משפקעו ההיתרים - יש להשיב להם, לטענתם, את הכספים ששלמו, שכן לאור ביטול הסכם הקומבינאציה, הם מעולם לא ייהנו מההשבחה, ויש להשיב להם את אשר שילמו, ללא קשר לדרישות שאר הטוענים.
מעשה ההשבחה מתרחש עם אישור תוכנית מתאר משביחה, משתוכנית זו עודנה בתוקף, גם אם היתר הבניה פקע - הרי שמעשה ההשבחה לא בוטל, ואין חובה להשיב את ההיטל ששולם בגין התוכנית המשביחה [ע"א 2761/09 הוועדה המקומית לתיכנון ולבניה ירושלים נ' הפטריארך היווני אורתודוכסי של ירושלים (פורסם בנבו, 27.8.12)].
...
לסיכום, לאור כל האמור, השתכנעתי שאין כל חובה לעירייה להחזיר את הכספים ששולמו בגין היטל השבחה, בוודאי כאשר בעלי הקרקע אינם דורשים זאת, וכאשר מונחת בקשה חדשה להיתר בניה.
סוף דבר
משלא הוכחה חובת השבה במקרה זה, ומשבעלי הקרקע הנישומים אינם מבקשים את ההשבה, ולאור העובדה שקבעתי שלטוענים 1-4 אין כל מעמד עצמאי כלפי העירייה, ובוודאי שלא בניגוד לעמדת בעלי הקרקע שמכוחם הוא פעל - ככל שמדובר בהיטלי השבחה, אין מקום לקבל את התובענה.
בשאלת ההוצאות - לאור העובדה כי אברהמי התנגד להותרת היטלי ההשבחה בקופת העירייה בניגוד לעמדת שאר הטוענים, דבר שעיכב את הטיפול בהוצאת היתרי הבניה החדשים, הנני מחייבת את אברהמי לשלם לכל אחת מקבוצות הטוענים האחרות (טוענים 5-17; טוענים 18-22; טוענים 23-24) הוצאות בסך 7,500 ₪ בתוספת מע"מ, וכן לשלם הוצאות בסך 5,000 ₪ בתוספת מע"מ למבקשות.