ניכר כי בכל הנוגע לאוכלוסיית העובדים של 'מבקשי המקלט' כמו גם אוכלוסיית העובדים המסתננים או עובדים אחרים שעובדים בלא היתר – חוק עובדים זרים, בכל הנוגע לחובה של העמדת מגורים הולמים, לא הביא בחשבון את פריסתם הרחבה ואף המתרחבת של כלל האוכלוסיות הללו על פני כלל מגזרי המשק, כך שכיום עובדים מסוג זה מועסקים באתרים ערוניים מוסדרים, בחנויות, במסעדות ובקניונים, לצידו של כלל ציבור העובדים הישראלי (המשיבה התגוררה בהרצליה).
(3) שלישית, אין בידינו לקבל את טענת המשיבה לפיה מדובר בנכוי מותר לנוכח הוראות תקנה 5 לתקנות המגורים הקובעת, כי: "סך כל הנכויים המותרים לפי תקנות אלה יחד עם הנכויים לפי תקנות עובדים זרים (איסור העסקה שלא כדין והבטחת תנאים הוגנים) (שיעור ניכוי מהשכר בעד דמי ביטוח רפואי), תשס"ב-2001 (להלן – תקנות דמי ביטוח רפואי), ולפי סעיף 25(א)(6) לחוק הגנת השכר, תשי"ח-1958 (להלן – חוק הגנת השכר), לא יעלה על 25% משכרו החודשי של עובד זר".
בהתאם לפסיקת ביה"ד הארצי שצוטטה ע"י כב' הרשמת (עע (ארצי) 453/06 ניקולא דאטקו נ' י. שומרוני בע"מ, 20.8.07) "תקנה 5 קובעת כי סך כל הנכויים המותרים לבצוע משכרו החודשי של העובד, לא יעלה על 25% משכרו החודשי. הוראה זו מתייחסת למכלול הנכויים המותרים משכרו של העובד והיא אינה שוללת את החובה לעמוד בדרישת התקנות לגבי תיקרת הנכוי הנוגעת לכל אחד מפרוטי הנכוי. לכן, גם אם גובה הנכוי הכולל משכרו של העובד לא עלה על 25% משכרו, זכאי הוא שהניכוי עבור מגורים לא יעלה על זה הקבוע בתקנות". (ההדגשה אינה במקור).
...
הגם שמדובר בסכום הוצאות גבוה יחסית לסכום שנפסק (כמפורט לעיל) לא מצאנו כי מדובר במקרה חריג בעטיו יש להתערב בסכום ההוצאות שנפסק.
יחד עם זאת מצאנו להתחשב בכך במסגרת פסיקת ההוצאות בהליך זה.
סוף דבר:
הערעור נדחה.
בהתחשב בסכום ההוצאות שנפסק ע"י כב' הרשמת, לא מצאנו להורות על פסיקת הוצאות בהליך זה.
הכספים שהופקדו בתיק ביה"ד בסך 19,891.48 ₪ ישוחררו לטובת ב"כ המשיבה.