כל זאת הוקדם והודגש שכן בתיק זה הכרעת בית המשפט אינה נוגעת למותר והאסור לחבר מועצה "פלוני". השאלה היא האם לנאשמים 1 ו -2 , מותר היה לעסוק בנדל"ן בעיר אשדוד במקביל לתפקידם הצבורי כחברי מועצה, וכחברי וועדת המשנה.
נאשם 2 אשר מספר פעמים הוביל והצביע בעד החלטות המטיבות עם נאשם 1, התבקש בחקירתו לדבר על הפרקטיקה והחוקים ה"לא כתובים" של הועדה: "אני מדבר כרגע בגילוי לב. אנחנו מדברים בינינו חברי מועצת העיר, מדברים, מפטפטים, נפגשים בתוך העיריה, שותים קפה, מדברים על כל הבא ליד. אם הדברים חשובים לבן אדם, למשל לי, שהיה חשוב לי דברים, למשל לקדם את הנושא של ישיבת ההסדר, אז שכנעתי באמצע הישיבה, קראתי לכל חברי הועדה כימעט אחד אחד, ודברתי איתם על הישיבה וקידמתי..." (ת/196, עמ' 33).
הנאשם 2 מבצע "סיורי ראוה" לקבלנים בערייה והכל על מנת לטעת בהם את הבטחון כי ביכולתו לסייע להם:
"כשהסתובבתי עם פרימק בערייה אז הכרתי לו כל חבר עיר וסגן ראש עיר בדרך, ואולי מהפקידות הבכירה, והיו מתוכם חברי ועדת ביניין ערים, בניהם ראש העיר ועמרם כנפו, והראיתי שיש לי דלת פתוחה במקומות האלה, שאני יכול לדבר איתם ולהתייעץ איתם, וזה נותן בטחון לקבלן, שאני לא סתם מאכער, שאני מייעץ להם מבפנים" (ת/238, עמ' 42).
יפים לעניין זה דברי בית המשפט העליון ברע"פ 3352/06 אליעזר בוזגלו נ' מדינת ישראל [פסקה 17 לפסק דינו של כב' הש' דנציגר](פורסם בנבו, 12.6.08):
"...מקובלת עלי גם טענת המשיבה לפיה היתנהלותו של המבקש והמצגים שהציג בפני המתלונן, כפי שהם עולים מן הקלטת והתמליל, הם שיצרו את הזיקה בין תפקידו כעובד ציבור לבין "התפקיד" עבורו קיבל המבקש את הכסף מהמתלונן, כאשר אי הוכחת תפקידו המדויק של המבקש אינה מעלה או מורידה לעניין זה..
...
בשל כל המפורט לעיל, שוכנעתי כי העסקתו של זהבי בפרויקט מהווה מתת.
.
הרצל: בסוף מתי אני מקבל היתר?
יצחק: אתה בא, עכשיו, לשתות קפה אצלי בבית.
סוף דבר:
מכל המקובץ לעיל, הוכח בפניי מעבר לכל ספק סביר כי הנאשמים 3-1 ביצעו את המיוחס להם ועל כן הנני להרשיע אותם בכל המיוחס להם בכתב האישום.