החלטה זו התבססה במידה רבה על מחקר שנערך על ידי החוקרת, ד"ר דרווין, לאחר עיון בכל החומר שהועבר על ידי העותרים, ואף לאחר הוועצות עם ד"ר הניג, הממונה על פי חוק צער בעלי חיים ומנהלת אגף רווחת בעלי חיים בשירותים הוטרינריים.
לצד סעיף 2(א) לחוק צער בעלי חיים, הקובע את האיסור בדבר היתעללות בבעלי חיים, פעל המשיב אף מכוח סמכותו לפי פקודת מחלות בעלי חיים [נוסח חדש], התשמ"ה-1985, שעניינה מניעת הפצתן של מחלות בעלי חיים לשם הגנה על הציבור ועל בעלי החיים עצמם, ואשר קובעת בסעיף 34 כי "מי שניתנה לו סמכות לפי פקודת זו רשאי, בעת הפעלת סמכותו, לשקול שיקולים לצימצום פגיעה ברווחתם של בעלי חיים כהגדרתם בחוק צער בעלי חיים (הגנה על בעלי חיים), התשנ"ד-1994, ולקידום מטרותיו של החוק האמור".
אין זאת אלא, כי המשיב הפעיל סמכות מפורשת הנתונה בידו – הן מכוח חוק צער בעלי חיים והן מכוח פקודת מחלות בעלי חיים - עת החליט שלא ליתן עוד היתרי איכלוס והפעלה של לולים בענף הפיטום, משעה שהתברר כי קיים חשש לפגיעה ברווחת העופות.
...
בנסיבות אלו, ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים והאינטרסים המנוגדים שהוצגו בפניי, בהם הפגיעה הכלכלית בעותרים, מחד גיסא, והחשש לפגיעה ברווחת העופות ואף להתעללות, מאידך גיסא, החלטתי להורות למשיב ליתן היתר אכלוס לעופות פטם בלולי המושבה של העותרים לסבב אכלוס נוסף אחד, תוך מתן אפשרות לעותרים למצות את זכות הטיעון שלהם.
אשר לטענת העותרים הנוגעת לתקופת ההסתגלות, הרי שנוכח הפגיעה ברווחת העופות עליה מבוססת ההחלטה, לא מצאתי את החלטת המשיב שלא לאפשר לעותרים תקופת הסתגלות (מעבר להיתרי האכלוס הנוספים שניתנו על פי החלטתי הראשונה והחלטתי השנייה בבקשות לצו הביניים) כבלתי סבירה (ראו גם החלטתי השלישית בצו הביניים, פסקה 15).
סבורני כי אין הנדון דומה לראיה.
סוף דבר
בשים לב לכל האמור - העתירה נדחית.