מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אינטרס ציבורי בהגשת כתב אישום פלילי

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

ב"כ נאשמת 2 טען גם להיעדר אינטרס צבורי בהגשת כתב האישום, נוכח העובדה שאין מדובר בעבירה חמורה, וכי העבירה התרחשה מחוץ לשטח מדינת ישראל.
כך, סעיף 34יז לחוק העונשין קובע כדלקמן: "לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה, אם, לאור טיבו של המעשה, נסיבותיו, תוצאותיו והאנטרס הצבורי, המעשה הוא קל ערך." מסעיף זה עולה כי על מנת שמעשה עבירה ייחשב בגדר זוטי דברים, יש להביא בחשבון את טיב המעשה, נסיבות המעשה, תוצאות המעשה והאנטרס הצבורי.
...
נוכח כל האמור, אין כל מקום לטענת הסמכות הבינלאומית על גווניה השונים.
סיכום נוכח כל המפורט לעיל, הבקשה לביטול כתב האישום נדחית, על כל חלקיה.

בהליך בקשה לעיון בחומר חקירה (בע"ח) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעיניין טרטנר קבע בית המשפט כי "זכותו של החשוד להליך הוגן, הן האנטרס הצבורי בדבר שמירת הגינות ההליך הפלילי וטוהרו, והן האנטרס הצבורי בדבר סיום סכסוכים משפטיים בדרכים חלופיות תומכים בהגבלת היכולת לעשיית שימוש במסמכים שנמסרו במסגרת הליך שימוע כראיות במסגרת ההליך המשפטי הפורמלי" (שם, פסקה 67).
הליך השימוע, מעצם טיבו ותכליתו, מאפשר ממושה של זכות הטיעון, בשלביו המוקדמים של ההליך הפלילי, וכפועל יוצא מקדם הליך הוגן (ראו גם דברי ההסבר בדיון מוקדם להצעת חוק סדר הדין הפלילי (תיקון- זכות השימוע), התשנ"ח - 1998 (ה"ח 2802) ולפיהם, נוכח הפגיעה הקשה באדם הנובעת מעצם הגשת כתב אישום כנגדו: "על האמונים על התביעה הכללית במדינת ישראל למצות את כל האפשרויות העומדים לרשותם ובטרם החלטה גורלית להעניק את זכות הצדק הטבעית כגון השימוע").
...
משכך, הבקשות לקבלת חומרי השימוע, במסגרת הליך זה, נדחית.
משכך, ובהמשך לנימוקים שפורטו בעניין מסמכים שהוגשו במסגרת הליך השימוע, הבקשה נדחית.
מכל האמור לעיל, דין בקשות אלו להידחות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ב"כ הנאשם הוסיף וציין כי ספק אם היתקיים אינטרס צבורי בהגשת כתב האישום ביחס לשני תושבי שטחים שהתעמתו ביניהם כאשר נגד המתלונן כלל לא הוגש כתב אישום.
סייג ההגנה העצמית קבוע בסעיף 34י. לחוק העונשין, ולפיו: "לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחרותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו; ואולם, אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים." לצורך ביסוסו של סייג ההגנה העצמית צריך שיתקיימו מספר תנאים מצטברים כדלקמן: 1.
...
לאור כל האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: אני גוזר על הנאשם מאסר בפועל לתקופה של 23 חודשים .
אני גוזר על הנאשם עונש מאסר על תנאי לתקופה של 9 חודשים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור בתוך 3 שנים מיום שחרורו ממאסרו, עבירת אלימות מסוג פשע.
אני גוזר על הנאשם עונש מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור בתוך 3 שנים מיום שחרורו ממאסרו, עבירה על חוק הכניסה בישראל או עבירת אלימות מסוג עוון ויורשע בגינה.

בהליך בקשה לעיון בחומר חקירה (בע"ח) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

מצאתי כי סכויי קבלת הטענה אינם גבוהים בשים לב לכך שלא מדובר בהפרת הוראה טכנית - למשל שיחה טלפון תמימה עם בן מישפחה - אלא בהפרה מהותית – שיחת טלפון שבנפרד מכך שהיא הפרה של הוראה חוקית, גם מקימה לכאורה עבירה פלילית של ניסיון הטרדת עד. זאת ועוד, עבירת הפרה חוקית נאכפת תדיר, ואכיפתה שעה שנאשם עצור, לא צריכה לשמש כנקודת זכות עבורו, אלא דוקא יש בכך כדי להגביר את האנטרס הצבורי בהגשת כתב אישום.
...
אודה, כי באופן רגיל מצופה כי התביעה תפעל לאיתור מקרה שיש בו כדי לסתור את טענת ההגנה, אך גם אם התביעה לא עשתה כן, אל לו לבית המשפט לפטור עצמו מלעשות כן. יישום מבחני המשנה בענייננו מוביל למסקנה כי הנאשם לא עמד בנטל הנדרש על מנת שאורה לתביעה להמציא להגנה את המידע המבוקש.
לפיכך, בקשת הנאשם ביחס לפריט ד' נדחית.
סוף דבר המאשימה תעביר את תוכן שורות 10-16 מעמוד 9171 לפרוטוקול הדיון בתפ"ח 35982-12-17, תוך מחיקת ראשי תיבות שמו של עד המדינה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

ההסדר נועד לשמש בעיקר במקרים של עבירות קלות או עבירות שבוצעו בנסיבות מקילות הנוגעות לחשוד שביצע את העבירה, כאשר קיימת תשתית ראייתית ויש אינטרס צבורי בהגשת כתב האישום, אם כי גבולי (ראו דברי הסבר להצעת חוק סדר הדין הפלילי (תיקון מס' 61) (הסדר לסגירת תיק מותנית) התשס"ט - 2008).
...
קל וחומר שבית המשפט, בשלב זה, לא עיין בחומר החקירה ולא הפך בו. משהגעתי למסקנה כי על פניו ובעת הזו שונה (לכאורה) מצבו המשפטי של הנאשם ממצבה של המתלוננת, אין מקום להחיל את דוקטורינת הגנה מן הצדק ולהורות, בעת הזו, על ביטול כתב האישום עקב אכיפה בררנית, באשר אין מדובר באכיפה בין שווים ובהחלטה מקוממת ושרירותית כפי הנטען.
איני סבור כי נפגעו זכויותיו של הנאשם, לבטח לא באופן היכול לבסס את המסקנה לפיה לא ניתן יהיה להבטיח קיום משפט הוגן בעניינו.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה על כל חלקיה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו