של תביעה לפינוי מושכר, בניהולה ובהוצאתו לפועל של הציווי השיפוטי אשר ניתן בה.
העובדה כי בסעיף 6.3 להסכם נקבע פיצוי מוסכם – בשיעורם של דמי-השכירות עד לסיומה של התקופה החוזית, אינה גורעת מן המסקנה הזו.
ממסקנה זו לא ייגרע דבר אפילו יונח לנתבע זה לבוא בשעריו של בית-המשפט ולנהל לפניו את פרשתו מראשית ועד סוף.
אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת, בתוך 15 ימים מיום שקיבל לידיו פסק-דין זה, את סכום-התביעה – 194,127 ש"ח; עוד הוצאות-משפט בסך של 3,000 ש"ח ועוד שכר-טרחה של עורך-דין בסך, כולל מע"מ, של 27,300 ש"ח. איחור בביצועו של פסק-דין זה יוסיף הפרשי-הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום-החיוב האמור ועד למועד-התשלום בפועל.